Klepas Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Witajcie, Troszkę męczy mnie dłubanie przy armor slat do Kanadyjskiego Leoparda 2A6M i zatęskniłem za plastikiem więc zacząłem sobie równolegle nowy projekt a mianowicie Polskiego Leoparda 2A4: Już niedługo pokażę efekt dotychczasowych prac oraz okaz wzorcowy który będę się starał odtworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 No więc tak, Okaz wzorcowy to Leopard 2A4 z 10-tej Brygady Kawalerii Pancernej o numerze 0227. Będzie odwzorowywany stan ze zdjęcia poniżej: Poniżej dotychczasowy postęp prac: CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Klepas - zestaw Pro Art Models jest do Leoparda A5/6 a ty robisz A4.Czy cos z niego pasuje do tego ostatniego modelu ? Tak pasują boczne fartuchy:) Prace po malu idą do przodu. Kilka elementów dokleiłem na przód kadłuba: Mam pytanie... Czy ktoś wie może co to jest za kolor na spodzie i skąd on się tam wziął? To jest jakiś podkład?? Jaki kolor z rynkowych akryli by tu pasował? CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Tak, podkład, coś jak minia na panzerwafermachenfahren, spotykany na wielu pojazdach w WP typu T-72, MT-LB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Tak, podkład, coś jak minia na panzerwafermachenfahren, spotykany na wielu pojazdach w WP typu T-72, MT-LB. A czy wiesz moze jak ten kolor sie nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Myślę, że nie ma to konkretnej nazwy. https://lh3.googleusercontent.com/KmfKt9JXdAHNDBiIZXbYeFUwN2Z0tt4LZzDZD4Omx0Usi7DjSpDutLnZVMEV_eDgF8EOKRqNaCSrWHk=w1366-h768-rw-no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Pewnie jest to minia ołowiowa, lub żelazna. Ta pierwsza jest z reguły bardziej czerwona... Zmieszana z jakimś podkładem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Witajcie, Kolejny update to ukończona w całości budowa wieży: No i przygotowuję już koła... CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinucha22 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 z niecierpliwością czekam na cd ;) Piękne są te złote wstawki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 Hej, Trochę mnie tu nie było:) Model posklejany i teraz tylko wyczyścić i można malować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 Bardzo dobra waloryzacja. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 W dniu 26.07.2020 o 19:22, Klepas napisał: Trochę mnie tu nie było:) ważne że powrót udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Położony Mr.Pimer Surfacer 1000 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Świetna blacharka . Malowanie też zapowiada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Lecimy dalej. Pierwszy kolor położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Postępów ciąg dalszy. Skończone gąsienice przed kurzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Widać że kolega nie widział nigdy gąsienic od Leona. wytarcia wewnętrzne są jak lustro aż dają po oczach jak się ogląda, rdzy jak na lekarstwo, bez obrazy ale te wyglądają jakby Leon z 10 lat stał na pomniku . A nasze Leony są mocno eksploatowane i te gąski z takim wykonaniem są nie na miejscu pozdrawiam OLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2020 16 minut temu, OLO napisał: Widać że kolega nie widział nigdy gąsienic od Leona. wytarcia wewnętrzne są jak lustro aż dają po oczach jak się ogląda, rdzy jak na lekarstwo, bez obrazy ale te wyglądają jakby Leon z 10 lat stał na pomniku . A nasze Leony są mocno eksploatowane i te gąski z takim wykonaniem są nie na miejscu pozdrawiam OLO Wrzucam jeszcze raz zdjęcia z wzorca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Są pojazdy które stoją w garażach i korodują, nikt codziennie nie będzie wyprowadzać 240 Leopardów tylko po to żeby przepiaskować gąsienice, stąd @Klepas miał prawo tak "zaniedbać' gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Rdza na gęsich raczej nie powinna dziwić ale sam jej kolor wg mnie trochę zbyt intensywny. Jeśli zamierzasz je dalej brudzić to po zabiegach nikt nie określi dokładnie czy to rdza czy glina spod pyłu się wyłania. Jeśli zamierzasz robić na czysto to warto by ostudzić ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Zwracam honor zgadza się że zdjęciem.Jedyne co to oznacza że szkolenie albo zostało na trenażerach albo spada intensywność działań. Miałem przyjemność trzy razy ćwiczyć z czołgistami ładnych parę lat do tyłu I w tedy takich jeszcze nie było chyba że padł w boju. Pozdrawiam I kończę zaśmiecać Olo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy to na pewno jest czołg ze Świętoszowa? Ok. Przyjrzałem się. Po mundurach widzę, że raczej tak Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Pan_na_Zulawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Foto prywatne z pokazu pare lat temu. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi