spiton Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Rany ale te fregaty mają niechlujnie zamontowane sonary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Troche późno, ale może na przyszłośc się przyda: takie małe szparki dobrze sie szpachluje glutem, łatwa aplikacja i obróbka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Witam, wróciłem z urlopu i usiadłem do mojego modelu Tu kilka zdjęć z postępu prac : Szpachlowanie ( 3 razy to poprawiałem ) Pryśnięte podkładem Trochę drobnicy Mam dylemat z malowaniem , pokład ma inny kolor niż reszta statku ... Nie wiem jak to pomalować , czy najpierw lakierować pokład kolorem H36 i potem przykleić "nadbudówkę" (nie wiem czy dobrze to nazwałem )? Czy przykleić i potem bawić się w maskowanie co chyba będzie gorszym rozwiązaniem. Jak zawsze liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Mam dylemat z malowaniem , pokład ma inny kolor niż reszta statku ... Nie wiem jak to pomalować , czy najpierw lakierować pokład kolorem H36 i potem przykleić "nadbudówkę" (nie wiem czy dobrze to nazwałem )? Czy przykleić i potem bawić się w maskowanie co chyba będzie gorszym rozwiązaniem. Jak zawsze liczę na pomoc Witam, jak przykleiłem i bawiłem się w maskowanie Zeszło trochę i poszło też tasiemki Tamiyi ale nie jest tak tragicznie. A i miałem też problem z tylną częścią nadbudówki. Nie schodziła się z burtami i musiałem rozepchać prętami z ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 wywal ten reling. i kup jakis normalny.Albo nie rób wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 wywal ten reling. i kup jakis normalny.Albo nie rób wcale. Zgadzam całkowicie ze Spitonem. Reling wygląda strasznie grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 28 Lipca 2017 Autor Share Napisano 28 Lipca 2017 wywal ten reling. i kup jakis normalny.Albo nie rób wcale. No ale bez to już wo gule będzie chyba lipa Zastawie je , szczerze powiem ze podoba mi się budowa replik statków i przy następnym projekcie pokuszę się jakieś blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2017 Share Napisano 28 Lipca 2017 Kolego, okrętów nie statków. Statki to są np. pasażerskie, a jeśli wojenne to zawsze okręty Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Lipca 2017 Share Napisano 28 Lipca 2017 Bez relingu będzie mniejsza lipa, bo można przyjąć że po prostu przyjąłeś taki, a nie inny stopień zdetalowania, i to będzie okej. Za to jak już mają być relingi, to niech będą dobre- albo żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 28 Lipca 2017 Autor Share Napisano 28 Lipca 2017 Bez relingu będzie mniejsza lipa, bo można przyjąć że po prostu przyjąłeś taki, a nie inny stopień zdetalowania, i to będzie okej. Za to jak już mają być relingi, to niech będą dobre- albo żadne Wybaczcie ale skończę model tego okrętu z tymi relingami , jakoś nie mogę sobie wyobrazi go bez nich .... Kolego, okrętów nie statków. Statki to są np. pasażerskie, a jeśli wojenne to zawsze okręty Pozdro Dzięki za zwrócenie uwagi na dość znaczący szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 A może zastosuj metodę kartonikową prezentowaną prze niejakiego Szyderczę Gałę. Tych bym jednak nie dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Dotarły farbki i dodatki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Jest taki fajny zestaw Edka do niego i wcale niedrogi ( ok,pojęcie względne)który dał by mu dużo,bo po co mu metalowe lufy przy takich relingach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Przed malowaniem usuń tam gdzie jest nr "273" te koła. http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/zdjecia/galeria/525037,2,polska-fregata-orp-kosciuszko-wyruszyla-z-misja-nato-na-morze-srodziemne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Witam , permanentnie nie mam czasu ale coś podłubałem przy modelu : Mam nadziej ze jest tak jak powinno być bo już pomału zaczyna mnie to Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Co do relingów to ewentualnie można kupić produkt Abera (nie jestem pewien jak z zgodnością do oryginału). Ale to całkiem niezła alternatywa gdy potrzeba tylko relingów, a nie całego zestawu blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Cokolwiek bedzie lepsze, niż to co jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Czy stabilizatory nie powinny być nieco niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Możesz wstawiać zdjęcia w normalnym rozmiarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Możesz wstawiać zdjęcia w normalnym rozmiarze ? Z miłą chęcią ale nie ogarniam tego hosta potsimage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 To zmień na imgura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Z miłą chęcią ale nie ogarniam tego hosta potsimage Chopie - fandzolisz . 30 sekund na komórce zajęło. Spróbuj na kompie kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjeciu, wybierz opcję otwórz w nowej zakładce, skopiuj link i wklej na forum. Tak. Zrobiłem na fonie i podejrzewam że na kompie też zadziała. Walcz, i kup te relingi bo jak ci fajny model wyjdzie to ci dupę w galerii obsmarujemy. I nic wtedy nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Z miłą chęcią ale nie ogarniam tego hosta potsimage Chopie - fandzolisz . 30 sekund na komórce zajęło. Spróbuj na kompie kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjeciu, wybierz opcję otwórz w nowej zakładce, skopiuj link i wklej na forum. Tak. Zrobiłem na fonie i podejrzewam że na kompie też zadziała. Walcz, i kup te relingi bo jak ci fajny model wyjdzie to ci dupę w galerii obsmarujemy. I nic wtedy nie pomoże. Dzięki bazylms już zarejestrowałem się na imgur Widzę ze wszyscy naciskają na zmianę tych relingów wiec postanowiłem je zakupić. Czy te będą dobre : https://www.mojehobby.pl/products/Relingi-604349.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Cieszę się że się dałeś przekonać. Teraz niech no jakiś spec to się wypowie byle szybko zanim się koledze odwidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi