stroju Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Konkluzja do tego warsztatu: viewtopic.php?f=240&t=55887&p=824548 Budowa już dobiegła końca jakiś czas, ale w związku z problemami z photobucketem przestałem wrzucać nowe postępy. Wypada dodać końcową galerię. Choć ciężko sfotografować model w jednym ujęciu bo cała podstawka jest długa na 120cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Bardzo fajna praca.Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Bardzo dobry model! Super, że pokazałeś go tak jakby "rozebranego na części". Bardzo to polepszyło odbiór! Pozdrawiam i gratuluje świetnego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Przyczepię się, a co mi tam. Co to znaczy "W przedniej części był umieszczony lądownik księżycowy podczas startu"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Imponujący, tym bardziej przy takiej formie prezentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Bajer! Fajnie by przy tym wyglądała figurka astronauty w 1:144 (tak dla pokazania rozmiarów rakiety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Bajer! Fajnie by przy tym wyglądała figurka astronauty w 1:144 (tak dla pokazania rozmiarów rakiety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Bardzo ciekawa sprawa! Sam model jak i sposób ekspozycji. Jedyne co mi się nie podoba to informacje na białych kartkach naklejone na drewno - coś bym tu zakombinował. Może biały tekst na czarnym polu + papier zalaminowany/polakierowany przed umieszczeniem na podstawce? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Zgadzam się z przedpiścą. Fajnie dopracowany model, fajny pomysł na prezentację na podstawce, ale białe kartki wyglądają ordynarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Przyczepię się, a co mi tam. Co to znaczy "W przedniej części był umieszczony lądownik księżycowy podczas startu"??? ....a ja bym tu bronił autora takiego sformułowania (choć nie musi to być autor pracy, może to po prostu czyjś cytat...). Zważywszy, iż cały lot na Księżyc trwał kilkadziesiąt godzin, a sam lot na orbitę Ziemi gdzie następowało przedokowanie modułów (do postaci widocznej na przedostatnim foto) tylko kilka minut, można go w zasadzie zliczyć do sekwencji startowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Przyczepię się, a co mi tam. Co to znaczy "W przedniej części był umieszczony lądownik księżycowy podczas startu"??? ....a ja bym tu trochę bronił autora takiego sformułowania (choć nie musi to być wcale autor pracy, gdyż może być to po prostu czyjś cytat...). Wcale nie twierdzę, że tak nie jest. Co więcej, właśnie wygląda mi to na zacytowany fragment. Tylko, że bardzo niegramatycznie, a taki świetny model szkoda psuć tak brzydkimi i nieskładnie napisanymi tabliczkami. Rozumiem twoje wyjaśnienie, MY wiemy w jaki sposób to działa, ale totalnemu laikowi to błędnie sformułowane zdanie mówi, że gdy lądownik startował (cokolwiek to miałoby nie znaczyć, zapewne zostałoby zrozumiane jako oddzielenie go od głównego zespołu i przejście do lądowania) był umieszczany w trzecim module. Dla nas to idiotyczne, ale tak jest to napisane. Powinno być np. "W czasie startu i początkowej fazy lotu w przedniej części znajdował się lądownik księżycowy". Mała zmiana, a sens zdania całkiem inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi