bazylms Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2017 Już po washu. Dałem te graty razem z czołgiem, ale jak mi się osobno podobały to teraz mam trochę mieszane uczucia. Nie wiem czy nie są za jasne i wyglądają trochę komiksowo. Na mam jeszce trochę czasu na przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Dobre są niektóre trzeba poprawić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Nie wiem czy nie są za jasne i wyglądają trochę komiksowo. Na mam jeszce trochę czasu na przemyślenia. Moim zdaniem fajnie, że różnią się kolorystycznie, ożywiają przez to bryłę czołgu, ja bym tak zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2017 No to zaczynamy paskudzenie czołgu. Najpierw w ruch poszedł młotek. Na zdjęciu dopiero zauważyłem że nie zeszlifowałem szwu z łączenia form na kopółce dowódcy. Trudno, trzeba z tym jakoś żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Kurcze! Jak wy robicie takie mega realistyczne obicia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Też poproszę o poradnik obijania modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Podłączam się. Jakie kolorki, metoda (gąbka, ołówek) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 No Krzysiek pojechałeś z tymi obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Odbijanie gąbką i poprawki pędzelkiem. Najpierw użyłem gąbki z rozjaśnionym kolorem bazowym. Proste kreski i niektóre miejsca poprawione pędzelkiem. Potem znowu gąbką farbę Vallejo German Black Brown camo,ale tak aby miało to mniejszą powierzchnię niż poprzednie. I na koniec także pędzelkiem większe wypełnienia i kreski. Generalnie starałem się nie przesadzić z ilością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Obicia coraz ładniejsze Ci wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Dzięki, ale do ciebie to i tak mi jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Obicia pierwsza klasa, jeszcze tak nie umiem. Poza łączeniem form zauważyłem, że Ci się łom przyspawał do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 ... zauważyłem, że Ci się łom przyspawał do kadłuba. A możesz dokładniej objaśnić? Nie bardzo wiem na co patrzeć a mam jeszcze kilka Shermanów i dobrze by było wiedzieć na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Farba się zlała i powstał taki efekt. chodzi mi o to najdłuższe narzędzie, coby nie było nieporozumień. - aha - ono nie powinno mieć żadnych mocowań do kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 No mi się wydawało że na obu końcach są uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Też mi się wydaję, że to są uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Tam powinien być pasek - zobacz w moim warsztacie i galerii Shermana Firefly Hybrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Bazyl, może to mało ważny detal, zwłaszcza, że już finiszujesz z modelem, ale jak w te uchwyty miał ten łom być wkładany? Wsuwany? W jeden owszem, i do tego pasek mocujący, ale w dwa? Tak tylko gdybam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Na fotach poniżej jest to wyjaśnione. Dragon skopał jeden z uchwytów - powinien być otwarty od góry. Spróbuję to jeszcze wyciąć. Może się uda. A pasek całkiem możliwe że był - powinienem być w stanie go jeszcze dołożyć. Fotki z Prime portal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Update. No raczej rzeźbić tego nie będę - więcej złego niż dobrego. Jak mocno będzie razić to dam szmatę. Pasek jak znajdę to dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 I git majonez. Jedziesz dalej z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 No i wyjaśnione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Heloł Popatrz na ten zestaw (moim zdaniem najlepszy w kwestii shermanowych narzędzi) https://www.scalemates.com/kits/266243-formations-f018-sherman-pioneer-tools Pokazane jest jak powinno to wyglądać. Mocowania spapranego przez dragona już nie poprawiaj - szkoda modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Martinello - świetne te narzędzia. Aż bym kupił z 10 sztuk, tylko pewno cena zaporowa i nie do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Sprawdź w Formations. Ja sobie kupiłęm jakiś czas temu i mam. A narzędzia - genialne, mają bardzo delikatne taśmy mocujące razem z uchwytami. Nic tylko odciąć od klocka żywicy, dokleić i pomalować... https://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/formations/f018.htm https://www.formationsmodels.com/tool-sets-boxes-accessories/f018-sherman-pioneer-tools-with-brackets-and-straps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi