kjp_a_man Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Tym razem wypróbowałem szary dając 4 krople rozcieńczalnika Vallejo i 8–10 kropli farby. Płynnośc rewelacyjna. Kryje po jednym położeniu Nie tworzy sopla. Z aerografu wymywa się tak samo z lekkim wysiłkiem jak biała. Schnie znacznie szybciej niż podkład Vallejo. Daje odrobinę mniej satynową powierzchnię niż podkład Vallejo. … polecam …Potwierdzam. Kolega, któremu pomalowałem figurę twierdzi, że daje znacznie cieńszą warstwę niż Citadel chaos black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 No i chyba najważniejsze fajnie się szlifuje porównaniu do Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Odświeżam temat: czy ktoś mógłby napisać, czy lepiej wziąć Stynlyrez czy Miga? Jakie macie doświadczenia z One Shot? Przechodzi gładko przez aerograf? W ten ich "brak potrzeby rozcieńczania" nie wierzę, matowy varnish od Miga (Lucky Varnish) muszę rozcieńczać 1:10, żeby przez Ultrę 0,4mm przeszło bez większego zatykania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ja od kilku modeli używam czarnego Stynylrez w Ultrze 0.4 bez rozcieńczania. I mam zamiar pozostać przy nim na długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ja od kilku modeli używam czarnego Stynylrez w Ultrze 0.4 bez rozcieńczania.I mam zamiar pozostać przy nim na długo Ja podobnie. Dysza 0.4 H&S Evolution, żadnych problemów, bez rozcieńczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 OneShot bez rozcieńczania bez problemu aerografami 0.3-0.5. Jednak obecnie zacząłem używać akrylowy podkład Mr Paint (MRP-APB) i jestem bardzo zadowolony. Ale tylko czarny. Szary mi nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Dzięki, a może jeszcze tylko zdradzić na jakim ciśnieniu to psikacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ja - minimum 2 bary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 ~20PSI, ale nie sprawdzam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ooo, to dużo (w porównaniu do 15psi na farbę). Nie macie po tym takiej chropowatej powierzchni, jak papier ścierny, jak przy malowaniu tamkami na wysokim ciśnieniu i małym rozrzedzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Nie, ponieważ Stynylrez jest podkładem poliuretanowym i doskonale poziomuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Zresztą taką aplikację zaleca sam producent, więc wszystko 'zgodnie ze sztuką' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 aaa ok dzięki:) skoro sprawdzone, to biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 No przeczytanie etykiety by pomoglo. 20-30PSI zalecane do dyszy 0.5 i wiekszej. Fajnie ze kolega sie udaje 0.4 lub 0.3 malowac, pewnie z powodu mniejszej dyszy trzeba go dodatkowo rozcienczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Mówisz o Stynylrez czy Migu? Czy to 0.5 i większa tyczy się obu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Temat jest o Badger Stynylrez Primers wiec dokladnie o nich i 0.5 i wieksze czyli 0.6, 0.7 itp itd. Skoro one shot i ultimate to ten sam produkt w innym opakowaniu wiec raczej bedzie takie samo zalecenie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Dysza 0.5mm absolutnie nie jest konieczna, 0.3mm bez rozcieńczania można spokojnie malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Dysza 0.5mm absolutnie nie jest konieczna, 0.3mm bez rozcieńczania można spokojnie malować. Rozumiem ze tobie sie udaje ale kolega jest swiezakiem i chyba lepej zeby zaczal od stosowania sie do zalecen producentow i nabraniu doswiadczenia niz szybkim zniecheceniu z powodu problemow z malowaniem Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Nie rozumiem jakich problemów mogłby kolega mieć. Stynylrez/OneShot jest absolutnie fool proof/idioten sicher podkład. Można go kłaść lekkimi warstwami jak i pełną bombą, zawsze się wyglądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Padlem 20-30PSI zalecane do dyszy 0.5 i wiekszej kolega tego nie zrozumial Czy to 0.5 i większa tyczy się obu? Moj blad bo zalozylem ze kolega moze miec problem z aplikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 kzugaj teoretyzujesz, czy używasz ten podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 W razie czego, gdyby rzeczywiście był jakiś problem: można to rozcieńczyć np. rozcieńczalnikiem Miga do akryli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2018 Ultimate mają rozcieńczalnik, ale w sumie nie ma potrzeby , maluje 0,3 dyszą prosto z butli i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Pozwolę sobie zacytować Kena Schlotfeldta, właściciela Badger Air-Brush Co. Kiedy podobne pytanie padło w innym miejscu, odpowiedział tak: "przekazuję wiadomość od naszego chemika, odpowiedzialnego za produkty Stynylrez - jeśli jest taka potrzeba, Stynylrez rozceńczamy WODĄ i niczym innym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Aaa dzięki:) W więszkości produktów, jakie by one nie były, wszędzie piszą, że niby wodą można, ale nie polecają:P Ale skoro tu jest sprawdzone info, to nawet lepiej, woda tańsza niż wynalazki od Migów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi