bazylms Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Blachy to nie moje ulubione zajęcie, ale jakoś trzeba sobie radzić. Pierwszy komin skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 No i elegancko! Trochę szkoda, że Ci fokus zdjęcia ucieka na osłonie. Chętnie bym się przyjrzał jak to Edek rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 A jaki masz pomysł na sieci przeciwtorpedowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Dzięki za motywujące słowa. Chętnie bym się przyjrzał jak to Edek rozwiązał. Tyle że góra to nie Edek a Trumpek. Edka są "naciągi" i podesty. Tutaj lepsze fotki, ale i powiększenie ogromne, więc się nie śmiać. A tak to wygląda na blaszce (części 53, 54, 55 i 61) A jaki masz pomysł na sieci przeciwtorpedowe? No jeszcze nie mam, więc na tą chwilę ich nie będzie. Jak coś wykombinuje to może jakoś je dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Dzięki za motywujące słowa. Chętnie bym się przyjrzał jak to Edek rozwiązał. Tyle że góra to nie Edek a Trumpek. Edka są "naciągi" i podesty. Tutaj lepsze fotki, ale i powiększenie ogromne, więc się nie śmiać. A tak to wygląda na blaszce (części 53, 54, 55 i 61) A jaki masz pomysł na sieci przeciwtorpedowe? No jeszcze nie mam, więc na tą chwilę ich nie będzie. Jak coś wykombinuje to może jakoś je dołożę. Jeśli zdecydowałbyś się na takie rozwiązanie, jakie ja przyjąłem, mogę Ci wysłać tę drugą. Jak coś dawaj na priv. Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Jak już to wolę zwiniętą, ale dzięki za ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2017 Autor Share Napisano 26 Września 2017 Drugi komin skończony. Na chwilę obecną tak to wygląda (naciągi na drugim już wyprostowane bo na zdjęciach paskudnie wyglądały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 No ładne cacko! A te dziwne przebarwienia na pokładzie to jak rozumiem sprawka aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Jest Si. Mam tylko nadzieje ze nie przykleiles jeszcze tych drewnianych pokladow... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2017 Autor Share Napisano 26 Września 2017 Tak, te ślady to apart, a właściwie redukcja rozmiary fotki. Nie Gała, jeszcze nic nie przyklejone. Wszystko ustawiane na sucho do fotek. Mam zamiar skleić najwięcej jak się da, nawet jeżeli będzie to w kawałkach zanim zacznę malować. Nie chcę mi się za często aero czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Kawał porządnej roboty. Jak wrócisz do pancerki to już się z blaszek nie wywiniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Kawał porządnej roboty.Jak wrócisz do pancerki to już się z blaszek nie wywiniesz Słyszałem, że stąd, nie ma powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Marcin, przecież na ostatnich modelach było już trochę blacharki. Na pewno nie będzie to ostatni okręt, ale na pewno będzie kilka czołgów przerwy zanim zacznę następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Marcin, przecież na ostatnich modelach było już trochę blacharki. Na pewno nie będzie to ostatni okręt, ale na pewno będzie kilka czołgów przerwy zanim zacznę następny. Dobre, czas odmierzać w czołgach A to prawda, okręty wysysają w cholerę energii, ale za to efekt finalny jest nie do przecenienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Zaczyna powoli przybywać elementów na śródokręciu (tak się to chyba nazywa). Oczywiście wszystko na razie na suchara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 ... Oczywiście wszystko na razie na suchara... Nie szkodzi. I tak jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Na razie pięknie i czyściutko. Teraz zacznie się zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Działaj działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Za namową niejakiego, acz znanego w tych kręgach Szyderczej Gały zanabyłem 12 funtowe działa z firmy North Star. Jakoż piękne zrobione są jednak z moich ulubionych (tu duża doza sarkazmu) materiałów - żywicy oraz blach. Ale skoro już za to zapłaciłem to trzeba było chociaż spróbować je zmontować. Mając lufy z Mastera wyciąłem te żywiczne i wstawiłem metalowe. Poniżej efekt moich prac - trzy działa. Zdjecie komórką i na dużym powiększeniu więc wyszło trochę nie ostre. Ale cos tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 4 Października 2017 hhahahaha mamy cię a działek masz 50 :P i świstak siedzi z tą żywicą i metalową lufą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Na (nie) szczęście jeszcze tylko 18. Ale chyba wszystkie nie będą z żywicy, bo część jest tak ukryta że tylko lufę widać. Je wstawię z zestawu bo szkoda takich ładnych skoro ich I tak widać nie będzie. Po tym projekcie muszEM sobie sZCZelić jakiś ładny czołK prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 No i widzisz, mówiłem że są o 3 klasy lepsze, słuchaj mnie...... a z biedy nie wyjdziesz Wstaw jeszcze fotkę porównawczą z zestawowym glutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 ...Po tym projekcie muszEM sobie sZCZelić jakiś ładny czołK prosto z pudła. Wracaj na ląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi