KRL Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Tym razem coś z naszego podwórka. Model wykonany na zamówienie, zgłosił się do mnie człowiek z pytaniem jak najszybciej byłbym w stanie złożyć model samolotu. Jak sie póżniej okazało chodziło o wykonanie modelu samolotu MiG-29A dla osoby która jest a w zasadzie była pilotem a model miałbyć prezentem niespodzianką od wnóka i familii. Podstawą do budowy modelu był zdecydowanie najlepszy model tego samolotu na rynku ze stajni G.W.H model jest w zasadzie wersją pudełkową plus antenki wykonane we własnym zakresie. Fotki wiem pozostawiają wiele do życzenia ale w tej materii jestem kolpletnym ignorantem i wystarcza mi jak fotki są ostre. Ciągle obiecuję że coś z tym zrobię i tym razem podtrzymuję obietnicę. Jednocześnie przepraszam wszystkich oglądających za tę wątpliwą jakosć zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Dla mnie bomba. Nie robię samolotów bo to nie moja liga. Malowanie i brudzenie bardzo realistyczne. Aż chciało by się mieć takiego na półce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Też mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slee Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Wyglada bardzo efektownie. Chetnie zobaczyl bym lepsze zdjecia dysz i spodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Ale nie odpowiadałeś na najważniejsze pytanie! Jak szybko? PS. Mam nadzieję, że dopytałeś zleceniodawcy czy ten pilot był z Mińska, żeby nie popełnić faux pas z wyborem malowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted March 17, 2017 Author Share Posted March 17, 2017 Ale nie odpowiadałeś na najważniejsze pytanie! Jak szybko? PS. Mam nadzieję, że dopytałeś zleceniodawcy czy ten pilot był z Mińska, żeby nie popełnić faux pas z wyborem malowania To zamawiający wskazał to malowanie więc jak rozumiem wiedział co robi, natomiast obdarowany mieszka w Krakowie i nie latał na MiG'u-29 tylko na 17 i z tego co wiem gdzieś w zachodniopomorskim. Czas budowy to 4dni. i dokłądnie 52godz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudipl Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Hmmmmm..........lotki panie.......lotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Piękna robota i ekstra malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 4 dni masakra małego samolotu w 1/72 bym nie zrobił w połowie a co mówić o Migu w1/48 Kozak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slee Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Hmmmmm..........lotki panie.......lotki Nie powinny byc przypadkiem bez przetloczen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted March 17, 2017 Author Share Posted March 17, 2017 Powinny być ale przyznam że to moje przeoczenie a ponieważ było mało czasu to już tak zostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Czas budowy to 4dni. i dokłądnie 52godz. dłużej będę zbierał zęby z podłogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jrminiatures Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Fajnie zrobiony! - mnie się najbardziej podobają dysze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 Wielkie dzięki Panowie cieszę sie że ogólnie odbiór pozytywny. Dysze poprawiąłem kilka razy nim wyszło mi to czego bym oczekiwał szkoda że zdjęcia nie oddają zróżnicowania kolorów na tym elemencie ale jest tam tego sporo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts