PiterATS Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 Ale to już zapewne zamierzony efekt projektanta z uwagi na bardzo słaby poziom druku ówczesnych modeli z Małego Modelarza. Samo to, że i wtedy i przez długie następne lata poziom poligrafii Małego Modelarza był o wiele gorszy od chociażby modeli kartonowych wydawanych w nazistowskich Niemczech przed i w trakcie II wojny. Tak więc nikt się nie przejmował tym, że model był szary a nie srebrny i że nie miał żadnych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 A może to jeszcze była tajemnica państwowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 W dniu 26.09.2023 o 21:25, jmx62 napisał: Wycinek z Aeromaxa chyba wyjaśnia wszystko w tym temacie. Niestety. Nie wyjaśnia, a wprowadza w błąd. "03" pokazał barszczo, a fotki "04" są w samym Aeromaxie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 Decyzją z dnia 28 września 2023, Wszystkim, którzy przyczynili się do odkopania i rozbudowania tematu prototypu Iskry 04, udzielam jednorazowej pochwały pisemnej II stopnia oraz przekazuję pamiątkowy medal. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Zamiast marnować czas ma głupoty lepiej byś dokończył tego prototypa bo bez niego nie może ruszyć produkcja seryjnaw tym projekcie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 21 godzin temu, Grzes napisał: Decyzją z dnia 28 września 2023, Wszystkim, którzy przyczynili się do odkopania i rozbudowania tematu prototypu Iskry 04, udzielam jednorazowej pochwały pisemnej II stopnia oraz przekazuję pamiątkowy medal. Ku chwale ojczyzny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 A tak przedstawiany był w "Modelarzu"LOK 1964/02 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 W dniu 29.09.2023 o 07:52, Artek82 napisał: Ku chwale ojczyzny dla rownowagi maja Rolexa na prawej rece.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 (edytowane) Jest szansa, że coś się jeszcze tu wydłubie? Dobrze żarło... (mam nadzieję, że nie zdechło) Edytowane 1 Października 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Października 2023 Autor Share Napisano 2 Października 2023 Rozmowa o kolorze napisu "iskra" przypomina mi rozmowy o kolorach napisów na samolocie RWD-5bis SP-AJU. Ale poniższe fotki (i kilka podobnych ujęć) moim zdaniem rozwiewają wątpliwości W dniu 28.09.2023 o 00:08, Wymysl napisał: @jmx62 Dzięki, tych materiałów nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 to znaczy, ze sie przyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Października 2023 Autor Share Napisano 2 Października 2023 21 godzin temu, socjo1 napisał: (mam nadzieję, że nie zdechło) zajrzałem do pudła... ... żyje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 16 minut temu, Grzes napisał: .. żyje Ciekawe kiedy wylezie z pudła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 10 minut temu, abtb napisał: Ciekawe kiedy wylezie z pudła Za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 11 minut temu, abtb napisał: Ciekawe kiedy wylezie z pudła Widzę, że jeszcze się musi trochę podkurować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Października 2023 Autor Share Napisano 4 Października 2023 (edytowane) W dniu 2.10.2023 o 18:40, BRAVO112 napisał: Numerki trochę do poprawienia, bo grubość linii i krój nie do końca zgodne. Z resztą, moje, które pokazałem wcześniej też będę zmieniał. Przejrzałem poniższe plany. W temacie oznaczeń jest tu mieszanka prototypów 02, 03 i 04. W dniu 1.10.2023 o 20:21, jmx62 napisał: Edytowane 4 Października 2023 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Października 2023 Share Napisano 4 Października 2023 9 minut temu, Grzes napisał: Numerki trochę do poprawienia, bo grubość linii i krój nie do końca zgodne. 9 minut temu, Grzes napisał: Przejrzałem poniższe plany. W temacie oznaczeń jest tu mieszanka prototypów 02, 03 i 04. Czyli na razie będzie "doktorat" z tematu, potem obrona pracy i za "X" lat wcielenie wniosków w życie (czyli w budowę prototypu) Spoko, czekaliśmy pięć lat, poczekamy drugie tyle (może nie wszyscy dożyją ale bądźmy dobrej myśli ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Października 2023 Autor Share Napisano 4 Października 2023 31 minut temu, abtb napisał: czekaliśmy pięć lat, poczekamy drugie tyle Bo modelarstwo to nie wyścigi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi