Tenggeri Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Cześć. W imię przysłowia od przybytku głowa nie boli rozpoczynam kolejny warsztat. Tym razem coś oryginalnego, niby ruski a jednak nie do końca Pudełeczko: Całkiem spora sterta wyprasek, gdzieś to ponad 700 części trzeba było ulokować :P Malowanie będzie takie (o ile mi wyjdzie bo to będzie moje pierwsze malowanie kamo z ręki, a maluję aero za 4 dychy więc zrobienie ładnego kamo to jest wyzwanie): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 No to działaj. P. S. Widzę że się na Britmodeller zapisałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Ta flaga jest bez swastyki? Bez sensu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 To się nazywa poprawność polityczna. Załoganci to też pewnie geje-antyfaszyści z DDR popierający przyjęcie i relokację imigrantów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Załoganci to też pewnie geje-antyfaszyści z DDR popierający przyjęcie i relokację imigrantów... Na pewno to Żydzi,Masoni i cykliści!!(ci ostatni są najgorsi!! )Części jak w Dragonie!Dawaj z warsztatem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Z zainteresowaniem będę śledził . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keravnos Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 To się nazywa poprawność polityczna. Załoganci to też pewnie geje-antyfaszyści z DDR popierający przyjęcie i relokację imigrantów... Z poprawności politycznej zrobiło się zakłamywanie historii. Już się okazuje, że wojnę rozpętali nie Niemcy, tylko jacyś enigmatyczni Naziści którzy wzięli się nie wiadomo skąd... A co do modelu chętnie popatrzę bo pojazd ciekawy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted May 20, 2017 Author Share Posted May 20, 2017 Widzę że się na Britmodeller zapisałeś. Tak, z tego co przeglądałem to dosyć wartościowe forum także warto czasem zajrzeć. Ta flaga jest bez swastyki? Ano, poprawność polityczna ostatnio na topie. Poza tym robienie flagi z kalki to wg mnie i tak średni pomysł także mi brak swastyki nie przeszkadza. Części jak w Dragonie!Dawaj z warsztatem.. Albo i więcej, Mini Art strasznie kroi te swoje modele, ale z drugiej strony jak ktoś lubi składać to czemu nie. No chyba, że masz na myśli jakość części to fakt, ostatnio MiniArt poszedł ostro do przodu. Warsztat będę starał się prowadzić w miarę sprawnie ponieważ już do mnie jadą Także będzie korciło żeby je napocząć też Z zainteresowaniem będę śledził . Dzięki, każdy odwiedzający i udzielający się mile widziany Z poprawności politycznej zrobiło się zakłamywanie historii. Już się okazuje, że wojnę rozpętali nie Niemcy, tylko jacyś enigmatyczni Naziści którzy wzięli się nie wiadomo skąd... To się nazywa wybielanie historii, zresztą do dziś w niemieckich podręcznikach piszą o "Polnische lager". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted May 28, 2017 Author Share Posted May 28, 2017 Coś drgnęło. Każde koło to 4 elementy więc trochę mi się z nimi zeszło ale za to detal fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Złapałes miniartowego bakcyla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted May 28, 2017 Author Share Posted May 28, 2017 Złapałes miniartowego bakcyla Fakt, ostatnio praktycznie większość modeli mam z tej firmy ale to dlatego, że fajnie mi się te modele robi i przede wszystkim cena nie zabija PS: już jedzie do mnie kolejny- T-54B z wnętrzem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 A ja jestem ciekaw tej "Czerwonej Matyldy"..inne kalki tylko czy coś nowego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted May 28, 2017 Author Share Posted May 28, 2017 Sporo nowych rzeczy np. nowe pracujące gąsienice, inne osłony boczne, figurki ale w dużej części to zestaw oparty na tym z 2009 roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Co tam ciekawego w temacie się dzieje? Ostatnio Miniartowe wypusty bardzo mnie ciekawią. Widzę że trzeba się będzie na coś skusić ale czasu niestety mało więc.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted June 15, 2017 Author Share Posted June 15, 2017 Co tam ciekawego w temacie się dzieje?Ostatnio Miniartowe wypusty bardzo mnie ciekawią. Widzę że trzeba się będzie na coś skusić ale czasu niestety mało więc.... Nowe modele z MiniArt mogę śmiało polecić. Coś tam dłubię ale lato nie za bardzo sprzyja dłubaniu przy modelach. Planuję wsadzić figurki do środka pojazdu, więc szykuję wnętrze pod malowanie: Podoba mi się jak MiniArt podchodzi do tematu, nawet to czego nie będzie widać jest porządnie zrobione: Przebrnąłem też przez najbardziej żmudną część budowy- oczyściłem i przygotowałem do złożenia gąsienice: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Przepraszam za głupie pytanie ale ile takich pojazdów było użyte i kiedy dokładnie? Jakieś szczegóły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts