tkarkady Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Wróciłem do sklejania modeli plastikowych po bardzo długiej przerwie. Zaplanowałem sobie dioramę w skali 1:35 o tematyce kolejowo-wojskowej Edytowane 21 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Mi fotki nie trybią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon_fighter Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Najpierw wrzuć zdjęcia na portal i udostępnij dla wszystkich. Następnie klikając zdjęcie na portalu wybierasz opcję pokaż zdjęcie. Następnie przeciągając go do postu wpisujesz link pomiędzy znaczniki "" I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Bardzo dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon_fighter Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Nie ma za co. Wagonik bardzo ładny, czy myślałeś o ciuchci, a może jakaś laweta na czołgi, albo "złoty pociąg ". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Wagon jak prawdziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2016 Witam Wróciłem do sklejania modeli plastikowych po bardzo długiej przerwie. Ta po długiej przerwie. A jedzie mi tu czołg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Wagon wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 czy myślałeś o ciuchci, a może jakaś laweta na czołgi, albo "złoty pociąg ".Pozdrawiam Tak , myślę o lokomotywie spalinowej , platformie pod czołgowej z jakimś pojazdem na gąsienicach , może obok jakaś ciężarówka i kilku żołnierzy . To tylko taki ogólny zarys , nie chciałbym żeby całość była zbyt duża i przeładowana . Chodzi mi o sukcesywne i rozłożone w czasie składanie modeli które w sumie kiedyś utworzą jakąś w miarę sensowną całość. Ta po długiej przerwie. A jedzie mi tu czołg? Ostatnio sklejałem w 2009 r. kilka plastikowych "domków" 1:87 na makietę kolejową , trudno to nazwać modelarstwem bo każdy składał się ledwie z kilkunastu części , ot zwyczajny szybki montaż. Później z wolna budowałem tę makietę przez jakieś 2-3 lata i to wszystko. W tym roku skleiłem jeden budynek kartonowy 1:87. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Bardzo ładnie Ci wyszedł ten wagon, szczególnie malowanie drewna mi się podoba, jaką techniką je malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Super efekt Chciałbym tak umieć malować modele. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 malowanie drewna mi się podoba, jaką techniką je malowałeś? Całość malowana zwyczajnie aerografem , podkład , kolory bazowe i cieniowanie . Pędzelkiem wash’e , trochę pigmentu i suchych pasteli , kalki położyłem na Mark Fit , to wszystko. Fajnie że wagonik się podoba , to zawsze cieszy Zrobiłem już imitację ładunku który ma być przykryty plandeką i od dwóch dni próbuję i testuję różne materiały które by się najlepiej nadawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2016 Czołem No tematyka mi bliska to będę zaglądał, szkoda tylkoże wybrałeś Trumpetera... wagony mają strasznie słabe, szkoda że nie wrzuciłeś wcześniej, zderzaki można było wymienić na RB Model, zdecydowanie bardziej poprawne, o innych detalach nie wspominając. Działaj dalej, tory polecam nabyć z Miniart, nowy produkt pozostawiający w tyle tory trumpka, i jest wersja z kozłem oporowym na bocznicę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) ..... Edytowane 21 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 No jeśli uważasz że jest "dobrze"odwzorowany to ok... jak dla mnie kicha i to straszna, maźnice całkiem z czapy resory z zawieszeniem itd... itd... można by długo wymieniać, co do trzcionki jest całkiem do bani poprawna to fette engschrift, zdecydowanie lepiej wyglądają wagony Dragona, szału nie ma ale zdecydowanie biją na głowę Trumpetera o układ hamulcowy się nie czepiam bo w Dragonach też nie ma ale same klocki hamulcowe i detale są słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Malowanie bardzo mi się podoba, merytorykę zostawię komuś innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 (edytowane) ..... Edytowane 21 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon_fighter Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Z jakiego materiału zrobiłeś tą plandekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Plandeka bardzo udana bym rzekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Z jakiego materiału zrobiłeś tą plandekę. Z papierowego ręcznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Świetnie zmalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon_fighter Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Ładnie wygląda i super kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkarkady Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) ..... Edytowane 21 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2017 mogłeś zainwestować w lufy mastera bo hamulce wylotowe słabe są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi