kzugaj Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Czy ktos z was uzywal tego podkladu? Jakies problemy? Widac ze i w europie jak i za oceanem wszyscy sobie chwala wiec zastanawiam sie czy nie kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Używam i polecam. Wad do tej pory nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ainam102 Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Czy ktoś testował i ma porównanie oryginalnego Badger Stynylrez Primers z Ammo MiG ONE SHOT PRIMER, czy to ten sam produkt? Znalazłem takie komentarze w internecie. Kupiłem ten podkład miga i na butelce jest napisane "made in USA" wiec by pasowało. Badgera w Polsce chyba się się nie dostanie a podkład Miga jest dostępny za dobra cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Pisałem o tym na SMCG jakiś czas temu i nikt nie był w stanie potwierdzić. Mógłbyś zrobić fotkę etykiety i wrzucić tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Ten sam autor jakiś czas temu robił filmik o farbach na rozcieńczalnikach celuzowych i wspominał właśnie jakie wady ma ten stynylrez i dlaczego woli AK primer and microfiller, który tak na prawdę jest gotowym podkładem w stylu gunze surfacera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ainam102 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Mógłbyś zrobić fotkę etykiety i wrzucić tutaj? https://www.dropbox.com/s/7y7da08us459hjj/20170112_100406.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/m03yxyv0we7blh0/20170112_100354.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/9gwleyikoin48ka/20170112_100339.jpg?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Opis jest trochę inny. Jeżeli to te same produkty, to z czego wynikają różne metody nakładania? Pewnie jedyną. miarodajną metodą badawczą będzie kupienie obu i porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Może Ammo jest troszkę bardziej rozcienczony dlatego można używać od dyszy 0.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Może Ammo jest troszkę bardziej rozcienczony dlatego można używać od dyszy 0.3 Ale Ło Co Chozi? Mam podkład Badgera i bez problemu się kładzie dyszą 0.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Może Ammo jest troszkę bardziej rozcienczony dlatego można używać od dyszy 0.3 Rozcieńczenie wielkości pigmentu nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Mógłbyś zrobić fotkę etykiety i wrzucić tutaj? https://www.dropbox.com/s/7y7da08us459hjj/20170112_100406.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/m03yxyv0we7blh0/20170112_100354.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/9gwleyikoin48ka/20170112_100339.jpg?dl=0 Dzięki, znalazłem gościa, który przetestuje i porówna. Jak będzie coś wiadomo, dam znać, One Shot zamówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Z tego co czytalem nie wszystkim udaje sie pryskac dysza 0.3 bez problemowo. Sam producent zaleca dysze 0.5+. Nie wiem dlaczego moze zbyt gesty. I nie wydaje mi sie zeby chodzilo o wielkosc pigmentu raczej o gestosc. Prosze bardzo tutaj gosc uzywa dyszy 0.3 bez i z rozcienczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Filmów nie potrzeba. Godzinę temu używałem z dyszą 0.3 - działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Ja używam 0,35 - również zero problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Jakie cisnienie? Ja wczoraj zakupilem zestaw 3 bialy, szary i czarny. Podobno czarny kladzie sie najlepiej potem szary a najwiecej problemow sprawia bialy. Do tej pory uzywalem sprayu Tamki. Wada jest ograniczona kontrola i kosztowo wychodzi malo ekonomicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Większość używa z 0.3+mm ale to nie znaczy, że każdemu dobrze pójdzie lub jest to idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Z 0.4 i 0.5 nie ma problemu. Z 0.2 trzeba rozcieczać, ale tez się da malować. Przy 0.4, 0.5 ja daje około 1.7 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Zakupiłem zestaw SNR-210. Zamówiony w drugiej połowie marca był dostępny w pierwszej połowie października. Importer miło zaskoczył mnie ceną 89zł gdy spodziewałem się 137zł. Są zabezpieczone przed wysychaniem. Powyżej biały już odbezpieczony, a szary jeszcze nie. W ramach testów pomalowałem dla kolegi figurkę białym. Wszelkie niedoskonałości malowania można zwalić na moje braki warsztatowe. Co zauważyłem: Gęstość „prosto do aerografu”. Malowanie przy 0,8–0,9bar bajeczne. Łatwo tworzy sopel na dyszy. Ja dodałem 1cz. izopropanolu na 10cz. farby i raz czyściłem sopel. Ładnie kryje. Pod spodem był czarny i szary plastik. Jest położone 2,5 do 3,5 warstwy. Mocno się przyklejają do aerografu. Musiałem się odrobinkę więcej natrudzić przy myciu. Przy przechowywaniu dość szybko się rozwarstwiają. Tydzień stania wystarczy. Łatwo je wymieszać. Wystarczy 30—45 sekund wstrząsania. Ładnie wydobywają szczegóły i ładnie się „naciągają” na przedmiocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Na chwilę obecną zestaw podkładów można kupić w Fine-Art. Ja już zamówiłem. http://fine-art.com.pl/podklady-badger-30ml-white-gray-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Na chwilę obecną zestaw podkładów można kupić w Fine-Art. Ja już zamówiłem. http://fine-art.com.pl/podklady-badger-30ml-white-gray-black.html Super wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Patrząc na opis i jak są zapakowane to identyczny produkt ma Ultimate pod nazwą Ultimate Primer. Nawet zabezpieczenie jest identyczne i tak samo kiepsko się zrywa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Przecież Ultimate Primer to Badger z ich nalepką Jak zamówisz u Badgera odpowiednią ilość to też Ci przyślą bez nalepki i sobie zrobisz ESP Primer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Zakupiłem zestaw SNR-210. … Zamówiony w drugiej połowie marca był dostępny w pierwszej połowie października. Importer miło zaskoczył mnie ceną 89zł gdy spodziewałem się 137zł.… Na chwilę obecną zestaw podkładów można kupić w Fine-Art. Ja już zamówiłem.Super wiadomość.Jak przyjęli zamówienie odemnie to od razu zamówili więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Ammo One Shot to to samo co Stynylrez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Przecież Ultimate Primer to Badger z ich nalepką No to wszystko jasne Produkt w każdym razie polecam: szybki, łatwy i dobrze kryje. Z czyszczeniem aero też nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi