PiterATS Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Witam Takie coś ostatnio popełniłem, czyli model Stuga Ausf. G z Dragona, w skali 1/72. Model robiłem totalnie na luzie, bez żadnej spiny. Miał to być szybki projekt, bez zbędnego kombinowania i taki rzeczywiście był. Kilka dni i model gotowy. Od siebie dodałem kilka niezbędnych modyfikacji. Rozwierciłem wyrzutniki granatów dymnych, pocieniłem krawędzie błotników i osłony karabinu maszynowego oraz wykonałem całkowicie od podstaw boczne ekrany z wieszakami. Malowanie również bez jakiegokolwiek zagłębiania się w temat- jedno z kilku jakie proponuje producent, w tym przypadku z okresu walk w Normandii. Całość postawiona na prostej podstawce z kawałkiem maty firmy Polak. Kilka zdjęć: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 I bardzo fajnie. Miły dla oka. Jedynie co można pomarudzić to dziwnie pozaginany środkowy ekran na lewym boku, tak jakby nadtopiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Bardzo ładna praca. Ekrany akurat zasłoniły większość DSów i model zacnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Jonathan- to wrażenie na fotografii. Ekran w tej części jest bardzo mocno wygięty i wywinięty na zewnątrz. Jakieś mocne uderzenie się przytrafiło Stugowi. Sąsiednia płyta odpadła, a ta się mocno wygięła Tenggeri- akurat jeśli idzie o Dragonowskie DS'y, to dla mnie są to doskonałe gąski i w sumie trochę szkoda było mi je zasłaniać. Jedynym wyjątkiem są paskudne pasy transmisyjne w modelach T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 No właśnie ja w 72jce sklejałem tylko DSy do T-34- może stąd moja opinia. Zasłaniać może i było szkoda ale model niewątpliwie zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Bardzo ładny, cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Niezły wysyp się ostatnio "siedem dwójek" zrobił na forum. Świetnie wygląda. Bardzo udana praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Ładniutki! Konkurencja w '72 coraz mocniejszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Wspaniale wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Kurde ale mącicie w głowie tymi 1:72 Tyle ich czeka i wszystko chce się zrobić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Podoba mi się malowanie, szczegolnie, że ładnie ogarnięty został bazowy dunkelgelb, ktory latwo potrafi się "znarowić" zaskakującymi odcieniami pod wpływem washy i filtrów (przynajmniej u mnie ) generalnie świetnie zrobiony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi