bazylms Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 No wiem, dlatego pytam czy to będzie jakaś bliska przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Cytat Być mogło nie musiało, wariantów było kilka dlatego zamykam bez wetylacji Mi też czasem się nie chce czegoś robić, albo celowo robię "niehistorycznie", ale nie ma po co przy takich okazjach zaginać rzeczywistości. Nie było wersji wagonów krytych bez cyrkulacji powietrza. To nie Polska gdzie ludzie mieszkają w mieszkaniach bez wentylacji, czy zaklejają kratki wentylacyjne papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2019 serio? zawsze bazuje na zdjęciach... ja już nie mówię że nie było a raczej nie widziałem, odmian jak widać było od groma... jakoś bez wentylacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Naprawdę dałeś się nabrać na te zdjęcia? LZ Models też zrobiło wagon na podstawie istniejących do dziś wagonów, który po drodze przeszły 20 przeróbek, ale to jeszcze nie znaczy, ze tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2019 no było nie było, mogło, ale żeby trzymać się zdjęć z czasów WWII a tych brak zostanie "fabryka" dziubania sporo a postęp niewielki ...poskładane na "sucho"... cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 No i pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2019 No żeby się nic nie dzieje, w oczekiwaniu na wydruki do kolejnego dziwadła na szynach - Breuera- i w ramach "testowania" nowych możliwości powstaje taka lokomotywa manewrowa i kilka detali z których i tak przez siatkę "prawie" nie będzie widać no ale żeby nie było że pusto a w międzyczasie jak mnie paluchy swędziały powstała drezyna na podwoziu Gaz AA cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 Ładnie Ci ten scratch wychodzi. Mam nadzieję że coś z tego do Telford przywieziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2019 coś tam pewnie przytargam, a może się uda Breuera sklecić z kawałkiem torów i 2 wagonami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 ja mam pytanie co do drezyny to sf czy masz zdjęcia takiego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Czerwca 2019 Jak to u mnie, zawsze ze zdjecia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Pokarz foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Czerwca 2019 foty?? haha do takich wynalazków co najwyżej bywa jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 Ale ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Coś wspaniałego. Skąd ty wyciągasz takie wynalazki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2019 @Markuz jak zwykle net, czasem np tydzień siedzienia i kopania na niemieckim Ebay w dziale zdjęć obecnie jako że dotarły do mnie zamówione zabawki- i prz okazji chciałbym podziękować Koledze Marudkowi i IIQBAII za pomoc - powoli następuje montaż manewrówki i być może dodam wczesny typ zderzaków, ale to jeszcze kwestia do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 Jak tak patrzę na te twoje pociągi to aż mnie kusi żeby coś podobnego zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Czerwca 2019 no to do roboty @Bartosz Ciesielski no na chwilę obecną nudna część nity... a świstak siedzi z kulkami i lepi cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Czerwca 2019 brak weny na nity więc testowe "obiekty" okno bo niestety Miniart się nie przyłożył poprawione 2 zamknięcia i blokada i testowo łalwka do budynku dworca, też na sucho więc tu i tam deczko nie równo: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Lipca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lipca 2019 I jakoś poszło z nitami ... ale 0,3 mm to już dają w kość, ale nie ogarniam 0,2mm okazało się że jeden bok musi iść do poprawki (małe ups merytoryczne) tak więc czekam na brakujący bok aby powoli zamykać budę i szykować pod malowanie... kiedyś stan na dzisiaj: cdn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Lipca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lipca 2019 dopasowałem sobie łańcuch do lewarka no i jakoś zaczyna to wyglądać, z wagonikiem a taki będzie następny cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Ale ten pokrak jest brzydki. Wagon 3 osiowy to bagaż czy poczta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Bagażowy personezug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Lipca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lipca 2019 jak wyżej, bagażowy potem brankard mam na oku i kiedyś na pewno boczniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi