skikut Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2017 sztuka dla sztuki raczej nie - tak jak pisałem chodzi o to by: 1. Mniej czasu stracić na zamazywanie czarnego żółtym. 2. Jego odcień jest ,,cieplejszy,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Dlaczego używasz czarny podkład, skoro później walczysz z rozjaśnianiem? Cooper ma rację, nakłada lesie różne warstwy, a ich nie widać, więc mogłeś od razu położyć jedna, w określonym kolorze i uzyskać ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Dlaczego używasz czarny podkład, skoro później walczysz z rozjaśnianiem? Cooper ma rację, nakłada lesie różne warstwy, a ich nie widać, więc mogłeś od razu położyć jedna, w określonym kolorze i uzyskać ten sam efekt. Znaczy, nakładasz różne warstwy... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Dlaczego używasz czarny podkład, skoro później walczysz z rozjaśnianiem? Cooper ma rację, nakłada lesie różne warstwy, a ich nie widać, więc mogłeś od razu położyć jedna, w określonym kolorze i uzyskać ten sam efekt. Znaczy, nakładasz różne warstwy... ;) Czarny podkład bo akurat taki miałem pod ręką. Kolejne warstwy których nie widać... Sprawdźcie sobie jaka jest różnica odcieni w tym samy kolorze gdy jest kładziony na czarny i gdy jest kładziony na np brązowy. Mało tego w dodatku jeszcze dałem cienką warstwę XF60 / XF55 i żółtego: I ten odcień mnie dopiero zadowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Fajny kolorek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Wydaje mi się że wiem o co chodzi Ci z mieszaniem tych warstw koloru. Po prosu nakładasz kolejne kolory mocno rozcieńczone? Dzięki temu powinny miejscami pojawiać się delikatne przebarwienia. Z tym że faktycznie musiałbyś lepsze zdjęcia zrobić aby były te delikatne przejścia tonalne widoczne. Jest to bardzo trudne do pokazania. na tym zdjęciu zrobiłeś bardzo ładne przejścia tonalne i myślę, ze chopaki są zaskoczeni tym, że po położeniu kolejnych warstw koloru one po prostu zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Wydaje mi się że wiem o co chodzi Ci z mieszaniem tych warstw koloru. Po prosu nakładasz kolejne kolory mocno rozcieńczone? Dzięki temu powinny miejscami pojawiać się delikatne przebarwienia. Z tym że faktycznie musiałbyś lepsze zdjęcia zrobić aby były te delikatne przejścia tonalne widoczne. Jest to bardzo trudne do pokazania. na tym zdjęciu zrobiłeś bardzo ładne przejścia tonalne i myślę, ze chopaki są zaskoczeni tym, że po położeniu kolejnych warstw koloru one po prostu zniknęły. Taki był zamiar ale nie wiem czy jet jakiś sens skoro wszo będzie pokryte białym, tak czy siak tyle mojego co sobie poćwiczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Aaaaaaaaaa, no chyba, że tak, że pokrywasz całość, niezamalowywujac tego, co było wcześniej. To rzeczywiście daje ciekawe efekty. Sam tak czasem robię. Z podkładem to wiem jak jest, ja sam na spód wanny dam czarny, koła wewnętrzne czarnym, a zewnętrzne szarym. Czym się kierowałes, przy wyborze części, które są w dwóch wersjach? Sam chce wykonać tę samą wersję malowania, ale nie wiem, które części wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ogólne malowanie załatwione a tu już z ambuszem Dziś może zmaluję narzędzia itp. Plus zastanawiam się czy obicia robić przed nałożeniem białego czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Zajebioza!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Wow! Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ogólnie się podoba, tylko dwa pytania: Nie za jasny ten piaskowy? Jak robiłeś ambsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Świetnie się prezentuje. Jak robiłeś ambsza? Dołączam do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ambush wygląda na robiony pędzlem. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 łooo Panie, klasa malowanie. Kamo robiłeś z ręki, czy maskowałeś krawędzie czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 Bez cytowania... 1. Cieszę się, że się podoba 2. Ambusz robiony pędzlem przy wspomaganiu żubrówką kora dębu ;) 3 . kamo pryskane z ręki na dodatek podróbką aerografu ( takie tylko uznaję bo i tak wszo się psuje) Ogólnie się podoba, tylko dwa pytania:Nie za jasny ten piaskowy? Jak robiłeś ambsza? Odcień piaskowego to coś z czym się biję od 15 lat... oryginalny był półmatem kremowym tu celowo rozjaśniałem żółtym by kontrastował z białym. Docelowo i tak ściemniej po filtrze i washu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Gdzie jest biel ja się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Ja chyba swojego nie pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Ja chyba swojego nie pokaże Oj przestań. Ja na rozwinięcie twojego wątku czekam i czekam buduj i wystawiaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Aż mi się przypomniało jak miałem okazję oglądać Konigstigera w La Gleize, i Twój... Twój wygląda prawie dokładnie tak jak tamten, miodna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Ogólnie się podoba, tylko dwa pytania:Nie za jasny ten piaskowy? Jak robiłeś ambsza? Piaskowy z końca wojny był bardzo jasny w przeciwieństwie do początkowo wprowadzonego dunkelgelb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Odcień piaskowego to coś z czym się biję od 15 lat... oryginalny był półmatem kremowym tu celowo rozjaśniałem żółtym by kontrastował z białym. Docelowo i tak ściemniej po filtrze i washu Piaskowy z końca wojny był bardzo jasny w przeciwieństwie do początkowo wprowadzonego dunkelgelb. Dzięki za odpowiedź i wyjaśnienia. Jak dojdę już do malowania swojego kociaka to postaram się o tym pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Fajnie to wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Wczoraj podziałałem z białym. Kilka refleksji w sprawie chemii; 1. Washable agent to chyba zwykły chipping fluid tylko w innym opakowaniu - ale jak najbardziej efekt daje fajny 2. Farby akainteraktive to jakaś porażka, prędzej bym uzyskał biały malując satynowym z vallejo niż białym aka. Tak czy siak poniżej owoc mych trudów Wybaczcie tego włosa na ostatnim foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Mniam, fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi