voseba Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Hehe... Na bank go nie opylę... W tym roku się zabiorę Pozdrawiam! To jest szansa, że jak uda mi się w tym roku dotrzeć do Inowrocławia na Wasz spotkania modelarskie to zobaczę efekty Twojej pracy Polałem sobie, z takim efektem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 No no jak dla mnie to możesz polewać dalej To jest szansa, że jak uda mi się w tym roku dotrzeć do Inowrocławia na Wasz spotkania modelarskie to zobaczę efekty Twojej pracy Bardzo możliwe chociaż nie wiem kiedy przyjdzie pora na tego potwora ale na spotkaniach na bank będzie pokazywany Oczywiście zapraszam serdecznie Pozdrawiam no i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam! Ciąg dalszy zabawy z drzwiami: Wkleiłem poprzeczkę i uszczelki: Następnie zabrałem się za dopasowanie tapicerki i zrobienie klamek: A na koniec zabrałem się za zrobienie oszklenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam. Jakiego ty sprzętu używasz do robienia takich elementów? Jakieś tokarki, frezarki, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam.Jakiego ty sprzętu używasz do robienia takich elementów? Jakieś tokarki, frezarki, itp.? Nie mam dostępu do takiego sprzętu. Moje narzędzia to standardowy zestaw: nożyk (kilka), żyletka (cmk), wiertła (od 0.3 do 1mm co 0.1mm i większe) liniał itp…. A i zapomniałem o najważniejszym: wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jakiego ty sprzętu używasz do robienia takich elementów? Pewno dłuteczka jakiegoś i duużo cierpliwości Drzwi prezentują się zarąbiście Ooo Seba wyprzedziłeś mnie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 O kurczę... ta poprzeczka i uszczelka wyglądają jakby były tam od początku No i klamka i korbka w drzwiach... Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Można wiedzieć z jakiego materiału zrobiłeś oszklenie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Można wiedzieć z jakiego materiału zrobiłeś oszklenie? Pozdrawiam. Pewnie że można. Z jakiegos opakowania, nie pamietam od czego, zostawilem sobie pare takich opakowan, od karty pamieci, ladowarki od tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Chyba to jest Plexi Można dostać je tu: http://www.symbol.net.pl/sklep/?p=productsList&iCategory=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Chyba to jest Plexi Można dostać je tu: http://www.symbol.net.pl/sklep/?p=productsList&iCategory=3 To nie jest plexi. A to co jest w tym sklepie nie nadaje sie na szyby. najmniejsza grubosc oferowana w tym sklepie to 1.5mm co w realu daje 36mm więc znacznie więcej niż powinno byc. Ja zastosowalem elementy grubosci 0.5mm które i tak sa za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Kawał dobrej roboty A czy tą korbką można opuścić szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Witam. Sprawdziłem jak będzie pasować mocowanie silnika i pasuje całkiem nieźle. Białe elementy między mocowaniem na ramie a mocowaniem na silniku będą zastąpione gumową poduszką. Niestety, pojawił się inny problem. Źle zaprojektowałem ramę i niestety położenie silnika w ramie nie odpowiada oryginałowi. Lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Nie odpowiada oryginałowi w jaki sposób, za blisko przodu za daleko? Czy tam będzie prawdziwa guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Nie odpowiada oryginałowi w jaki sposób, za blisko przodu za daleko? Problem jest w kształcie ramy, dokładnie w dlugosci przejscia z niższej części ramy do wyższej, to przejscie jest u mnie zbyt dlugie. Czy tam będzie prawdziwa guma? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Mała aktualizacja: Teraz zabieram się za dokończenie chłodnicy: Źródło google.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam po dłuższej przerwie! Nie będzie aktualizacji, bo nic nie zrobiłem, albo czasu brak, albo ochoty… Ale mam pytanie do publiczności odnośnie uszczelek na lusterkach. U mnie wygląda to tak: Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Co o tym myślicie? lustro będziesz malował. czy oklejał folią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Co o tym myślicie? lustro będziesz malował. czy oklejał folią ? Oklejal, ale czym to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Polecam folię z odbiciem lustrzanym. (nie wiem jak się to dokładnie nazywa) Chyba dostaniesz ją w papierniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Mi jak zawsze się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Witam! Zabrałem się za drzwi od strony kierowcy: Kolejna sprawa to dokończenie lusterka. Jest to wersja finalna, złożona na szybko ( to, co wystaje z mocowania lusterka będzie odcięte, zostało, dlatego że będzie potrzebne przy odlewaniu z żywicy). Pozostało jedynie wywiercić otwory do kabelka od podgrzewania lusterek. Zdjęcie oryginału: (1.7mb, dlatego miniaturka) Zapraszam do oceniania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Super wygląda Czekam na dalsze postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Rozwala mnie mocowanie lusterek Perfekcja Uszczelki na lusterku to guma czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Drzwi pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi