Jump to content

HMS Zulu na morzu

dzidas71
 Share

Recommended Posts

Witam. To moja pierwsza próba z okretem w jego naturalnych warunkach, czyli na wodzie.

Zobaczymy jak wyjdzie. Okręt to Zulu 1:350 z Trumpetera po pewnych przeróbkach, tzn podniesiony dziób, oblaszkowanie, wymiana luf, wymiana jednej z tylnych wierz na poprawną itp. Okręt jeszcze nie skończony, wstępnie pomalowany.

z%201_zpstvq3zdpj.jpg

z%202_zps3c8kghqy.jpg

z%203_zpsvhmin4ro.jpg

z%204_zpsltv0vudv.jpg

z%205_zpseynune26.jpg

Szkoda że nie poszedłeś dalej z poprawkami zestawu.......

Może spróbuj poprawić chociaż Pom-poma bo ten to jest dobry na pancerniki a nie na niszczyciele........ 8 luf zamiast prawidłowych 4.

Ja swój po prostu rozciąłem i skleiłem bez środkowych luf. Wyszło poprawniej historycznie.

Podobnie zrobiłem z dużymi łodziami motorowymi które przypominają niemieckie a nie angielskie i są za duże. Po cięciach i szlifowaniach trochę przypominają oryginał.

Po za tym fajna woda będzie.

Postaram się zrobić galerię mojego pod koniec tygodnia - obecnie walczę z olinowaniem i paroma duperelkami.

Temat pom-pom-a przegapiłem poprostu. Korygujący zestaw blaszek też zawiera błąd w takim razie, bo działko już przerabiałem

i ku...sko sie przy tym namęczyłem, takze raczej nie bede przerabiał.

Łodziom muszę się przyjrzeć.

Co do malowania- to nie podkład , tylko kolor docelowy.Słabo to widać na tych zdjęciach. Dalsze korekty bedą olejami.

Co do malowania- to nie podkład , tylko kolor docelowy.Słabo to widać na tych zdjęciach. Dalsze korekty bedą olejami.

oki to przepraszam za pytanie laika ale jak to w takim razie robiłeś najpierw malowanie pokładów / równiez na nadbudowkach potem maskowanie i malowanie docelowym koloerm burty etc ?

• 4 weeks later...

Skoro to płynący niszczyciel, to morze i fale pod nim należałoby po prostu odtworzyć z jakiegoś zdjęcia. Bo inaczej będzie wyglądało naiwnie. Teraz wygląda naiwnie.

Szkoda, bo model bardzo fajny. Jest w necie bardzo duzo zdjęć , najlepiej lotniczych, które bardzo dokładnie pokazują co się dzieje z woda wokół płynącego okrętu.

...mówisz o zarysach wody ?

Tak - chodzi o wodę

Skoro to płynący niszczyciel, to morze i fale pod nim należałoby po prostu odtworzyć z jakiegoś zdjęcia. Bo inaczej będzie wyglądało naiwnie.

Oj tam zaraz naiwnie... trochę skosów przy dziobie jest, zresztą większe grzywacze zawsze można potem dorobić.

Poza tym okręt może stać w dryfie albo sobie leniwie płynąć - do 5w. to chyba nawet piany na kilwaterze nie będzie

• 2 weeks later...