Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 380
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli chodzi o części ruchome to w instrukcji jest coś pokazane żeby nie kleić ale muszę inne części skleić i wtedy jedno z drugim się wyklucza i nie da rady ruszać całym ramieniem

a0144fe0a63eaedc.jpg

Napisano

No jak? Przecież te ramiona G2 i G1 muszę przykleić na górze i na dole... To jak to ma się ruszać?

Napisano

G1 iG2 tylko na dole a G33 do srodka i przykleic do ramy. Nie jestem tylko pewien czy utrzyma ciezar wyrzutni

Napisano

Tak G33 i G2 z G1 ( a ściślej to D22 i D21) muszę przykleić u góry i na dole. I wtedy to się nie będzie ruszać :(

• Super Moderator
Napisano

no to wystarczy wywiercić otworek dorobić trzpień i luz...

a nie lepić klejem jak leci ...

Napisano

Robię według instrukcji bo nie jestem na tyle doświadczony żeby sam coś przerabiać. Potem może się okazać, że zrobiłem coś źle i cały model szlag trafił.

Napisano

Skończyłem rozdział 10, który tak jak poprzednie był krótki. Szczerze to nawet nie wiem, co to jest i do czego ta część służy w całości :P

e3124c50cfc0b366.jpg

e9699eb0bceff432.jpg

Napisano

Zacząłem dzisiaj sklejać rakiety jak każe instrukcja. Zastanawiam sie tylko po co ich nie widac bo sa one schowane w wyrzutni. Wie ktoś o co chodzi?

Napisano

Szkoda, że w instrukcji nie ma o tym ani słowa nie mówiąc już o tym żeby pokazali jak to zrobić.

Napisano

Tak wyglądają elementy do budowy komór wyrzutni rakiet. Pełno na nich dzyndzli. Łącznie trzeba obrobić 16 takich elementów. W tym momencie skończyła się zabawa i relaks, a zaczęła się udręka :(

63bad318163cceb3.jpg

Napisano

Dzieki dyndzla nie masz sladow po wypychaczach. Ja wole odciac i przeszlifowac niz bawic sie w szpachlowanie

Napisano

Oczywiście, gdyby były wypychacze to by było "zabawy" kilka razy tyle co ze szpachlowaniem i szlifowaniem śladów po wypychaczach potem.

• 2 weeks later...
Napisano

Dwie z czterech wyrzutni ukończone... Jeszcze trzeba zmęczyć dwie i spokój ;)

18bd234d0dd2f868.jpg

83729dca509022c4.jpg

1c66574340751b99.jpg

Napisano
Dzieki dyndzla nie masz sladow po wypychaczach.

Czy mógłbyś wyjaśnić jak to technologicznie wygląda?

Bo widziałem zestawy w których nie było aż tak dużo dzyndzli, czasem prawie w ogóle a śladów po wypychaczach nie było tak dużo. A często było tak że nawet śladów po wypychaczach nie było potrzeby zaszpachlować ponieważ po montażu nie były widoczne.

Napisano

Dokladnie nie wiem jak to wyglada ale na chlopski rozum to tam gdzie sa dzyndzle to porostu sa kanaly wlotowe do form

Napisano

Bardziej elementy pomagające wysynąć element z formy. Nacisk wtedy nie jest wywarty na element ale na te właśnie dzyndzle ktore go podtrzymują. Dzięki temu wypychacze nie zostawiają śladów.

Napisano

Nareszcie skończyłem kleić te cztery wyrzutnie Mogę się teraz zabrać za coś innego, bo nie ukrywam, że znużyła mnie ta czynność.

e00236643595915c.jpg

P.S jak ktoś narzeka na bałagan na swoim stanowisku pracy to polecam organizer firmy Hobby Zone. Świetna rzecz, trwała i fajnie wygląda, a przede wszystkim jest pojemna i praktyczna

52893560ab618594.jpg

861877fb30a9c6f8.jpg

Napisano

Skończyłem rozdział 13, gdzie należało jeszcze dokleić dodatkowe elementy do wyrzutni

8b249f035d8489e2.jpg

Następnie rozpocząłem rozdział numer 14 i do tej pory przymocowałem cztery wyrzutnie do ruchomego ramienia, które będzie umieszczone na naczepie

584094d6bf80d42d.jpg

bb0b9761af8c6ccb.jpg

fbf89c29c5d6e43a.jpg

8d577e720389c2c6.jpg