PiterATS Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Witam Takie coś ostatnio popełniłem, czyli model Stuga Ausf. G z Dragona, w skali 1/72. Model robiłem totalnie na luzie, bez żadnej spiny. Miał to być szybki projekt, bez zbędnego kombinowania i taki rzeczywiście był. Kilka dni i model gotowy. Od siebie dodałem kilka niezbędnych modyfikacji. Rozwierciłem wyrzutniki granatów dymnych, pocieniłem krawędzie błotników i osłony karabinu maszynowego oraz wykonałem całkowicie od podstaw boczne ekrany z wieszakami. Malowanie również bez jakiegokolwiek zagłębiania się w temat- jedno z kilku jakie proponuje producent, w tym przypadku z okresu walk w Normandii. Całość postawiona na prostej podstawce z kawałkiem maty firmy Polak. Kilka zdjęć: Pozdrawiam Cytuj
jonathan Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 I bardzo fajnie. Miły dla oka. Jedynie co można pomarudzić to dziwnie pozaginany środkowy ekran na lewym boku, tak jakby nadtopiony. Cytuj
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Bardzo ładna praca. Ekrany akurat zasłoniły większość DSów i model zacnie się prezentuje. Cytuj
PiterATS Napisano 7 Listopada 2016 Autor Napisano 7 Listopada 2016 Jonathan- to wrażenie na fotografii. Ekran w tej części jest bardzo mocno wygięty i wywinięty na zewnątrz. Jakieś mocne uderzenie się przytrafiło Stugowi. Sąsiednia płyta odpadła, a ta się mocno wygięła Tenggeri- akurat jeśli idzie o Dragonowskie DS'y, to dla mnie są to doskonałe gąski i w sumie trochę szkoda było mi je zasłaniać. Jedynym wyjątkiem są paskudne pasy transmisyjne w modelach T-34 Cytuj
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 No właśnie ja w 72jce sklejałem tylko DSy do T-34- może stąd moja opinia. Zasłaniać może i było szkoda ale model niewątpliwie zyskał Cytuj
bazylms Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Niezły wysyp się ostatnio "siedem dwójek" zrobił na forum. Świetnie wygląda. Bardzo udana praca. Cytuj
SławekK Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Ładniutki! Konkurencja w '72 coraz mocniejszą . Cytuj
jonathan Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Kurde ale mącicie w głowie tymi 1:72 Tyle ich czeka i wszystko chce się zrobić ;] Cytuj
zakurzony Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Podoba mi się malowanie, szczegolnie, że ładnie ogarnięty został bazowy dunkelgelb, ktory latwo potrafi się "znarowić" zaskakującymi odcieniami pod wpływem washy i filtrów (przynajmniej u mnie ) generalnie świetnie zrobiony model. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi