taltos1 Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Mam jeszcze coś takiego... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Moje dzisiejsze wypociny: Mycie Położyłem rozjaśniony białym kolor XF-55 i zamaskowałem Na to kolor XF-55 z dodanym brązem i dalsze maskowanie Następnie na całość XF-55 rozcieńczony rozpuszczalnikiem celem uzyskania nierównomierności pokrycia (nie wiem czy to był dobry pomysł) ale wyszło mi coś takiego Oczywiście muszę do końca pozdejmować wszystkie maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Za gęsta farba.... masz papier ścierny teraz na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Moim zdaniem to trochę przekombinowana metoda. Poza tym strasznie równo pomaskowałeś te paseczki, a przecież w drewnie barwy nie pojawiają się tak systematycznie. Ale zobaczymy jak Ci to wyjdzie Farba nie tyle jest za gęsta, co chyba malujesz trzymając dyszę zbyt daleko, i na model dolatują paprochy zaschnięte w locie. Da się to wyratować drobnym papierem ściernym. Ale ale, a co to za szpara na pokładzie przy katapultach wodnosamolotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Niestety, ale wygląda to źle. Raz, że symetrycznie, dwa ta farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 No to znowu myjemy i poprawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Ale przyznać trzeba, że tym razem metodę wybrałeś lepszą Jeszcze jedna próba i będzie dobrze. Życzę powodenia i kibicuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 robi się ciekawie ,-)) "Fajny" pomysł z tymi paseczkami... ,-)) Naprawdę nie dajesz temu biednemu modelowi szans ,_)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Nie widzę fotek:-( Masz konto na fotosiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Masz konto na fotosiku? Zmień tego badziewnego fotosika bo z niego fotki znikają Weź Imgura jest łatwy w obsłudze i darmowy, a foty nie znikną jak w fotosiku... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Masz konto na fotosiku? Zmień tego badziewnego fotosika bo z niego fotki znikają Weź Imgura jest łatwy w obsłudze i darmowy, a foty nie znikną jak w fotosiku... Pozdro Znikają jak się przekroczy limit. Wtedy, aby były widoczne trzeba kupić transfer (tak to się tam chyba nazywa ) To jest jego największym minusem, jest darmowy do czasu... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 To coś o transferze... A nie opłaca się brać abonamentu w fotosiku, ponieważ to nie likwiduje nam transferu. Tylko go lekko zwiększa od 1Gb + 5Gb.Czyli po czasie jak będzie zainteresowanie tematem zdjęcia i tak znikną z forum nawet jak masz opłaconego fotosika Premium. Dobra rada, darujcie sobie tego fotosika... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Chyba się również przeniosę. Wypróbuję Imgura:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 No to podchodzimy po raz trzeci Mycie i oszlifowanie pokładu koło katapult Malowanie pokładu XF-55 wymieszanego z białym Naklejone paski i lekko wrzucony jasnobrązowy oraz poszły w ruch kredki Wszystko delikatnie pokryte XF-55 i wyszło coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 No i dalej dupska nie urywa. Po pierwsze odpuść sobie tą taśmę, skad wogóle taki pomysł żeby naklejać kawały taśmy grubości 2 desek? Można czegos takiego próbować w 1:200 w górę, a i tam sa łatwiejsze metody zrobienia tego. Ten brązowy powinien pójśc tam gdzie bedą zaciemnienia, czyli wokół wystajacych z pokładu elementów. Ale delikatnie i mało a nie siurem z fukawy o średnicy centymetra. Spoinę pokładu z burtami na dziobe to byś jakoś obrobił a nie taki wielki kanion zostawiał. Kredki. Po pierwsze potrzebujesz kilku odcieni BRĄZOWEGO a nie pierwsze kredki jakie wejdą Ci w rękę. Po drugie musisz to zrobić dość gesto a nie 3 deski na całym okręcie. Przynajmniej zmywąc nie musisz tym razem bo wygląda teratak samo jak przed "zabiegami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Domalowałem kilkoma kolorami kredek. Chyba już tak zostawię bo nic więcej nie wymyślę. Mam pytanie czy do pokładu może być czarny wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Czy RÓŻOWY i ŻÓŁTY są odcieniami BRĄZOWEGO? To juz lepiej zrób to różnej twardości ołówkami, uzyskasz różne stopnie intensywności szarego, potem walisz na to mgłę z koloru bazowego. Dobrze zrobione wyglada na prawdę nieźle. A poza tym musi być zrobione gęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Czy RÓŻOWY i ŻÓŁTY są odcieniami BRĄZOWEGO? To juz lepiej zrób to różnej twardości ołówkami, uzyskasz różne stopnie intensywności szarego, potem walisz na to mgłę z koloru bazowego. Dobrze zrobione wyglada na prawdę nieźle.A poza tym musi być zrobione gęściej. Malowalem trzema kolorami brazu oraz zoltym. Pozatym deski potrafia byc od bialych do prawie czarnych zalezy jaki gatunek a kolor dopiero nadaje im np balsa. Dodam jeszcze szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Czy widziałes, żeby jakis dobry modelarz robił cos takiego ?? NIE. z pewnością nie. Czemu robisz takie dziwne eksperymenty, które skończą się większą czy mniejszą klęską ?? Chcesz być oryginalny ?? tu umaluj usta i idź łowić ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Spiton weź niebieska tabletke i rozluźnij poślady Choćby blacman stosuje tą mtodę, ja osobiście nie jestem jej fanem, ale można to zrobić dobrze. Adamo albo ołówki albo kredki z połączenia ich mocy powstanie kolejna mega kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Czy widziałes, żeby jakis dobry modelarz robił cos takiego ?? NIE. z pewnością nie. Czemu robisz takie dziwne eksperymenty, które skończą się większą czy mniejszą klęską ?? Chcesz być oryginalny ?? tu umaluj usta i idź łowić ryby . Spiton weź niebieska tabletke i rozluźnij poślady Choćby blacman stosuje tą mtodę, ja osobiście nie jestem jej fanem, ale można to zrobić dobrze. Adamo albo ołówki albo kredki z połączenia ich mocy powstanie kolejna mega kupa. Spiton może nie jestem dobrym modelarzem i kleję dla zabawy. Moje eksperymenty może są do bani ale na tym polega nauka. A co do twojej rady to widzę że w tym zakresie masz jakie kompleksy (może sam sobie pomaluj i może ktoś zarzuci haczyk). Szydercza Gala trudno, za późno przeczytałem i dodałem kreski oraz dałem kolor pokładu z aero. Nie mam zamiaru już zmywać, wyszło jak wyszło i temat pokładu zamykam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Czy widziałes, żeby jakis dobry modelarz robił cos takiego ?? NIE. z pewnością nie. Ależ smutno by wyglądało modelarstwo, gdyby każdy sobie zamiast eksperymentowania takie pytania zadawał Pokład wygląda teraz jak pokryty jakimś dziwnym kamuflażem, ale na pewno nie drewnem. Nie wiem czemu nie stosujecie zupełnie prostych i zupełnie sprawdzonych patentów- przejedź dechy suchym pędzlem a potem gęstym washem w różnych odcieniach brązu, i jeszcze jakoś to wyciągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 [...]Pozatym deski potrafia byc od bialych do prawie czarnych zalezy jaki gatunek a kolor dopiero nadaje im np balsa. WTF? Jeśli już zawziąłeś się na metodę maskowania paskami taśmy to tutaj mały tuturial: http://www.h3.dion.ne.jp/~mokei/e-tips-ship-deckpaint.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Jak balsa może nadawać kolor drewnu? Przecież balsa jest drewnem. Chodziło ci o bejcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Jak balsa może nadawać kolor drewnu? Przecież balsa jest drewnem. Chodziło ci o bejcę? Tak dokładnie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi