shadowmare Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Tym razem najnowsza praca - żywiczny Fiacior. Kupiłem go i rozbabrałem już w 2013 ale poległem. W międzyczasie zobaczyłem malunek Pana Wróbla na okładce książki "Crickets Against Rats" i te bijące kolorami po oczach malowanie na tyle mnie zainspirowało, że powróciłem do niego i ulepiłem. Wiem, że pewnych detali brakuje - celowo je sobie darowałem, żeby nie pourywać. Warsztat: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=65761 Moja "Colección Española" : Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 No, tu nie mam najmniejszych wątpliwości. Super, super, super! Dół CRa - wprawił mnie w niekłamany zachwyt. Pozdrawiam Hubert Cytuj
mig Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Fiacior super pozostała część bandy również. Cytuj
hubert72 Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Zacny, samoloty to nie moja brocha ale zamówiłem sobie P-11 od tego producenta pod wpływem ochów i achów podczas przeglądania warsztatów i galerii samolocików w dużej skali Cytuj
radoslaw6363 Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Widzę że samoloty które chciałbym mieć na półce Ty już masz ! Cytuj
Mikele Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Fajny, fajnie zmalowany, brudzenie spodu pomysłowe, ale wykonanie "na moje oko" takie se, choć jak pisałem sam pomysł zacny. A hiszpańska kolekcja wrażenie robi, że ho ho. Podoba się. Cytuj
shadowmare Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Napisano 9 Sierpnia 2017 Dzięki bardzo wszystkim! No, tu nie mam najmniejszych wątpliwości. Super, super, super! Dół CRa - wprawił mnie w niekłamany zachwyt. Pozdrawiam Hubert Cieszę się, że się podoba. Trochę właśnie nie wiedziałem czy przypadkiem nie przesadziłem z brudzeniem spodu.Zacny, samoloty to nie moja brocha ale zamówiłem sobie P-11 od tego producenta pod wpływem ochów i achów podczas przeglądania warsztatów i galerii samolocików w dużej skali Nie chcę być malkontentem ale muszę to napisać - P.11 to najgorszy model Silvera. Śledziłem budowę jeszcze modelu-matki i już wtedy widziałem straszne babole. Po ukazaniu się PZLki moje obawy się potwierdziły niestety. Porównaj sobie sklejony z pudła Mirage Hobby i SW. Nie bierz tego do siebie, po prostu dali ciała.Fajny' date=' fajnie zmalowany, brudzenie spodu pomysłowe, ale wykonanie "na moje oko" takie se, choć jak pisałem sam pomysł zacny A hiszpańska kolekcja wrażenie robi, że ho ho. Podoba się.[/quote']Dziękuję. W jakim sensie nie jest ok? Za mocno poleciałem z brudzeniem? Cytuj
marek d Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Zwolnij bo kończą mi się ochy i achy. Jasne że ładny i się podoba. Kolekcja również. Cytuj
Mikele Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Fajny, fajnie zmalowany, brudzenie spodu pomysłowe, ale wykonanie "na moje oko" takie se, choć jak pisałem sam pomysł zacny A hiszpańska kolekcja wrażenie robi, że ho ho. Podoba się. Dziękuję. W jakim sensie nie jest ok? Za mocno poleciałem z brudzeniem? Nie przekonuje mnie spód kadłuba. Za kołami na płatach się brudzenie broni, ale na kadłubie syf zaczyna się wcześniej niż ślady na skrzydłach - jakby podwozie było z kółkiem przednim to by było sensownie. Kurz i brud na spodzie kadłuba widziałbym raczej zachodzący od burt do środka, zaczynający się gdzieś w pół drogi między krawędzią spływu a kółkiem ogonowym a nie tak jak teraz "szpicą" w połowie cięciwy dolnego płata. Cytuj
shadowmare Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Napisano 9 Sierpnia 2017 Zwolnij bo kończą mi się ochy i achy. Jasne że ładny i się podoba. Kolekcja również. Dzięki!. Ok, wrzucam niższy bieg ale w sumie nie za wiele już do pokazania zostało.Nie przekonuje mnie spód kadłuba. Za kołami na płatach się brudzenie broni, ale na kadłubie syf zaczyna się wcześniej niż ślady na skrzydłach - jakby podwozie było z kółkiem przednim to by było sensownie. Kurz i brud na spodzie kadłuba widziałbym raczej zachodzący od burt do środka, zaczynający się gdzieś w pół drogi między krawędzią spływu a kółkiem ogonowym a nie tak jak teraz "szpicą" w połowie cięciwy dolnego płata.Dobra koncepcja. Rzeczywiście mogłem to bardziej przemyśleć. Cytuj
hubert72 Napisano 10 Sierpnia 2017 Napisano 10 Sierpnia 2017 Nie chcę być malkontentem ale muszę to napisać - P.11 to najgorszy model Silvera. Śledziłem budowę jeszcze modelu-matki i już wtedy widziałem straszne babole. Po ukazaniu się PZLki moje obawy się potwierdziły niestety. Porównaj sobie sklejony z pudła Mirage Hobby i SW. Nie bierz tego do siebie, po prostu dali ciała. Czytałem opinie, fotki przeglądałem, ale widziałem też kilka warsztatów i galerii na fb. Wydaje się całkiem ładny i składalny Cytuj
shadowmare Napisano 10 Sierpnia 2017 Autor Napisano 10 Sierpnia 2017 Jeżeli tak uważasz to ok, mi się nie podoba. Cytuj
Marek K Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Gora fajna , spod taki sobie. To co zmalowałeś pod kadłubie wygląda jak spleśniałe. JU-87 rządzi Cytuj
shadowmare Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Napisano 12 Sierpnia 2017 Niech bedzie ze splesnial. Zawsze cos nowego w modelarstwie. Cytuj
Marek K Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Niech bedzie ze splesnial. Zawsze cos nowego w modelarstwie. Są tacy co mowią że jak stoi na połce to spodu i tak nie widać . Duży + za kolejny skończony model. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi