Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Połóż ten trójkąt na dachu. Podnoszony był gdy pojazd holował przyczepę. Chyba, że takową planujesz.

Laweta już jest gotowa , zobacz koniec drugiej strony wątku.

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
Napisano

@BassArk nie przywiązywano do tego aż takiej uwagi, mam fotki i już kiedyś zamieszczałem że mieli podniesiony bez doczepki ;) także trójkąt luz z detali to raczej trzeba by dorobić mechanizm do podnoszenia go, @tkarkady zobacz w moich mercedesach...

Napisano

Greif, wiesz jak jest: przepisy sobie, a ludzie sobie ;)

tkarkady, tak przypuszczałem, ale nie byłem pewien.

Zgodnie z ostatnią częścią podpisu - obserwuję dalej...

• Super Moderator
Napisano

... cóż Opel jak to się mawia na sztukę...w porównaniu do terenu odstaje poziomem znacznie, malowanie też jak na mój gust słabo, w sumie pomaziany i nie wiadomo jaki ma być, kocyk z dachu wywal, jest wogóle do bani a brak usunięcia śladów formy raczej splendoru nie dodaje...

o trójkącie już wspominałem ale jak widać nie przykładasz się specjalnie...

German_trucks_triangle_trailer_sign_-_1937_regul.jpg

10 sek szukania...

i opis

The triangles were yellow outlined in black. Some were illuminated, some weren't. In article 44 of the new German traffic regulations from November 1937 (in force from 1 April 1938) 3 types of trailer markings were fixed: plain triangle (common), triangle with black dot (for the vehicles owned by the State Railways) and triangle with black V (which exact meaning I don't know).

The triangles were fitted to the cab roof or above the windshield (on buses and vans). With trailer in tow the triangle was up, w/o trailer it was folded down (apparently this rule was often neglected in the Wehrmacht!). In most cases the triangles were actuated by lever from the cab.

Napisano
.......kocyk z dachu wywal...

Koniecznie Jak już bardzo chcesz go mieć na modelu to wsadź go na pakę po ławkę żeby tak nie kuł w oczy...

Opel strasznie odstaje poziomem od podstawki. Zbyt zużyty, obdrapany

To fakt, może u sowietów to by przeszło ale mimo wszystko u niemiaszków ordnung był do samego końca. Odrapanie nawet mi tak nie przeszkadza jak to uwalanie błotem - wskazujące jakby było spore zimowe roztopy co nijak ma się do podstawki z ładną trawką...

• 1 month later...
Napisano
tkarkady - mały tutorial z tego jak uzyskałeś śladu kół na betonie?

Nie ma za bardzo o czym robić tutorialu . Rozsypałem trochę pigmentu na kartce , przejechałem po nim kołem a następnie po betonie żeby się odcisnął , kilka powtórek i ślady gotowe , to wszystko.

• 1 month later...