verde Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ?To dobrze.A z czego płotek? Z internetu, z googla. A tak na poważnie to z balsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 90% zdjęć brak - znaki zakazu. Polecam jednak inny hosting a nie od tych dymaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mena Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ?To dobrze.A z czego płotek? Z internetu, z googla. A tak na poważnie to z balsy. jak wstawisz zdjęcie użyj alt + ctrl +delete wyczyść cache przeglądania i sam zobacz czy masz wstawione zdjęcie bo mi sie wydaje że u ciebie cache podtrzymuje w przeglądarce zdjęcie a tak naprawdę go niema w poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Juz chyba wykminiłem co jest nie tak. Jak zuploaduję zdjęcia do google to cześto dodaję je do konkretnego albumu i tu google photos głupieje. Czasami album aktualizuje linki od razu a czasami trwa to cały dzień. Jak dodam zdjęcia na forum to częśc wskazuje na zdjęcie do albumu a część nie. Tak było wczoraj dodałem pięc nowych zdjęc i dzisiaj ich nie było jużwidać. Odświerzyły siędopiero po nocy i zmieniły sięlinki. musiałem więc wrzucić je jeszcze raz na forum. A tymczasem, borem lasem, prace nad podstawką trwają. Wylałem odrobinę gipsu, kształtując go na kształt drogi Następnie zaczałem kleić bruk Po mniej więcej 40-50 minutach mam tyle Zrobiłem tez płot, kilka rzeczy do poprawki ale to w międzyczasie się zrobi I wstępna przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Fajna kosteczka, ale rzadko bruk jest układany w ten sposób. Najczęściej kolejne rzędy są względem siebie przesunięte. Najpierw układa się rząd wzdłuż krawędzi drogi, a później poprzecznie wypełnia. Można też tak: Albo wariacje na temat: Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Dzięki za info ale jak wkleiłeś zdjęcia to byłem już właściwie przy końcówce układania i to tylko dlatego, że mi trochę brakło i dopiero odlewałem. Jak se pomyślałem, że mam to teraz wszystko zrywać i układać ponownie, to aż zbladłem. I z czystego lenistwa zostawiłem. Mam nadzieję, że jak skończę to nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Nie wiem czy przeoczyłem. Z czego robisz kostkę brukową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Mam taką formę z JS Work. Trochę duże te kostki ale jak się nie ma co się lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Stan na wczoraj był taki Popsikałem trochę XF-20 a później XF-19 - Później popsikałem błyszczącym, dodałem przesianej ziemi i zalałem unigruntem Jak podeschło dorobiłem resztę gruntu dookoła. Miejscami muszę jeszcze dodać trochę ziemi a jak wyschnie to zobaczymy jak wyszło W międzyczasie zacząłem też dłubać taki fragment murku, narożnik od jakiejś powiedzmy obórki czy chlewika Pomalowałem też płot, najpierw szarości a później oleje - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Ładnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Bruk na pierwszy rzut oka wygląda super, bardzo trójwymiarowo, brud ma gdzie się zebrać, dzięki nierównościom - ale zupełnie abstrakcyjnie ułożona kostka. Od czasów rzymskich tj. 500 lat pne układ kostki na drodze jest naprzemienny i tak jest zawsze, bez wyjątków. Na następnej Ułóż prawidłowo, ciekaw jestem jaki będzie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ładnie to wyszło.Dzięki. Bruk na pierwszy rzut oka wygląda super, bardzo trójwymiarowo, brud ma gdzie się zebrać, dzięki nierównościom - ale zupełnie abstrakcyjnie ułożona kostka. Od czasów rzymskich tj. 500 lat pne układ kostki na drodze jest naprzemienny i tak jest zawsze, bez wyjątków. Na następnej Ułóż prawidłowo, ciekaw jestem jaki będzie efekt końcowy Tak zrobię. Człowiek całe życie się uczy i gupi umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Super, jak tam idą dalej prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Chwilowo mnie nie ma - urlopuje się z rodziną ale zaraz po powrocie kończe Łunę i biore sie za maluchy. Dodatki mam więc prace mogą ruszyć pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Zastanawiam się nad ułożeniem pojazdów, może ktoś ma jakąś koncepcję. Na razie zastanawiałem się nad ustawieniem po prostu w kolumnie: Podczas "odpoczynku": Lub a'la blokada: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Marca 2017 Autor Share Napisano 4 Marca 2017 Ej no, weźcie coś podpowiedzcie bo nie wiem jak pojazdy ustawiać. Na razię walczę z blaszkami. Jedna strona Druga strona Wieżyca I prawie całość Wyfrezowałem też reflektorki bo były pełne. Z czego najlepiej zrobić żarówkę i klosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Co do ustawienia to opcja podczas odpoczynku jest chyba najlepsza. Tak prosto od linijki poustawiane mi się nie podobają. Co do lamp to klosz reflektora możesz spróbować zrobić z wytłoczki po tabletkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Albo z plasterka przezroczystej ramki, jeśli takowy posiadasz wśród pozostałości po sklejonych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Marca 2017 Autor Share Napisano 4 Marca 2017 Dzięki. Pokombinuję coś. Ten motyw z blaszką po tabletkach mi się podoba. Na razie szukając zdjęć oryginałów zauważyłem jeszcze, że w zestawie brakuje szekli na przednich hakach holowniczych. Muszę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Dobry pomysł. Tylko nie mam i w sumie nie planuję żadnych pacynek. Na razie przystosowałem zawieszenie Scimitara do krzywizny drogi i dłubię blaszki do Scorpiona. Trochę się różnią od poprzedniego pojazdu ale powoli do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Dobry pomysł. Tylko nie mam i w sumie nie planuję żadnych pacynek. Na razie przystosowałem zawieszenie Scimitara do krzywizny drogi i dłubię blaszki do Scorpiona. Trochę się różnią od poprzedniego pojazdu ale powoli do przodu: Przemek ja znów nie widzę fotek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Wrzucam foty jeszcze raz, bo już nie mogę edytować poprzedniego postu a widzę że się linki zmieniły. Na razię walczę z blaszkami. Jedna strona Druga strona Wieżyca I prawie całość Wyfrezowałem też reflektorki bo były pełne. Drugi pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Najlepszy model jaki nie widziałem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi