Leszek.Sz. Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 (edited) MiG z Krzesin, lata 90-te. Zestaw Eduarda Weekend + blaszki i metalowy pitot z Mastera, Malowany gunze C8 + H18, linie zapuszczone AK Dark. Brown. Z samodzielnych dodatków zrobiona drabinka + zagłuszki na wloty na klapki antypompażowe. Edited July 8, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Piękność mój "ołówek" z Edka leży w szafie i czeka na swój moment - oglądając Twój model mam chęć się brać za niego zaraz ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Dla mnie bombowo i lokalnie-patriotycznie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Nawet niebrzydko zrobiony, ale rażą bardzo te grube, strasznie nienaturalne cienie na liniach podziału. No i brakuje mi osobiście zróżnicowania paneli, jak i jakiegoś zróżnicowania powierzchni samej w sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Cieniowanie jakbyś jeszcze warstwą bazowego przefiltrował to by było cacy. Pod silnikiem też czysto a to rzadko w przyrodzie występuje. Klapy za to wypuszcozne jak nalezy, drabinka i zaślepki wyglądają dobrze, podwieszenia z Monsunami też się podobają. Dobry modeli z kilkoma "ale" i "a-ja-bym" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxim Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Bardzo się podoba Wspomnienia ożyły - widywałem "ołówki" co parę dni (w latach 90-tych) z racji zamieszkania tuż przy lotnisku w Krzesinach. Czekam na kolejne równie udane modele. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted May 11, 2017 Author Share Posted May 11, 2017 Dzięki za opinie. To co widać to wypadkowa tego co się chciało zrobić a tym co się umie. Na pfm-ach działy się cudawianki na płatowcach odnośnie kolorystyki, srebrzanka poremontowa odpadała, robione były podmalówki nową warstwą srebrzanki lub jakimś szarym kolorem po liniach łączenia blach lub całych panelach. Tu taki skrajny przypadek: Odnośnie spodu kadłuba w okolicach silnika to faktycznie trochę zaniedbałem ten sektor, tam zazwyczaj dużo się dzieje odnośnie brudzenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 Jakoś przegapiłem tego migusia . Bardzo fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Kilka uwag by się znalazło, co nieco zostało już powiedziane. Z tego co się orientuję, to akurat opuszczone klapy na postoju się nie zdarzały. Nawet jak pilot ich nie podniósł, to mechanicy sami domykali, żeby głową nie przywalić. Czemu prosty pitot? W oryginale był w dwóch miejscach wygięty. To co w zestawie daje Eduard nie jest błędem, on naprawdę ma być taki "krzywy". Ale i tak ogólne wrażenie bardzo dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Ładna rura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts