Dorotka Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Kotwice mu chyba zrobiwszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Całkiem ciekawa koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Dla mnie wyglądają jakby je z dna właśnie wyciągnęli. Ale z góry zaznaczam że się nie znam, a może i nawet podświadomie zazdrość przeze mnie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Dla mnie wyglądają jakby je z dna właśnie wyciągnęli. Ale z góry zaznaczam że się nie znam, a może i nawet podświadomie zazdrość przeze mnie przemawia. Tak sobie myślę, że możesz mieć rację. W kadłubie wyglądają mniej więcej jak na zdjęciu poniżej. Nie chce mi się ich już na tym etapie korygować. Przykleję do kadłuba, dostaną - jak wszystko inne - lakier i ewentualne korekty zrobię olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Zawsze możesz pozorantów ze szlauchem ustawić, że jeszcze niby nie spłukali szlamu. Dupa blada... Przestały mi się podobać i zamówiłem z Rainbowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 Wodnica... Teraz będzie można ją niszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 No to tera morduj, szmać, babraj, tarzaj, zdieraj bez litości Nie bierz jeńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 No to tera morduj, szmać, babraj, tarzaj, zdieraj bez litości Nie bierz jeńców Ha, ha, ha... Nie ma to jak podkręcić atmosferę Niemniej na początek i na spokojnie zastanowię się, co zrobię (o ile w ogóle) przed zalaniem lakierem błyszczącym. Czyli pewnie z tydzień będę myślał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Mocno luźne robótki na śródokręciu. Część przyklejona, część nie. Wszystko jeszcze w powijakach i utytłane. Blach tu od czorta, więc trochę to potrwa. Na dodatek masa szpachlowania w upierdliwych miejscach. Czyli, że jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Uff. .. Nawet Dorotka robi ślady po glucie. Ulżyło mi A tak poważnie - piękne to!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 ... Nawet Dorotka robi ślady po glucie. Ulżyło mi Już nie ma nawet śladu po tych śladach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Jak mogłeś... Debonder? Ale jak go stosujesz w tak wąskich miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Jak mogłeś... Debonder? Ale jak go stosujesz w tak wąskich miejscach? No przecież napisałem, że to wersja "utytłana", czyli taka co ją trzeba "posprzątać". Debonber i patyczki od Flexifile pozwalają dotrzeć wszędzie. Ale tu zwykłe "patyki" od Tamki wystarczyły + 1.5 h Prawie gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Żeby to jeszcz człek widział. Trzymasz poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Żeby to jeszcz człek widział. .... Ale co? Przecież tu to wszystko duże jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Debonber i patyczki od Flexifile pozwalają dotrzeć wszędzie. Ale tu zwykłe "patyki" od Tamki wystarczyły + 1.5 h Mozna też użyć pędzelka 00 lub 000 o długim włosiu. Kiedyś Magpol coś takiego robił. Pędzelkiem można zebrać nadmiar CA lub go delikatnie "rozetrzeć" w okolicy spoiny. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 ....albo nakładać mało, wtedy nie trza wycierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Jakby nie było biorę się za zmagania z kominem składającym się z ponad setki części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Kominy, gra wstępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Dorotka, ja wiem, że się powtarzam, ale z zawiścią patrzę na to co i jak robisz... Czekam z niecierpliwością aż dotrzesz do malowania tych elementów nadbudówki. Wiesz - cieniowanie, weathering... Przy jakości Twoich zdjęć to będzie prawdziwa uczta dla oczu i kopalnia wiedzy! Więc nie żebym Cię pośpieszał, ale D A W A J !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 ... Dzięki! Jeżeli chodzi o prace lakiernicze na „nadwoziu” to będziesz musiał pewnie jeszcze długo poczekać. Na tę chwilę dam filtr na „podwozie” i zalakieruję całość. To niestety wymaga oczyszczenie wałów śrub, za co jakoś nie mogę się zabrać. Jako, że do tej pory nie robiłem nic farbami akrylowymi od Gunze to czas upłynął na sprawdzaniu czy się nie gryzą z filtrami i rozpuszczalnikiem od Wildera, tudzież połyskiem od MRP. Wszystko jest ok, także pewnie wkrótce się za to wezmę. Zestaw gotowy, jakby co. Na tę chwilę męczę jednak kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Tempo oszałamiające, a efekty to już w ogóle Dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Kominy, gra wstępna..... i wizualna extaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Tempo oszałamiające, a efekty to już w ogóle Dawaj dalej Daje, ale raczej bez pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 A te białe kawałki kapy komina to co? Samoróby z polistyrenu, czy żywica jakaś od Pontka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi