Dumo Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 U mnie też farba poszła w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 esdek wygląda super, zwłaszcza z tymi amerykańskimi kołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 No to teraz się będzie działo. Przewidujesz jakieś zwyczajowe "smaczki" - oprócz Hamerykańskich kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Dumo - pierwsza warstwa wygląda dobrze! W tym Sturmpanzerze gąsienica spięta na krótko wygląda naprawdę dramatycznie! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 esdek wygląda super, zwłaszcza z tymi amerykańskimi kołami Śmieszny jest taki ogołocony No to teraz się będzie działo. Przewidujesz jakieś zwyczajowe "smaczki" - oprócz Hamerykańskich kół? Jaga dostało dodatkowe zaczepy na kadłubie i jednego bandaża na kole brakuję Dumo - pierwsza warstwa wygląda dobrze! W tym Sturmpanzerze gąsienica spięta na krótko wygląda naprawdę dramatycznie! Pozdrawiam Paweł Dlaczego dramatycznie co jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Cześć! Nie, do modelu nie mam żadnych zastrzeżeń - po prostu zrobił na mnie wrażenie. Wyobraziłem sobie jaki dramat chopaki musieli przeżywać, skoro zdecydowali się pojechać w ten sposób. Nie mówiąc o tym jakie to musiało być uderzenie, które urwało te koła. W tym sensie dramatycznie! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Lipca 2017 Autor Share Napisano 24 Lipca 2017 Cześć! Nie, do modelu nie mam żadnych zastrzeżeń - po prostu zrobił na mnie wrażenie. Wyobraziłem sobie jaki dramat chopaki musieli przeżywać, skoro zdecydowali się pojechać w ten sposób. Nie mówiąc o tym jakie to musiało być uderzenie, które urwało te koła. W tym sensie dramatycznie! Pozdrawiam Paweł Aaa no to spoko To akurat nie jest zniszczona wersja tylko z zepsutą bodajże przekładnią dlatego ma zdemontowane koła napędowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Lipca 2017 Share Napisano 24 Lipca 2017 Cześć! Czyli co - konfiguracja do holowania? Przyzwyczaiłem się do czołgów z kołem napędowym z tyłu :-) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Cześć! Położyłem kalki z zestawu Italeri (251/7) i kamuflaż z błota plus trochę brudzenia: Robią się też mostki szturmowe. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Spotter - no przykro mi, że Ci się nie podoba, ale nie miałem lepszego pomysłu na przedstawienie wzorka, który żołnierz gdzieś w jakiejś dziurze namalował błotem przy pomocy pęku szmat. Ja muszę powiedzieć, że jestem na razie dosyć zadowolony - inaczej bym tego nie pokazywał. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Dzień dobry! Dumo - nie wiem, jak tam Twój 251 - mam nadzieję, że uda Ci się go skończyć? Po tym jak Spotter mnie zjechał z górki na pazurki prace trochę zwolniły, ale teraz moja maszyna już jest skończona - można się brać za Ausf. D. Najbardziej mnie zatrzymywała kwestia przynajmniej symbolicznego "zagracenia" wnętrza. Dorobiłem jakieś "generic" skrzynki i kilka "Tellerminen". Całość prezentuje się tak: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Pawle, Czy model malowany wyłącznie pędzlem? Tak wygląda dlatego pytam. Błocenie, brudzenie - koniecnie zrób jakąś różnorodność. Nie podoba mi się ubrudzenie przednich kół. Reszta kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Cześć! Kamuflaż był malowany pędzlem. To po to, żeby reprezentował "dzieło" stworzone przez żołnierzy przy pomocy lokalnego błota (kolor najlepiej dobrany do otoczenia!) i szmat. Wszędzie w sieci się czyta, że coś takiego było stosowane, ale zdjęć mało. Rozumiem, że jak nie masz pędzla, to i o aparat fotograficzny mogło być ciężko. Bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Pawle, Mnie bardziej chodziło o bazę nie o pasy kamuflażowe. Gdybyś robił bazowy z aero a potem z pędzla tylko pasy, to zdecydowanie lepiej i łatwiej byłoby zrobić jakąś modulację. Podobnie koła itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Cześć! Panzergrau kładłem aerografem, ale cieniowanie robiłem tylko różnymi odcieniami szarego i w efekcie na zdjęciach prawie tego nie widać. Gdybym to robił dzisiaj, to cieniował bym do koloru błota, tak jak na kołach. Trochę mnie tu skala rozwaliła - w 1:35 o wiele łatwiej jest to zrobić. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 Dzień dobry! Jak tam ten amerykański hot rod? Ja dorwałem w swoje ręce model też Ausf. D, ale w skali 1:72, z Dragona. Zacząłem robić wnętrze: Jeszcze jedna fota: Przepraszam za jakość, mam problemy z oświetleniem tego. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Moze troche jestem upierdliwy, ale sie zapytam, czy kolega "pmroczko" wie jak zrobic wlasny warsztat, nie bardzo widze sens tak na sile cos wciskac do nie swojego warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Tak, troszkę jesteś upierdliwy - ale i tak się ciesze z komentarza! Poczułem się zaproszony przez kolegę Dumo. Wydawało mi się, że chce zrobić taki mały projekt grupowy. Odpowiadając na Twoje pytanie (mam nadzieję, że nie retoryczne) - wiem jak zrobić własny warsztat. Nawet kilka już zrobiłem - polecam. Dumo - jeżeli moje posty w Twoim wątku Ci przeszkadzają, to daj proszę znać, ja przestanę. A poza tym pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 jeżeli moje posty Ci przeszkadzają, to daj proszę znać, ja przestanę. Paweł Proszęęęę przestań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Drogi Sławku - ale ja przecież Ciebie akurat o to nie pytałem? Szkoda, że wcześniej w tym wątku nie komentowałeś. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Dzień dobry! Witam po dłuższej przerwie, oto moje postępy w pracy: Moje założenie było takie, że mamy tu pojazd na terenie Ukrainy, gdzie błoto jest prawie czarne. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzień dobry! Próba malowania natryskowych pasków w kolorze brązowym i zielonym na tle dunkelgelb: Ustawienie aerografu nie było tu proste! Mam nadzieję, że się podobało - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Szczerze to ten kamuflaż wygląda tragicznie, zbyt duży rozprysk farby. Lepiej już wyglądał w samym kolorze Dunkelgelb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Próba malowania natryskowych pasków w kolorze brązowym i zielonym na tle dunkelgelb:......Ustawienie aerografu nie było tu proste! Taaaa...no to teraz napisz, czy jesteś z efektu prac zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Dzień dobry! Serdecznie Wam dziękuję za komentarze. Musze powiedzieć, że się zmartwiłem tym co napisaliście. StarBourne - skoro tak to czujesz, trudno z gustem dyskutować... Rafał B - właśnie mimo świadomości problemów które tu występują, to jestem z efektów dosyć zadowolony. Spotter - Bardzo dziękuję za porady. Na pewno skorzystam z nich przy nastepnej okazji. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy to będzie ten model, czy jakiś następny. Mój problem na dziś jest taki, że nie moge z aerografu korzystać tak często jakbym chciał. Analizując pracę której wyniki widać na zdjęciach doszedłem do wniosku że kiedy to malowałem było dość ciepło (powyżej 25 C) i farba podczas malowania w szybkim tempie robiła się coraz gęstsza. To miało negatywny wpływ na jej rozpylanie. Jeszcze raz dziękuję za komentarze, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi