Janisz Napisano 11 Lipca 2017 Autor Share Napisano 11 Lipca 2017 Minęło kilka dni........... Prace przy pokładach stanęły w oczekiwaniu na klej. Po przygodach z "Sarą" - pod wpływem temperatury pokład pięknie się wygiął, po schłodzeniu wrócił do poprzedniego stanu....... tak więc czekam na klej od kolegi. Kiedyś sądziłem że istnieje jakiś cjano-akryl w sprayu żeby ładnie i równo rozprowadzić klej ale coś takiego chyba nie istnieje. Wracając do tematu to popracowałem nad nadbudówkami: łódkami i uzbrojeniem no a dziś pociągnałem dalej: i...... a teraz coś co mi kompletnie nie wyszło czyli: przypomniało mi się za co nienawidzę japońskie okręty za te cholerne orurowanie. Niby dopasowane - choć przy wyrzutni torpedowej musiałem wycinać z ogólnej blaszki - i dupka. Musze się z tym przespać....... bo mi ciśnienie skacze jak pacze na te wieże..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 wygląda to zupełnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 ...przypomniało mi się za co nienawidzę japońskie okręty za te cholerne orurowanie.Niby dopasowane - choć przy wyrzutni torpedowej musiałem wycinać z ogólnej blaszki - i dupka. Musze się z tym przespać....... bo mi ciśnienie skacze..... Dogadaj się z blacmanem - niech ci wynajmie na tydzień ze dwie brygady swoich skrzatów, one to szybko załatwią bo skubańce bardzo biegłe w niuansach konstrukcyjnych IJN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Fajne te blachy Tylko ta blacha ryflowana z deko nie trzyma skali. Ale pod farbą i gołym okiem to nie powinno się tak rzucać w oczy. Powodzenia z tą mikro biżuterią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Fajne te blachy Tylko ta blacha ryflowana z deko nie trzyma skali. Ale pod farbą i gołym okiem to nie powinno się tak rzucać w oczy. Powodzenia z tą mikro biżuterią Marudek, przyznaj sie, że nie widziałeś ryfli na okrętach...,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 Dzięki za rady........ chyba muszę sięgnąć po wyższe pokłady cierpliwości. Niby mam dobry klej - Loctite Gel Control ale nic mi tak nie rujnuje mózgu jak moment kiedy przyklejam kolejny reling i w tym samym momencie ten już przyklejony odpada ...............ile już kur dzisiaj posłałem. Jednak wolę RN lub USN....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 przyklej sobie na spokojnie na PVA albo BCG, i dopiero jak już bedzie na miejscu i wyschnięte glutuj drucikiem 0,1 lub mniejszym. Nie narobisz takich ciapów i spokojniej Ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Ja lepiłem CA. najpierw w kilku punktach. Zeby chwycił, a potem zalewałem reszte i szlifowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Jednak wolę RN lub USN....... A oni co, bez relingów pływali? Piękna robota, chociaż ktoś w pełni wykorzystuje dodatkowe tygodnie przyznane dla działu okrętowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 No na kominach i wokół wież na pewno nie mieli ??? A nawet jeśli to sporadycznie a nie nasra.......ne jakby tam mieli bielizne wieszać do suszenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Ja po przejrzeniu zdjęć japońskich okrętów dochodzę do kontrowersyjnego wniosku, że te właśnie pojedyncze relingi które tak Cię wkurzają, są w siedemsetce spokojnie pomijalne, i czasem lepiej wygląda fabrycznie odlana wypukła linia albo jej brak, niż relingi tak wielkie, że w realu by blokowały ruchy wież itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 I tu masz rację...... jutro wrzucę zdjęcia z Gakkena gdzie to wygląda zupełnie inaczej niż sobie wymyślił Flyhawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Fotki i rysunki z Gakkena nr 23. Jak widać jedne relingi się pojawiają inne znikają.....no i weź to człowieku ogranij. Chyba pójdę za pomysłem filipsg i nieco przerobię to co mnie wnerwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 20 Lipca 2017 Autor Share Napisano 20 Lipca 2017 Trochę powalczyłem z tym orurowaniem i wyszło tak: Te zdjęcia makro są zabójcze........ Nakleiłem też pokład przy pomocy cjanogluta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Wygląda jakbyś oblał wszystko glutem i dopiero przyklejał blaszki.Z bliska będzie widać.Jakiego glut używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Wygląda jakbyś oblał wszystko glutem i dopiero przyklejał blaszki.... Oj tak... dozujesz na igłę? Bo to stanowczo nie wygląda na punktowe dozowanie A tak w ogóle poza tematem to tą drabinkę zrobili z 1,5x większa niż powinna być, trochę kiepsko to wygląda. Trzeba by żeby blacman rzucił na to okiem, bo on chyba największy spec od japońskiej blacharki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Pomijając już omówiony temat gluta- te srebrne imitacje relingów wyglądają bardzo dobrze, z czego je zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Jak tam boje stoczniowe? Mam nadzieję że się nie zniechęciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Warsztat przerwany ? Taki wstyd przed Cesarzem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Oj może nie wstyd ale cieszyć się też nie mam z czego. Mały apdejt czyli czekamy na oprysk. i specjalnie dla filipsg zdjęcie drutu: Nie będę owijał nic w coś po prostu straciłem wenę do tego modelu. Powodów jest kilka - tym razem nie idzie mi z blaszkami, wakacje itp, i ten cholerny WOWs........ W każdym bądź razie w zeszłym roku z "Sarą" szło o wiele lepiej. A może po prostu japońskich jednostek nie lubię ;-( Niemniej jednak skończę "Akizuki" choć bez emocji tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Ja to tak w ramach dopingu... Szkoda by było taki piękny model wsadzać do szafy Co to ten WoWs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Mi się wydaje, że z tym "WoWs" to chodzi po prostu o skrót od gry World of Warships Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Co to ten WoWs ? http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=78&t=48384&start=315 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 heh no faktycznie.... nie skumałem myślałem że to jakiś problemy z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi