Jump to content

F-102 A Delta Dagger Revell 1:48

MAREK74
 Share

Recommended Posts

Witam,

chciałbym zaprezentować ostatnio sklejony model. Zamiarem było zrobienie prosto z pudła ale pokusiłem się o wykonanie części linii jako wgłębnych, dodałem kilka przewodów w komorach podwozia i komorze uzbrojenia oraz żywiczne pociski rakietowe. Najwięcej czasu zajęło mi wyprowadzenie dolnej powierzchni skrzydeł i wlotów powietrza. Elementy te są dość słabo spasowane. Jako ADC gray użyłem Mr.Color C73 - wydał mi się najbardziej odpowiedni. Całość polakierowana Microscale satin. Zapraszam do oglądania i komentowania.

DSC_9661a.jpg

DSC_9662a.jpg

DSC_9667a.jpg

DSC_9671a.jpg

DSC_9673a.jpg

DSC_9674a.jpg

DSC_9675a.jpg

DSC_9677a.jpg

DSC_9678a.jpg

DSC_9680a.jpg

DSC_9682a.jpg

DSC_9686a.jpg

DSC_9687a.jpg

Model w miarę czysto i ładnie sklejony, nawet coś tam starałeś się pocieniować, nie wygląda to źle.

Ale:

- brak praktycznie jakiegokolwiek brudzenia spodu maszyny

- brak washa na rakietach Falcon

- dziwna uszczelka na owiewce, o grubości niemalże ramy.

Poza tym umiarkowanie mi się podoba.

Dziękuję za wszystkie komentarze. Jeżeli chodzi o cieniowanie to chciałem by było tylko lekko zaznaczone (na zdjęciach modelu efekt jest bardziej wyraźny niż na rzeczywistym modelu). Ślady eksploatacji są ale też dość delikatne. Na zdjęciach w znakomitej większości samoloty nie były "brudne". Solo - jeżeli chodzi "żółtą" owiewkę to nie jest to uszczelka. Rama była w kolorach od szarego przez beżowy do żółtego. Na materiałach, na których się wzorowałem była właśnie żółta.

Rozważam ewentualnie bardzo delikatny wash Falconów (barszczo - to są Edkowe Falcony ).

Pozdrawiam.