Dumo Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 no i fajnie Podstaweczka już też dobrana, jutro wrzucę ładne fotki na białym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Wyjściowo będzie jednostka 131... . Ale 131 z 501 czy 504? Jak na razie na pewno nie z s.Pz.Abt.501! Czyli nie robisz z zestawu 6608 tylko z 6820? 6820, ... . No to kolejne przeróbki na Tygrysa No.131 z s.Pz.Abt.504 konieczne. Jeśli to ma być ten wóz. No chyba że SF. O kolorach pisałem poprzednio więc nie ma sensu się powtarzać. Twój model, Twoja decyzja. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Wyjściowo będzie jednostka 131... . Ale 131 z 501 czy 504? Jak na razie na pewno nie z s.Pz.Abt.501! Czyli nie robisz z zestawu 6608 tylko z 6820? 6820, ... . No to kolejne przeróbki na Tygrysa No.131 z s.Pz.Abt.504 konieczne. Jeśli to ma być ten wóz. No chyba że SF. O kolorach pisałem poprzednio więc nie ma sensu się powtarzać. Twój model, Twoja decyzja. Pozdrawiam Krzysztof Pudełkowo oryginalnie ma być 131 i nie będę już kombinować ale chętnie poczytam co jest do przerobienia może coś uwzględnie bo dobrze prawisz Krzysiu Kiedyś jeszcze kupie zestaw pod 142 Kolorek był oliwkowo brązowy, amerykański olive drab idący bardziej w stronę jasnego brązu.... a podobno faceci nie rozróżniają kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 K.. nie kumam :/ Na pierwszej stronie pokazałeś DML-a 6608, a teraz okazuje się że to 6820 ?! Rozumiem że pomyliłeś się, jeżeli tak, to gratuluję pomysłu zrobienia "142" z zestawu 6820. Namieszałeś chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 K.. nie kumam :/Na pierwszej stronie pokazałeś DML-a 6608, a teraz okazuje się że to 6820 ?! Rozumiem że pomyliłeś się, jeżeli tak, to gratuluję pomysłu zrobienia "142" z zestawu 6820. Namieszałeś chłopie. Hehehe niezła zagwozdka wyszła Walnąłem się ze zdjęciem bo są podobne, zakupiłem ten zestaw po taniości i myślałem żeby przerabiać ale mi się odechciało. Wole już malować chociaż to i tak jeszcze daleko bo muszę jeszcze na piasty dorobić te je**** pierścienie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 niezła telenowela się nakręciła. Plus taki, że trochę fot i danych w jednym miejscu się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Podstawka dobrana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Czolg z podstawka zawsze wypada lepiej w odbiorze, tak wiec podstawa to podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 ... co jest do przerobienia... . W ciemno - to co przerabiałeś pod Tygrysa No.142. Zerknij w instrukcję dla modelu 6820. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Czolg z podstawka zawsze wypada lepiej w odbiorze, tak wiec podstawa to podstawka Zdecydowanie podoba mi się Twój text! ... co jest do przerobienia... . W ciemno - to co przerabiałeś pod Tygrysa No.142. Zerknij w instrukcję dla modelu 6820. Pozdrawiam Krzysztof No właśnie nic nie przerabiałem, jedynie przyciąłem lekko górny rancik na płycie z szeklami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 No właśnie nic nie przerabiałem, jedynie przyciąłem lekko górny rancik na płycie z szeklami Wycięcia do uzupełnienia. Twój Tygrys No.142 powinien mieć wczesny wydech ... . Tunezyjczyki nie mialy daszkow na wydechu. Daszki do usunięcia ... . Coś jednak zmieniłeś. Zerknij w instrukcję dla modelu 6820. Aktualne. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 A kij z tymi daszkami już tego dorabiać nie będę, chyba na każdym tygrysie mam urwane nawet nie mam z czego dorobić. Wycięcia mi się podobają i zostaną. Malowanie w następnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2017 Autor Share Napisano 4 Lutego 2017 Próby nowego obiektywu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Za je fajna jakość fotek ;) Aż oczy wypala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Będzie lepsza jak przyzwyczaję się do obiektywu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoRo3 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Ładnie rysuje ten nowy obiektyw, chociaż trzecie zdjęcie lekkie mydełko Pochwalisz się co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 A za ładnie. Wszystko wychodzi. Masz szew na młotku, nie obrobione łączenie z ramką. To samo na tym "talerzu" zaraz obok młota. To samo końcówki kamer narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 A za ładnie. Wszystko wychodzi. Masz szew na młotku, nie obrobione łączenie z ramką. To samo na tym "talerzu" zaraz obok młota. To samo końcówki kamer narzędzi. I zadziorki na metalowych częściach - siatki i przy filtrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2017 no baboli jest trochę jak już przykleiłeś narzedzia i osłonę wentylatora... to będziesz miał co robić , jeszcze liny też wymagają poprawki i wyrzutniki na wieży... mam wrażenie że się gdzieś spieszyłeś z motowaniem tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Panowie mi ręce tak latają że dobrze że przykleiłem osprzęt, o blachach mogę zapomnieć, podziwiam ludzi, którzy pół modelu budują z malutkich blaszek, dla mnie to jest wręcz niemożliwe. Skalpelem się przejedzie jeszcze narzędzia i liny. Przy tym modelu właśnie kompletnie się nie spieszę, powoli i skrupulatnie, dobrze było kupić ten obiektyw bo teraz widać błędy, na żywo kompletnie tego nie widzę Obiektyw to Canon EF-S 24 mm f/2.8 STM, muszę polecić, szczególnie do krajobrazów mi się przydaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Zamiast model zbudowałem stanowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Zamiast model zbudowałem stanowisko Kopara opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Też takie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Ciekawe jak długo będzie tak czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Ładnie [sMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi