Bartas89 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Chciałbym dodać tylko nie wiem jak i jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Jeśli chodzi o części ruchome to w instrukcji jest coś pokazane żeby nie kleić ale muszę inne części skleić i wtedy jedno z drugim się wyklucza i nie da rady ruszać całym ramieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Eee no, przecież z tego schematu widać że można zrobić ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 No jak? Przecież te ramiona G2 i G1 muszę przykleić na górze i na dole... To jak to ma się ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 G1 iG2 tylko na dole a G33 do srodka i przykleic do ramy. Nie jestem tylko pewien czy utrzyma ciezar wyrzutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Tak G33 i G2 z G1 ( a ściślej to D22 i D21) muszę przykleić u góry i na dole. I wtedy to się nie będzie ruszać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2017 no to wystarczy wywiercić otworek dorobić trzpień i luz... a nie lepić klejem jak leci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Robię według instrukcji bo nie jestem na tyle doświadczony żeby sam coś przerabiać. Potem może się okazać, że zrobiłem coś źle i cały model szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Chciałbym dodać tylko nie wiem jak i jakie. Ja korzystałem z tych zdjęć: http://www.primeportal.net/artillery/hans-hermann_buhling/us_patriot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Dzięki Bardzo fajne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Skończyłem rozdział 10, który tak jak poprzednie był krótki. Szczerze to nawet nie wiem, co to jest i do czego ta część służy w całości :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Zacząłem dzisiaj sklejać rakiety jak każe instrukcja. Zastanawiam sie tylko po co ich nie widac bo sa one schowane w wyrzutni. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Możesz zrobić wersję podczas wystrzeliwania rakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Szkoda, że w instrukcji nie ma o tym ani słowa nie mówiąc już o tym żeby pokazali jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Tak wyglądają elementy do budowy komór wyrzutni rakiet. Pełno na nich dzyndzli. Łącznie trzeba obrobić 16 takich elementów. W tym momencie skończyła się zabawa i relaks, a zaczęła się udręka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Dzieki dyndzla nie masz sladow po wypychaczach. Ja wole odciac i przeszlifowac niz bawic sie w szpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Oczywiście, gdyby były wypychacze to by było "zabawy" kilka razy tyle co ze szpachlowaniem i szlifowaniem śladów po wypychaczach potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Dwie z czterech wyrzutni ukończone... Jeszcze trzeba zmęczyć dwie i spokój ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Dzieki dyndzla nie masz sladow po wypychaczach. Czy mógłbyś wyjaśnić jak to technologicznie wygląda? Bo widziałem zestawy w których nie było aż tak dużo dzyndzli, czasem prawie w ogóle a śladów po wypychaczach nie było tak dużo. A często było tak że nawet śladów po wypychaczach nie było potrzeby zaszpachlować ponieważ po montażu nie były widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Została tylko jedna wyrzutni do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Dokladnie nie wiem jak to wyglada ale na chlopski rozum to tam gdzie sa dzyndzle to porostu sa kanaly wlotowe do form Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Bardziej elementy pomagające wysynąć element z formy. Nacisk wtedy nie jest wywarty na element ale na te właśnie dzyndzle ktore go podtrzymują. Dzięki temu wypychacze nie zostawiają śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Nareszcie skończyłem kleić te cztery wyrzutnie Mogę się teraz zabrać za coś innego, bo nie ukrywam, że znużyła mnie ta czynność. P.S jak ktoś narzeka na bałagan na swoim stanowisku pracy to polecam organizer firmy Hobby Zone. Świetna rzecz, trwała i fajnie wygląda, a przede wszystkim jest pojemna i praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Skończyłem rozdział 13, gdzie należało jeszcze dokleić dodatkowe elementy do wyrzutni Następnie rozpocząłem rozdział numer 14 i do tej pory przymocowałem cztery wyrzutnie do ruchomego ramienia, które będzie umieszczone na naczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Z przodu patrząc, to tak, trochę krzywo wyszło. Posklejałeś a dasz teraz radę pomalować te wszystkie zakamarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi