MAREK74 Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Witam, chciałbym zaprezentować ostatnio sklejony model. Zamiarem było zrobienie prosto z pudła ale pokusiłem się o wykonanie części linii jako wgłębnych, dodałem kilka przewodów w komorach podwozia i komorze uzbrojenia oraz żywiczne pociski rakietowe. Najwięcej czasu zajęło mi wyprowadzenie dolnej powierzchni skrzydeł i wlotów powietrza. Elementy te są dość słabo spasowane. Jako ADC gray użyłem Mr.Color C73 - wydał mi się najbardziej odpowiedni. Całość polakierowana Microscale satin. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Delta, nie wyciągany z błota... podoba mi się i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Także jestem na tak, model prezentuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Delta, nie wyciągany z błota... podoba mi się i to bardzo Skrzydło delta zawsze spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Model w miarę czysto i ładnie sklejony, nawet coś tam starałeś się pocieniować, nie wygląda to źle. Ale: - brak praktycznie jakiegokolwiek brudzenia spodu maszyny - brak washa na rakietach Falcon - dziwna uszczelka na owiewce, o grubości niemalże ramy. Poza tym umiarkowanie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Ogólnie spoko maszynka jedyne co kalki nie bardzo siadły w linie podziału gdzieniegdzie albo mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lipca 2017 Share Napisano 20 Lipca 2017 Brawo za samozaparcie, wiem ile Cię ten model kosztował bo sam dwa takie popełniłem i już nigdy więcej . Stary dobry Monogram, jestem na tak, się podoba. Falcony bym tylko zmienił na Edkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Super fajny model. Uważam że wyciągnąłeś z niego, co tylko się dało i jeszcze trochę. BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 25 Lipca 2017 Autor Share Napisano 25 Lipca 2017 Dziękuję za wszystkie komentarze. Jeżeli chodzi o cieniowanie to chciałem by było tylko lekko zaznaczone (na zdjęciach modelu efekt jest bardziej wyraźny niż na rzeczywistym modelu). Ślady eksploatacji są ale też dość delikatne. Na zdjęciach w znakomitej większości samoloty nie były "brudne". Solo - jeżeli chodzi "żółtą" owiewkę to nie jest to uszczelka. Rama była w kolorach od szarego przez beżowy do żółtego. Na materiałach, na których się wzorowałem była właśnie żółta. Rozważam ewentualnie bardzo delikatny wash Falconów (barszczo - to są Edkowe Falcony ). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Rękę bym sobie dał uciąć że Falcony to zestawowe mydło, tak wyglądają na zdjęciach. Chwała Ci że je wymieniłeś ale bez poprawek chyba się jednak nie obejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 25 Lipca 2017 Autor Share Napisano 25 Lipca 2017 W realu wyglądają dużo leopiej. Zestawowe sie naprawde dużo różnią. Straszne mydło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi