KRL Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Zamierzam rozpocząć budową kolejnego modelu Su-24M tym razem w kamuflażu czas więc na prezentacje na łamach forum pierwszej warjacji na temat Su-24M Model Trumpeter skala 1:48 podobno posiada sporo wad związanych z włąsciwymi wymiarami i kształtem poszczególnych części. Ja nie przykładam do tych aspektów modelarstwa zbyt dużej uwagi więc dla mnie liczy się że wizualnie model wygląda jak Su-24M i to mi wystarcza. Z pewnością mogę napisać iż model nie należy do najłatwiejszych w budowie, elementy spasowane są dość dobrze choć część zakrywająca radar pochodzi jakby od innego modelu, pomijam włąściwy kształt ale jej spasowanie a włąsciwie jego brak wymaga sporo pracy. Sporo także jest odtwarzania po sklejeniu i szpachlowaniu lini podziału i nitów. Sam zestaw jest dość bogaty i daje możliwość wykonania zestawu w wielu wariantach uzbrojenia. Od początku budowy nastawiłem się na model przedstawiający mocno wysłużony samolot efekt końcowy wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Znakomity. "Zużyty" ze smakiem.Bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Fajjjny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Moim zdaniem nie wyszedł Ci ten model. Wygląda na brudny, a nie na model brudnego, styranego samolotu. Z daleka jeszcze jak cię mogę, ale z bliska bardzo dziwne, jakieś mocno przesadzone brudzenie wygląda naprawę nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Mnie się podoba, szczególnie że rzadko się widuje styrane samoloty. Czy dobrze czy źle to już zostawiam znawcom, jednak jak na mój gust to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Piękna maszyna, ale faktycznie złą drogę obrałeś jeśli chodzi o zużycie eksploatacyjne. Statecznik pionowy hmmm nigdzie nie widziałem tak "umorusanego", a zdjęć mam naprawdę bardzo dużo. Spód pokaż nam spód, bo tam ciekawie może być. Ogólnie plus za wschodnią maszynę A powiedz gdzie go dorwałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Jeden z moich ulubionych rusków, którego jakoś nie mogę ustrzelić. Z drugiej strony, trudno ocenić cokolwiek z tych zdjęć. Pewnie dlatego, że te zdjęcia są wybitnie (niestety) chałowe. Sorry, ale wygląda na to, że to jest jeden z tych elementów w modelarstwie, nad którym musisz intensywnie popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Ogólnie bardzo fajny ale patrząc po twoich poprzednich modelach spodziewałem się czegoś więcej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Lotnikiem nie jestem. Mi się podoba. Chyba najlepszy jaki widziałem na tym forum w 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi