Markuz Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Dzień dobry. Ponieważ ostatnio mam troszkę więcej czasu postanowiłem otworzyć kolejny warsztat w skali 1:48. Tym razem wyciągnąłem z szafy Panterę G od Tamiya. Do modelu zamówiłem kilka dodatków: gąsienice późne friulmodel ATL-4801 zestaw lin eureka ER-4801, lufę RB Model RB48B07 antenę RB Model RB48A02 Rozważam jeszcze zakup zestawu blaszek foto. Na razie chodżą mi po głowie dwie koncepcje wykonania tego modelu: 1) pojazd zdobyczny w służbie RKKA, 2) pojazd w barwach niemieckich malowanie raczej trójbarwne. Na chwilę obecną skłaniam się do pierwszej opcji czyli pojazdu zdobycznego na podstawie tego zdjęcia. źródło zdjęcia http://www.armchairgeneral.com Efekt dzisiejszej godzinki pracy. Model jak to tamka prawie klocki lego. Lufa zestawowa tyko do zdjęcia założona czekam na dostawę dodatków. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Zacne się zapowiada. Nie wiem jak Aber ale Haulera to poza grillami niewiele użyłem przy swojej panterze tak że nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 No właśnie siatki są tym elementem którego temu zestawowi strasznie brakuje. Osobiście skłaniam się również do wymiany błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Za dnia zrobię fotki tego co mi zostało napewno mam jakieś niewykorzystane boczne panele z Haulera + połowę blaszki jak chcesz mogę Ci podesłać. Pozatym warto pomyśleć o tylnych zasobnikachch i zmienić na bleszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Widzę że idziesz na bogato. Może byś tak w końcu Niemca zrobił? Ale tak czy inaczej będzie ciekawy warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Krzysiek Niemca właśnie kończę a ruska pantera kusi mnie coraz bardziej. Już zbieram kwity na malowanie. Tymczasem dotarły zamówione klamoty. Blachy Abera. Gąsienice friulmodel I różne drobiazgi: lufa, liny, anteny oraz dodatkowo lufa do kolejnego tygryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Witam po krótkiej przerwie. Pierwsze blaszki polepione, wieża już gotowa. Poskładałem też pierwszą gąsienicę 86 ogniw, zobaczymy jak będzie pasować. Poza kadrem powycinałem i oszlifowałem koła. A tu przygotowania do dalszych prac blacharskich wycięte tylne zasobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Fajnie się zapowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Trzymaj tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 Cześć. Mała aktualizacja, polepiłem kolejnych kilka blaszek, koła i dorobiłem kilka spawów oraz poprawiłem haki na klapie przedziału silnikowego, sklejone (skręcone) połówki kadłuba. Na dziś to tyle. Jak coś nie tak to proszę pisać, się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2017 Share Napisano 27 Czerwca 2017 To może jeszcze spawanie wokół jarzma km-u na przedniej płycie. Tylko trzeba by to sprawdzić, bo coś gdzieś mi ta się zdaje że o nim to była dyskusja czy ma być czy nie. Chwilowo nie mam czasu eBay poszukać, ale zerknij na jakieś fotki. Blaszane skrzynki - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Czerwca 2017 Share Napisano 27 Czerwca 2017 Bardzo Fajnie - rób tego zdobycznego , ciekawy pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 To może jeszcze spawanie wokół jarzma km-u na przedniej płycie. Tylko trzeba by to sprawdzić, bo coś gdzieś mi ta się zdaje że o nim to była dyskusja czy ma być czy nie. Chwilowo nie mam czasu eBay poszukać, ale zerknij na jakieś fotki. Blaszane skrzynki - rewelacja. No właśnie się zastanawiałem nad tym spawem Tu spaw widać... ...a tu jakby mniej... ... tu spaw jak na ruskim KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Może to od ręki spawacza zależało jak wyglądał. Ale musiał jakiś być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lutego 2018 Autor Share Napisano 4 Lutego 2018 Mała aktualizacja. Polepiłem kilka blaszek i dla testów postawiłem panterę na gąsienicach. Zdaje się ze trzeba będzie jedno lub dwa ogniwka ująć. W między czasie rozwiązała się sprawa malowania. Udało mi się kupić maski Disc Camouflage od Uschi. Tak więc będzie malowanie niemieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Fajnie, że wrzuciłeś aktualnizację! Jedno ogniwko może tak ale na pewno nie dwa. Będziesz robił jeszcze łączenia przednich płyt kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2018 Share Napisano 5 Lutego 2018 No to czekam aż zaczniesz malować. Z tym usuwaniem dwóch ogniw to będzie ciężko. Spróbuj, ale teraz wg. mnie nieżle wygląa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Super, że wracasz do dłubania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Witam po przerwie, Dziękuję za uwagi i komentarze. Będziesz robił jeszcze łączenia przednich płyt kadłuba?Raczej nie, chyba, że dostanę gdzieś gotowe spawy w tej skali. Jakoś nie mam natchnienia na dłubanie w millipucie. Chociaż kto wie, może się jeszcze zbiorę w sobie ?? Zobaczymy Tym czasem kolejna aktualizacja. Przybyło trochę biżuterii i dorobiłem trochę narzędzi, siekierę, łopatę, korbę, lewar i młot. Niestety tamka odlała większość narzędzi razem z ramą którą przykleja się do pancerza. W zasadzie nie da się ich wykorzystać stosując elementy fototrawione. Pomęczyłem trochę tylne zasobniki i osłony wydechów. Zobaczymy jak to będzie wyglądało po podkładzie na chwilę obecną nie jestem przekonany do tego co zrobiłem. Shurzeny założyłem testowo, by sprawdzić jak będzie to wyglądać. Docelowo zostaną lekko pokiereszowane. Małymi krokami zbliżam się do malowania. Na arkuszach balach foto już prawie nic nie zostało więc malowanie już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Fajna blacharka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Strasznie długie przerwy robisz. W związku z tak podniszczonym tyłem trzeba będzie resztę też dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Piękna, świetny detal . Ech, też bym se dłubnął kicię, tylko czasu zaczyna brakować, he, he . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Jak tył pogięty to boczki musowo też trzeba doświadczyć. Ładnie ten 'metal' Ci wychodzi. Gratuluję. Patrzę dalej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Oj, oj, oj, ale Ty tu lecisz z tą blacharką... No ślicznie to wygląda. Będę dalej zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi