Panzer4 Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Szarego z AK Interactive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Dobre akrylowe podkłady znam tylko dwa - OneShot (Stynylrez) i MRP. Ale do końca nie ufam żadnemu. Jeśli mam maskować - Surfacer + mocny rozcieńczalnik i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam, AK - ok, nigdy nie próbowałem ich farb i podkładów akrylowych. Pytałem bo od kiedy pamiętam używam podkładu Vallejo i nigdy nie miałem problemów - myślałem , że może o nich piszesz i coś się zmieniło. Powodzenia z projektem, na pewno dasz radę! Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Zrobiłem sobie przygotówkę pod warsztaty w Łodzi, gdzie pójdzie wash, oleje i cała reszta straszliwej chemii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 Kolejne malunki na BT-42 i na japońskim karaluchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Super, czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Share Napisano 20 Listopada 2018 A wszystkim co popadnie I blue-tac i maskol i taśma w zależnośc od dostępności miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Tankietkę malowałeś Hataka Orange? Jestem pełen podziwu cieniowania na jasno zielonym kolorze - możesz napisać coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Dzięki. Cały proces malowania opisałem tutaj: http://www.kfs-miniatures.com/1-72-type-94-japanese-tankette-malowanie-z-hataka-orange-cz-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Robią wrażenie, szczególnie tankietka- zwłaszcza, ze wiem jakiej wielkości jest ten japoński mikrob. Ładnie wyszło. Pytanie mam - czy jest gdzieś na forum twoja relacja z budowy LWS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 W dniu 24.11.2018 o 02:02, LordDisneyland napisał: Robią wrażenie, szczególnie tankietka- zwłaszcza, ze wiem jakiej wielkości jest ten japoński mikrob. Ładnie wyszło. Pytanie mam - czy jest gdzieś na forum twoja relacja z budowy LWS? Dzięki. Relacji z budowy nie ma, bo ten model z pudła jest prosty jak konstrukcja cepa. Pięć części na krzyż. Szkoda było aparat ustawiać. Trochę zdjęć tego co udało się zrobić na warsztatach SF w Łodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Bardzo fajne te modele. Uważnie obserwuję ze świadomością jak duże powiększenia dają fotki. Pytanie: czy masz jakiś złoty środek na kwestię malowania gąsienic i bandaży kół? Wiele zestawów wymusza montaż gąsienic już przed malowaniem i to z dużym utrudnianiem dostępu (patrz chociażby wiwisekcja Type 89). Pół biedy jak cały zespół gąsienic i kół można dokleić później (tankietka 94), ale w innych przypadkach to ból głowy.. No chyba że to są moje dylematy początkującego w tej dziedzinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 Niestety tutaj niczego się nowego nie wymyśli. Jak malujesz z aero to najpierw środek kół, a później maskowanie i malowanie bandaży. A jak koła są już wklejone to tylko pędzel. Żeby ułatwić sobie robotę przy obręczach to polecam na koła najpierw dać satynę albo błysk, a następnie na zasadzie washa nałożyć kilka warstw mocniej rozcienczonej farby która rozleje się wokół felgi. Można też to zrobić np. za pomocą Wash for NATO vehicles od AK Interactive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2018 Może to nie pancerka, ale pod pancerkę będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2018 A teraz od podwórka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 25 Grudnia 2018 Share Napisano 25 Grudnia 2018 super! Co na niej stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2018 Dzięki. Docelowo polski Cromwell. Dzisiaj dwa ujęcia na stalowy płot, który już swoje przeszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Twoje prace robią niesamowite wrażenie. Ten płot z tym murem wygląda ja prawdziwe zdjęcie. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Jak dla mnie klasa - czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Dzięki. Cieszę się, że się podoba (bo mnie też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Świetny efekt zwłaszcza, że to takie maleństwo. Nie podobają mi się tylko te kępy trawy. Same proste źdźbła i zbyt równo przycięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Efekt super. Też kiedyś miałem tak że wyglądało "jakby kombajn kosił", ale potem zacząłem je brać w kępę i przycinać od dołu a nie od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 Musiałem przyciąć trawki z Paint Forge bo były za wysoki. Może rzeczywiście trochę zbyt równo... coś jeszcze z nimi pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi