dzidas71 Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Witam. To moja pierwsza próba z okretem w jego naturalnych warunkach, czyli na wodzie. Zobaczymy jak wyjdzie. Okręt to Zulu 1:350 z Trumpetera po pewnych przeróbkach, tzn podniesiony dziób, oblaszkowanie, wymiana luf, wymiana jednej z tylnych wierz na poprawną itp. Okręt jeszcze nie skończony, wstępnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Wygląda całkiem apetycznie Na zdjęciach z góry wyglada jakby relingi na dziobie były wychylone na zewnątrz, potraktuj je młotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Tak, trzeba poprostować. Blaszki White Ensign Models jakościowo są kiepskie, ale innych do Tribali niestety na planecie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 chciałem napisać, ze wygląda pysznie ale mnie Gała kulinarnie ubiegł.... kibicuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Szkoda że nie poszedłeś dalej z poprawkami zestawu....... Może spróbuj poprawić chociaż Pom-poma bo ten to jest dobry na pancerniki a nie na niszczyciele........ 8 luf zamiast prawidłowych 4. Ja swój po prostu rozciąłem i skleiłem bez środkowych luf. Wyszło poprawniej historycznie. Podobnie zrobiłem z dużymi łodziami motorowymi które przypominają niemieckie a nie angielskie i są za duże. Po cięciach i szlifowaniach trochę przypominają oryginał. Po za tym fajna woda będzie. Postaram się zrobić galerię mojego pod koniec tygodnia - obecnie walczę z olinowaniem i paroma duperelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 merytorycznie to w temacie zulu jestem noga ale ... mam pytanie jak już tak go slicznie skleiłeś i dałeś podklad to jak malujesz pokłady etc, maskowanie czy pędzel ? dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Temat pom-pom-a przegapiłem poprostu. Korygujący zestaw blaszek też zawiera błąd w takim razie, bo działko już przerabiałem i ku...sko sie przy tym namęczyłem, takze raczej nie bede przerabiał. Łodziom muszę się przyjrzeć. Co do malowania- to nie podkład , tylko kolor docelowy.Słabo to widać na tych zdjęciach. Dalsze korekty bedą olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Co do malowania- to nie podkład , tylko kolor docelowy.Słabo to widać na tych zdjęciach. Dalsze korekty bedą olejami. oki to przepraszam za pytanie laika ale jak to w takim razie robiłeś najpierw malowanie pokładów / równiez na nadbudowkach potem maskowanie i malowanie docelowym koloerm burty etc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Kadłub i pokład osobno, nadbudówki i cały szpej osobno. Sklejanie juz pomalowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Rzeczywiście w tym ciasteczku wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Tribale to chyba jedne z najładniejszych niszczycieli drugiej wojny, wygląda świetnie Co masz na myśli pisząc że blaszki WEMa są kiepskie? Źle się z nimi pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Używałem tej do mirażowych flowerów, była spoko, żadnych problemów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Dla mnie pracuje się dość kiepsko. Są bardzo delikatne , a zarazem ciężko je uformować. Są jakieś zbyt sprężyste, nie wiem, wolę pracować z Eduardem lub Voyagerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Z czego to morze? Gips czy jakieś inne coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Masa lekka dla plastyków. Cały efekt musi wyjść przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Edek używa blachy wyciętej ze starych ruskich czołgów No ale fakt łatwiej się z tym pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Jak na pierwszy raz to dobrze się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Kolego MAV, mówisz o zarysach wody ?, bo okręt to juz mój nie pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Skoro to płynący niszczyciel, to morze i fale pod nim należałoby po prostu odtworzyć z jakiegoś zdjęcia. Bo inaczej będzie wyglądało naiwnie. Teraz wygląda naiwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Chyba naiwnie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Szkoda, bo model bardzo fajny. Jest w necie bardzo duzo zdjęć , najlepiej lotniczych, które bardzo dokładnie pokazują co się dzieje z woda wokół płynącego okrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Postaram się jak będe mógł, bo chodzi tu o to, żeby wogóle woda przypominała swój pierwowzór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 ...mówisz o zarysach wody ? Tak - chodzi o wodę Skoro to płynący niszczyciel, to morze i fale pod nim należałoby po prostu odtworzyć z jakiegoś zdjęcia. Bo inaczej będzie wyglądało naiwnie. Oj tam zaraz naiwnie... trochę skosów przy dziobie jest, zresztą większe grzywacze zawsze można potem dorobić. Poza tym okręt może stać w dryfie albo sobie leniwie płynąć - do 5w. to chyba nawet piany na kilwaterze nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Na razie to tylko zarys. Ostateczne formowanie będzie z żywicy akrylowej. Piana też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 A może coś takiego jak w oryginale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi