Dorotka Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Jeszcze tutaj przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Ładne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Ładne to. Po drugiej stronie chyba ładniejsze, ale nie zaryzykuje prób przy tej giętkości elementów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Choć chciałoby się oglądać Twoją relację w szybszym tempie to szczerze doceniam to z jaką troską podchodzisz do detali, a to po prostu wymaga czasu. Piękna i czysta robota - nic tylko brać przykład! Poza tym sposób w jaki prezentujesz wyniki swojej pracy jest osobnym tematem za który warto po prostu podziękować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 Choć chciałoby się oglądać Twoją relację w szybszym tempie to szczerze doceniam to z jaką troską podchodzisz do detali, a to po prostu wymaga czasu. Piękna i czysta robota - nic tylko brać przykład! Poza tym sposób w jaki prezentujesz wyniki swojej pracy jest osobnym tematem za który warto po prostu podziękować... Dzięki! Wiesz jak motywować "Zapodkładowałem" kadłub i pokłady złoma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 taaa..... znamy te fotki z "zapałkami".... A tak na poważnie - super warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 ...A tak na poważnie - super warsztat Dzięki! Zamaskowaliśmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Fajna ta statka Jaki masz plan na malowanie? EDIT: ale zara zara, przykleiłes drewniany pokład? A jezeli nie to po co go zamaskowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Fajna ta statka Jaki masz plan na malowanie? EDIT: ale zara zara, przykleiłes drewniany pokład? A jezeli nie to po co go zamaskowałeś?? A dlaczego miałbym już teraz przyklejać pokład? Nie mogę tego zrobić po pomalowaniu kadłuba i tego co z niego wystaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 ...ale zara zara, przykleiłes drewniany pokład? A jezeli nie to po co go zamaskowałeś?? a to dobre jest ... ... Gały nie oszukasz Panie tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 A dlaczego miałbym już teraz przyklejać pokład? Nie mogę tego zrobić po pomalowaniu kadłuba i tego co z niego wystaje? to po co maskujesz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 A dlaczego miałbym już teraz przyklejać pokład? Nie mogę tego zrobić po pomalowaniu kadłuba i tego co z niego wystaje? to po co maskujesz...? Maskuje po to, żeby mieć czystą (plastikową) powierzchnie do przyklejenia drewnianego kadłuba i móc w miarę spokojnie popracować farbami nad tym, co z niego wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 A dlaczego miałbym już teraz przyklejać pokład? Nie mogę tego zrobić po pomalowaniu kadłuba i tego co z niego wystaje? to po co maskujesz...? Maskuje po to, żeby mieć czystą (plastikową) powierzchnie do przyklejenia drewnianego kadłuba i móc w miarę spokojnie popracować farbami nad tym, co z niego wystaje. kto bogatemu zabroni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Dużo pracy psu w d... ale jak mówi blacman, jeśli taki masz kaprys to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 ... kto bogatemu zabroni... Dużo pracy psu w d... ale jak mówi blacman, jeśli taki masz kaprys to czemu nie Koledzy... Chyba trochę przeszacowujecie czas potrzebny na wykonanie, jak i koszty. Co do kaprysów natomiast, to sądzę, że już samo hobby, w jakiejkolwiek formie by ono nie występowało, może być uznane przez wielu ludzi za kaprys właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 oj tam oj tam.... marudzicie.... niektórzy bardzo lubią takie wyklejanki Dorotka - dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 A wy co, kleicie pokład drewniany na farbę? Tak pytam bo jeszcze do tego etapu nie doszedłem a też myślałem o maskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Nie uzywałem jeszcze, ale zasadniczo taki mam plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Nie uzywałem jeszcze, ale zasadniczo taki mam plan. Gdybyś jednak kiedyś, to namawiałbym Cię do jego korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 A wy co, kleicie pokład drewniany na farbę? Tak pytam bo jeszcze do tego etapu nie doszedłem a też myślałem o maskowaniu. Ja generalnie kleję na plastik, który wcześniej matowię papierem odrobinę, ale nie przejmuję się jeśli są jakieś pokrycia z kadłuba. Do tej pory nie miałem żadnych problemów z tym. Gdzieś na zagramanicznych forach czytałem, że niektórzy nawet specjalnie kładą matowy podkład na pokładzie, by klej lepiej trzymał, ale nie sprawdzałem tego. Myślę, że w tym kontekście ważniejsze jest, jak będziesz kleił pokład drewniany. Ja kleiłem gęstym CA i trzyma się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Ano pomyśli się, to nie wcześniej jak w Nelsonie albo Cesarewiczu, wiec mam czas uczyć sie na waszych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Ano pomyśli się, to nie wcześniej jak w Nelsonie albo Cesarewiczu, wiec mam czas uczyć sie na waszych błędach A to Padalec przebrzydły Jakby jednak nie było, nie wydaje mi się, żeby warstwa farby, czy podkładu wzmacniała łączenie. Szczególnie w miejscach. gdzie coś z tego kadłuba wystaje i trzeba mocno docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Jak wystaje, a nie masz otworu przewidzianego na to w pokładzie drewnianym to najprawdopodobniej jest do usunięcia. Te pokłady idą zawsze na płask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Jak wystaje, a nie masz otworu przewidzianego na to w pokładzie drewnianym to najprawdopodobniej jest do usunięcia. Te pokłady idą zawsze na płask. Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli elementy wystające (plastikowe), na które przewidziano miejsce w kadłubie drewnianym, ale które wymagają jego silnego dociśnięcia (lub dodatkowo kleju) aby dobrze przylegały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Pierwsze warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi