Robroy Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Mam nadzieję że nie zapomnieliście o pomyśle " Nagroda publiczności " ? Pomysł został przecież rok temu kupiony ;) i lekko zmodyfikowany, to jest "nagroda publiczności": 1. Grand Prix uczestników: kompresor MA2000. Beneficjenta kompresora wybiorą uczestnicy WMS, oddając swoje głosy na model który im najbardziej przypadnie do gustu (lub będzie najskuteczniej lobbowany w kuluarach, wiadomo). Dodam na marginesie, że każdy komu się zechce wypełnić kupon weźmie udział w losowaniu nagrody, a może i nagród, ale o tym będzie w kolejnych częściach zapowiedzi. Ja z kolei mam pytanie o kategorie dioram, czy w tym roku możliwe będzie rozdzielenie na dioramy w małych skalach i dużych? Przy wspaniałości dioram w 1:35, nawet najlepszym w 1:72 baaaardzo ciężko się przebić. Adaś odpowiem politycznie nie zaprzeczam, nie potwierdzam, pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 No to Gitara że tak powiem no to kleję dalej, bo czasu mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Robert ja oczywiście jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Grzegorz, mam nadzieję że przyjedziesz Jelczem Mamy dziś wyjątkowy dzień. Walenie Tynków! Mając na uwadze ogromne znacznie dzisiejszego święta dla społeczności modelarskiej - uruchomiliśmy rejestrację modeli na www.wroclawmodelshow.pl. Wszystkie dotychczasowe loginy i hasła są nadal aktualne. Gdyby ktoś miał jakies kłopoty to prosimy o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Jelczem?? ale u Was nie ma kartonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Ano nie ma, ale jeżeli nie sprawiłoby Ci to problemu to zawsze fajnie pooglądać coś ciekawego. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) Jelczem?? ale u Was nie ma kartonu?? Podstawowe pytanie - czy widać okiem nieuzbrojonym że to karton? ;) Edytowane 14 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) Jelczem?? ale u Was nie ma kartonu?? Kartonu to tam wiele nie zostało Ja bym to nazwał "kompozytem na bazie celulozy". Edytowane 14 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 14 Lutego 2017 Ja chętnie wlecę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Jelczem?? ale u Was nie ma kartonu?? Podstawowe pytanie - czy widać okiem nieuzbrojonym że to karton? ;) Trochę widać, ale zawsze można pokazać jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Robert ja oczywiście jestem. W sumie Grzegorz to innej opcji nie przewidywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Jak co roku mam pytanie, a w tym nawet dwa. Mam dioramy SF. czy wystawić je w Dioramach czy w kategorii SF? Mam Głowę terminatora w skali 1:1 wystawić w SF czy wszystko inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Jak co roku mam pytanie, a w tym nawet dwa. Mam dioramy SF. czy wystawić je w Dioramach czy w kategorii SF? Mam Głowę terminatora w skali 1:1 wystawić w SF czy wszystko inne? Musisz pan sam zdecydować o tym, ja bym wystawił tak: dioramę do O27 - SF, a fejsa do O30 - wszystko inne. Ale zrób jak Ci pasuje, kein problem jak mawiają rodowici Wrocławianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Zdecyduj, która strona Twojej pracy jest dla Ciebie ważniejsza - jeżeli uznasz, że dioramowa per se to wystaw pracę w dioramach, jeżeli SF - to w SF. Tak samo z głową Terminatora. Zaingerujemy jedynie w przypadku gdy rzeczoną głowę Terminatora zarejestrujesz np. jako okręt w skali 1:700. Przy okazji jeszcze jedna sprawa. Wszystkich modelarzy, którzy przygotowali pracę zgodną z tematem przewodnim imprezy czyli Sąsiedzi poprosimy o stosowną informację w trakcie odbioru kart zgłoszonych modeli. Zmianę w mechanizmie rejestracji na naszej stronie wprowadzimy w przyszłorocznej edycji WMS. Pozdrawiam, Marek PS. Robert był szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Dzięki Panowie za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Nocleg zaklepany, to w tym roku raczej zadebiutuje we Wrocławiu . A tak woli "wrodzonej złośliwości" w regulaminie na stronie konkursu zostało jeszcze trochę z zeszłego roku , np.: "Zgłoszenia modeli można dokonywać do 1.04.2016 (do godz. 20:00)", czy "Modele będą przyjmowane 2.04.2016 w godzinach 9.00-13.00 na miejscu imprezy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 A co to jest za nowość 026 Kolekcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Nocleg zaklepany, to w tym roku raczej zadebiutuje we Wrocławiu .A tak woli "wrodzonej złośliwości" w regulaminie na stronie konkursu zostało jeszcze trochę z zeszłego roku , np.: "Zgłoszenia modeli można dokonywać do 1.04.2016 (do godz. 20:00)", czy "Modele będą przyjmowane 2.04.2016 w godzinach 9.00-13.00 na miejscu imprezy" Dzięki za czujność, rok poprawiony. Pozdrawiam i do zobaczenia! A co to jest za nowość 026 Kolekcje ? To nie nowość, kolekcje były zawsze, w poprzednich edycjach mogły mieć jedynie inne oznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 "W tak pięknych okolicznościach przyrody... I niepowtarzalnej..." prezentujemy kolejny film z wytwórni M-Zone z ul. Kościuszki we Wrocławiu, tym razem bohaterem akcji jest nagroda główna czyli Grąpri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Informacja dla wystawców: od bieżącej edycji WMS wprowadzona zostaje opłata giełdowa w wysokości 10 zł brutto za pojedynczy stół (ławka szkolna) na jeden dzień festiwalu. Wystawcy obecni w sobotę oraz niedzielę otrzymują 50% rabatu za drugi dzień. Istnieje możliwość wystawienia FV. Aby uatrakcyjnić nieco statyczną ekspozycję modeli plastikowych, prawie plastikowych i nieplastikowych próbowaliśmy przygotować pokaz modelek. Niestety wszystkie zainteresowane panie okazały się niezainteresowane. No to pomyśleliśmy o modelarzach. Czy wszyscy znają już KFS-a? Jeżeli nie to będzie okazja poznać Kamila przy pracy. Jak ktoś już zna to wie czego się spodziewać. Podczas tegorocznego WMS przyrządzony zostanie edkowy model samolotu. Proces przygotowania potrawy w stylu bawarskim potrwa ok. 4h z godzinną przerwą na zamarynowanie modelu a przy okazji oglądających. Czapki kucharskie we własnym zakresie. Pierwsza część pokazu rozpocznie się o 11:30 i potrwa 2h. Kontynuacja pitraszenia - od 14:30. Pozdrawiam, Marek PS. Wszystkie składniki i przyprawy dostarcza sklep modelarski M-zone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Czy wszyscy znają już KFS-a? Jeżeli nie to będzie okazja poznać Kamila przy pracy. Jak ktoś już zna to wie czego się spodziewać. Tzn. będzie taki syf jak u niego w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Dołożymy wszelkich starań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 No, to my tu sobie dokładamy starań, a tymczasem należałoby przypomnieć o innej wrocławmodelszołowej specjalności jaką są... ...PIECZĄTKI Więcej info tutej, przypomnimy tylko pokrótce że od trzeciej edycji naszej imprezy na kartach modeli po ich ocenie pojawiają się informacje co konkretnie sędziwi sędziowie wysędziowali. Nie mam ładnego wykresu z eksela żeby zilustrować bilans zysków i strat, jedynie takie oto obrazki: Bezpośrednie zyski netto z pieczątek są dwa: 1. Jak model nie jest na pełnym wypasie, tak żeby dostać normalne wyróżnienie, ale jednak coś w nim siedzi godnego uwagi to pieczątka wyjaśnia co sędziowie docenili 2. Niczego nie podejrzewający widz ma wskazówkę że warto się danemu modelowi dokładniej przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Modele zgłoszone, widzimy się na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi