Agnieszka Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Już oficjalnie i do zaprenumerowania: https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/czolgt72/ 65 numerów po 30 zł w prenumeracie + 7 zł do każdego numeru za aparaturę RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 2405 złotych w prenumeracie to ile w normalnej sprzedaży i ile pewności że po 60nr albo 63 wydawnictwo nie przerwie wydawania z powodu za małej sprzedaży ( liczba egzemplarzy to wariant optymistyczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 2405 złotych w prenumeracie to ile w normalnej sprzedaży i ile pewności że po 60nr albo 63 wydawnictwo nie przerwie wydawania z powodu za małej sprzedaży ( liczba egzemplarzy to wariant optymistyczny) To za 2405 zł będziemy mieli 3 szt Trumpeterowego T-72B w 1/16 z pełnym wnętrzem. W Modellbau-koenig T-72B jest wyceniony na 145 euro. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 forum w cyrylicy z relacjami z budowy, modyfikacjami i.t.p.: http://tank.deagostini.ru/forum/viewforum.php?f=5&sid=9b3f6a7fad7eab8c8dfddb7260c70ca1 http://tank.deagostini.ru/forum/viewtopic.php?f=5&t=2104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Straszyła mnie dziś z półki w Empiku pierwsza część serii. Wygląda to jak zabawka za 200zł do kupienia na stoisku z zabawkami w pierwszym lepszym supermarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Ponad 2k z model z takimi babolami? Nie dziękuje. foty z rosyjskiego forum Ślady łączenia form przesunięcia Tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 zabawka Nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Widziałem dzisiaj w Empiku i chodzę teraz po necie żeby się dowiedzieć o nim więcej. https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/czolgt72/montaz.html - to nagranie zrobiło na mnie wrażenie, fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Ostanie nagranie montażu, okolo 2 minuta, monter przekręca gwint śrubki koła zębatego. Śmieszne odjechane kamera i widać brak śrubki później. To podsumowanie jakości modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Opinie o jakości modelu są raczej dobre wnioskując po tym co przeczytałem. Próbowałem ogarnąć o który moment filmiku Ci chodzi, ale nie widzę żadnych znikających śrubek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Opinie o jakości modelu są raczej dobre wnioskując po tym co przeczytałem. Próbowałem ogarnąć o który moment filmiku Ci chodzi, ale nie widzę żadnych znikających śrubek. Już obrazuje: - monter próbuje dokręcić luźną śrubkę. Kręci, kręci, ale gwint urwany, więc kamera szybko zmienia kadr - tutaj tej śrubki już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Akumulator umieszczony w wannie od spodu i nie bylo widac zadnej uszczelki. Ciekawe jak radzi sobie podczas przejezdzania przez kaluze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Nie wiem może i masz racje, ale gdybym ja to nagrywał, to bym po prostu zrobił cięcie i nagrał kadr jeszcze raz a nie bawił się w odjazd kamery. A składałeś coś od nich wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Marca 2017 Opinie o jakości modelu są raczej dobre To nie model, to makieta Za te pieniądze można mieć super zabawkę RC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 widziałem wczoraj na żywo całość. Trzeba pamiętać, że to model RC do zabawy. Ogólnie to wygląda jak przeskalowana Tamiya w 1/35, nawet te same uproszczenia są. Nie jest zły wg. mnie, a jak ktoś chciałby wzbogać o detale to droga wolna. Całość jest jakiegoś stopu aluminium ? - to w RC ma największe znaczenie, bo "bebechy" zawsze znajdą się lepsze. Trumpeter wypuści kiedyś w końcu ale plastikowy - więc tylko na półkę będzie się nadawał. Jeżeli to ma być jak producent zakłada do RC - to jest ok, można spokojnie lepsze malowanie i w teren jazda się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 A gdzie widziałeś całość na żywo? Czy tylko części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Mam chwilowo na przechowaniu - oczywiście cały, jeżdżący z rosyjskiej edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Gołym okiem widać, że to wyrób Heng-Long, zresztą skopiowany na chama z modeli Tamiya, tak samo Jak ich Stug, Tiger, Panther, Jagdpanther, Tiger II, nawet te same uproszczenia mają. Za te cenę nie warto, za tauzen z hakiem można mieć dowolny model od "Henia" w wersji premium z nowszą aparaturą, metalowymi trakami i innymi bajerami, albo za około 400 ten sam model w wersji budżetowej bez zbędnych bajerów. Od kilku lat mam Tigera I w wersji budżetowej i to jest świetna zabaweczka, fajnie się nim jeździ w terenie i strzela z armatki. Jazdy przez kałuże nie polecam bo nie są szczelne. Metalowe traki to fajny bajer, ale plastikowym nic nie brakuje, nie ścierają się szybko, nie pękają, nie mam żadnych z nimi problemów. Dymiarka nieudolnie naśladująca dym z wydechów, kuriozalne cofniecie całego pojazdu po strzale, nierealistycznie cofająca się lufa i pseudo bajery z wersji premium to gnioty. Warto kupić zwykłą wersje za około 400-500 złoty i świetnie się bawić bez zbędnych, moim zdaniem dodatków. Jak kogoś uciska kilka tysięcy w kieszeni, to lepiej kupić jakiś profesjonalny zestaw i budować prawdziwą replikę RC, a nie zabawkę jaką są modele Heng-Long. No chyba, że ktoś koniecznie chce mieć T-72 za wszelka cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Mam chwilowo na przechowaniu - oczywiście cały, jeżdżący z rosyjskiej edycji. Oo, to super! A możesz podesłać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Jednak nabyłem sobie do małych przeróbek tego z Deagostini. Ponadto dziś miałem okazję na żywo pooglądać wyrób Trumpetera 1/16 i tu .....ogromne rozczarowanie, wygląda jak przeciętny model 1/35. Nie znajdziemy tu pięknych spawów, faktur odlewów jak np. w modelach 1/35 Asuka , Tamiya czy najnowszych produktów od Meng lub Takom. A może za dużo sobie wyobrażałem czekając na ten model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Nawet jeśli Trumpeter wypada słabo, to ten ulep deagostini nie wiem jak nisko trzeba zamieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alderan141 Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 W dniu 15.03.2017 o 08:20, opel8 napisał: Oo, to super! A możesz podesłać jakieś zdjęcia? Ja kupiłem. Złożyłem i działa! Jedyny problem jest z aplikacją, która po 4min. się wyłącza. Kupię sterownik i zobaczymy.Ogólnie świetna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi