Skocz do zawartości

USS Oliver Hazard Perry (ORP Kościuszko) ACADEMY 1:350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rany ale te fregaty mają niechlujnie zamontowane sonary...

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troche późno, ale może na przyszłośc się przyda: takie małe szparki dobrze sie szpachluje glutem, łatwa aplikacja i obróbka...

• 3 weeks later...
Napisano

Witam,

wróciłem z urlopu i usiadłem do mojego modelu

Tu kilka zdjęć z postępu prac :

Szpachlowanie ( 3 razy to poprawiałem )

20170724_184739.jpg

Pryśnięte podkładem

20170727_172854.jpg

20170727_172327.jpg

Trochę drobnicy

20170724_184752.jpg

20170727_172306.jpg

Mam dylemat z malowaniem , pokład ma inny kolor niż reszta statku ...

Nie wiem jak to pomalować , czy najpierw lakierować pokład kolorem H36 i potem przykleić "nadbudówkę" (nie wiem czy dobrze to nazwałem )?

Czy przykleić i potem bawić się w maskowanie co chyba będzie gorszym rozwiązaniem.

Jak zawsze liczę na pomoc

Napisano

Mam dylemat z malowaniem , pokład ma inny kolor niż reszta statku ...

Nie wiem jak to pomalować , czy najpierw lakierować pokład kolorem H36 i potem przykleić "nadbudówkę" (nie wiem czy dobrze to nazwałem )?

Czy przykleić i potem bawić się w maskowanie co chyba będzie gorszym rozwiązaniem.

Jak zawsze liczę na pomoc

Witam,

jak przykleiłem i bawiłem się w maskowanie Zeszło trochę i poszło też tasiemki Tamiyi ale nie jest tak tragicznie. A i miałem też problem z tylną częścią nadbudówki. Nie schodziła się z burtami i musiałem rozepchać prętami z ramki

Napisano

wywal ten reling. i kup jakis normalny.Albo nie rób wcale.

Napisano

Zgadzam całkowicie ze Spitonem. Reling wygląda strasznie grubo

Napisano

No ale bez to już wo gule będzie chyba lipa

Zastawie je , szczerze powiem ze podoba mi się budowa replik statków i przy następnym projekcie pokuszę się jakieś blaszki.

Napisano

Bez relingu będzie mniejsza lipa, bo można przyjąć że po prostu przyjąłeś taki, a nie inny stopień zdetalowania, i to będzie okej. Za to jak już mają być relingi, to niech będą dobre- albo żadne

Napisano
Bez relingu będzie mniejsza lipa, bo można przyjąć że po prostu przyjąłeś taki, a nie inny stopień zdetalowania, i to będzie okej. Za to jak już mają być relingi, to niech będą dobre- albo żadne

Wybaczcie ale skończę model tego okrętu z tymi relingami , jakoś nie mogę sobie wyobrazi go bez nich ....

Kolego, okrętów nie statków. Statki to są np. pasażerskie, a jeśli wojenne to zawsze okręty

Pozdro

Dzięki za zwrócenie uwagi na dość znaczący szczegół

Napisano

A może zastosuj metodę kartonikową prezentowaną prze niejakiego Szyderczę Gałę. Tych bym jednak nie dawał.

Napisano

Jest taki fajny zestaw Edka do niego i wcale niedrogi ( ok,pojęcie względne)który dał by mu dużo,bo po co mu metalowe lufy przy takich relingach...

Napisano

Witam ,

permanentnie nie mam czasu ale coś podłubałem przy modelu :

20170809_165943.jpg

20170809_165947.jpg

20170809_165953.jpg

Mam nadziej ze jest tak jak powinno być bo już pomału zaczyna mnie to

Pozdrawiam

Przemek

Napisano

Co do relingów to ewentualnie można kupić produkt Abera (nie jestem pewien jak z zgodnością do oryginału). Ale to całkiem niezła alternatywa gdy potrzeba tylko relingów, a nie całego zestawu blaszek.

Napisano

Czy stabilizatory nie powinny być nieco niżej?

Napisano
Możesz wstawiać zdjęcia w normalnym rozmiarze ?

Z miłą chęcią ale nie ogarniam tego hosta potsimage

Napisano

Chopie - fandzolisz . 30 sekund na komórce zajęło. Spróbuj na kompie kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjeciu, wybierz opcję otwórz w nowej zakładce, skopiuj link i wklej na forum. Tak. Zrobiłem na fonie i podejrzewam że na kompie też zadziała. Walcz, i kup te relingi bo jak ci fajny model wyjdzie to ci dupę w galerii obsmarujemy. I nic wtedy nie pomoże.

20170809_165953.jpg

Napisano

Chopie - fandzolisz . 30 sekund na komórce zajęło. Spróbuj na kompie kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjeciu, wybierz opcję otwórz w nowej zakładce, skopiuj link i wklej na forum. Tak. Zrobiłem na fonie i podejrzewam że na kompie też zadziała. Walcz, i kup te relingi bo jak ci fajny model wyjdzie to ci dupę w galerii obsmarujemy. I nic wtedy nie pomoże.

20170809_165953.jpg

Dzięki bazylms już zarejestrowałem się na imgur

Widzę ze wszyscy naciskają na zmianę tych relingów wiec postanowiłem je zakupić.

Czy te będą dobre :

https://www.mojehobby.pl/products/Relingi-604349.html

Napisano

Cieszę się że się dałeś przekonać. Teraz niech no jakiś spec to się wypowie byle szybko zanim się koledze odwidzi.