Jump to content

Badger Stynylrez Primers

kzugaj
 Share

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czy ktoś testował i ma porównanie oryginalnego Badger Stynylrez Primers z Ammo MiG ONE SHOT PRIMER, czy to ten sam produkt? Znalazłem takie komentarze w internecie. Kupiłem ten podkład miga i na butelce jest napisane "made in USA" wiec by pasowało. Badgera w Polsce chyba się się nie dostanie a podkład Miga jest dostępny za dobra cenę.

Dzięki, znalazłem gościa, który przetestuje i porówna. Jak będzie coś wiadomo, dam znać, One Shot zamówił.

Z tego co czytalem nie wszystkim udaje sie pryskac dysza 0.3 bez problemowo. Sam producent zaleca dysze 0.5+. Nie wiem dlaczego moze zbyt gesty. I nie wydaje mi sie zeby chodzilo o wielkosc pigmentu raczej o gestosc. Prosze bardzo tutaj gosc uzywa dyszy 0.3 bez i z rozcienczeniem

Jakie cisnienie? Ja wczoraj zakupilem zestaw 3 bialy, szary i czarny. Podobno czarny kladzie sie najlepiej potem szary a najwiecej problemow sprawia bialy. Do tej pory uzywalem sprayu Tamki. Wada jest ograniczona kontrola i kosztowo wychodzi malo ekonomicznie.

• 2 weeks later...

Zakupiłem zestaw SNR-210.

• CkX7QJnm.jpg
  • HtoIVwpm.jpg

Zamówiony w drugiej połowie marca był dostępny w pierwszej połowie października. Importer miło zaskoczył mnie ceną 89zł gdy spodziewałem się 137zł.

Są zabezpieczone przed wysychaniem.

zfKJbjem.jpg

Powyżej biały już odbezpieczony, a szary jeszcze nie.

W ramach testów pomalowałem dla kolegi figurkę białym.

• lS37H4Nm.jpg
  • udZJP1Sm.jpg
  • 0GfEQcFm.jpg
  • sLn1JTKm.jpg

Wszelkie niedoskonałości malowania można zwalić na moje braki warsztatowe.

Co zauważyłem:

• Gęstość „prosto do aerografu”.
  • Malowanie przy 0,8–0,9bar bajeczne.
  • Łatwo tworzy sopel na dyszy. Ja dodałem 1cz. izopropanolu na 10cz. farby i raz czyściłem sopel.
  • Ładnie kryje. Pod spodem był czarny i szary plastik. Jest położone 2,5 do 3,5 warstwy.
  • Mocno się przyklejają do aerografu. Musiałem się odrobinkę więcej natrudzić przy myciu.
  • Przy przechowywaniu dość szybko się rozwarstwiają. Tydzień stania wystarczy.
  • Łatwo je wymieszać. Wystarczy 30—45 sekund wstrząsania.
  • Ładnie wydobywają szczegóły i ładnie się „naciągają” na przedmiocie

Zakupiłem zestaw SNR-210. … Zamówiony w drugiej połowie marca był dostępny w pierwszej połowie października. Importer miło zaskoczył mnie ceną 89zł gdy spodziewałem się 137zł.…

Na chwilę obecną zestaw podkładów można kupić w Fine-Art. Ja już zamówiłem.
Super wiadomość.
Jak przyjęli zamówienie odemnie to od razu zamówili więcej.