PiterATS Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Witam Takie coś ostatnio popełniłem, czyli model Stuga Ausf. G z Dragona, w skali 1/72. Model robiłem totalnie na luzie, bez żadnej spiny. Miał to być szybki projekt, bez zbędnego kombinowania i taki rzeczywiście był. Kilka dni i model gotowy. Od siebie dodałem kilka niezbędnych modyfikacji. Rozwierciłem wyrzutniki granatów dymnych, pocieniłem krawędzie błotników i osłony karabinu maszynowego oraz wykonałem całkowicie od podstaw boczne ekrany z wieszakami. Malowanie również bez jakiegokolwiek zagłębiania się w temat- jedno z kilku jakie proponuje producent, w tym przypadku z okresu walk w Normandii. Całość postawiona na prostej podstawce z kawałkiem maty firmy Polak. Kilka zdjęć: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 I bardzo fajnie. Miły dla oka. Jedynie co można pomarudzić to dziwnie pozaginany środkowy ekran na lewym boku, tak jakby nadtopiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Bardzo ładna praca. Ekrany akurat zasłoniły większość DSów i model zacnie się prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 Jonathan- to wrażenie na fotografii. Ekran w tej części jest bardzo mocno wygięty i wywinięty na zewnątrz. Jakieś mocne uderzenie się przytrafiło Stugowi. Sąsiednia płyta odpadła, a ta się mocno wygięła Tenggeri- akurat jeśli idzie o Dragonowskie DS'y, to dla mnie są to doskonałe gąski i w sumie trochę szkoda było mi je zasłaniać. Jedynym wyjątkiem są paskudne pasy transmisyjne w modelach T-34 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 No właśnie ja w 72jce sklejałem tylko DSy do T-34- może stąd moja opinia. Zasłaniać może i było szkoda ale model niewątpliwie zyskał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Bardzo mi sie podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Bardzo ładny, cieszy oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Niezły wysyp się ostatnio "siedem dwójek" zrobił na forum. Świetnie wygląda. Bardzo udana praca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Ładniutki! Konkurencja w '72 coraz mocniejszą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLECZER Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Wspaniale wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Kurde ale mącicie w głowie tymi 1:72 Tyle ich czeka i wszystko chce się zrobić ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Podoba mi się malowanie, szczegolnie, że ładnie ogarnięty został bazowy dunkelgelb, ktory latwo potrafi się "znarowić" zaskakującymi odcieniami pod wpływem washy i filtrów (przynajmniej u mnie ) generalnie świetnie zrobiony model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts