Piotr_P Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Cześć. Miałem już nie wrzucać ale ..... Wiem,że słabe operowanie aerografem, nienaturalne brudzenie i w ogóle samo zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Bardzo mi się podoba..exrta efekt... też ją mam w pudełku. Tylko u mnie kadłub trochę wypaczony. Będę musiał podzialać z wrzątkiem. U Ciebie części były ok?... jakich kolorów użyłeś? Malowanko i brudzenie niczego sobie. Nie miałeś problemów z tymi gąsiennicami? Balaton ma wiele super pojazdów w swojej ofercie..kusi oj kusi żeby je wszystkie mieć w gablotce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Piotr, nie kokietuj... :c)... nie jest żle :c)... mi się podoba... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Jak dla mnie to revelacja. Z ciekawosci zapytam te biale linie na wiezy to w jakim celu byly malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 (edytowane) Jak dla mnie to revelacja. Z ciekawosci zapytam te biale linie na wiezy to w jakim celu byly malowane? Pewno element szybkiej identyfikacji. Bardzo mi się podoba..exrta efekt... też ją mam w pudełku. Tylko u mnie kadłub trochę wypaczony. Będę musiał podzialać z wrzątkiem. U Ciebie części były ok?... jakich kolorów użyłeś? Malowanko i brudzenie niczego sobie. Nie miałeś problemów z tymi gąsiennicami? Balaton ma wiele super pojazdów w swojej ofercie..kusi oj kusi żeby je wszystkie mieć w gablotce. Pozdrawiam Niestety też był lekko wypaczony. Myślełem ,że będzie kłopot z tym duży ale wystarczyło mocno ściskami złapać i skleić na CA. Dało radę. Co do gąsek to najlepiej spasowane gąski w żywicy jakie dotychczas robiłem. Idealnie dopasowane co do długości. Tylko troszkę trzeba oczyścić z cienkich nadlewek.Na kołach napinających zrobiłem mały trick tzn. delikatnie zcinałem przód ogniw o ok. 1mm i lepiej się układały i długoscią wszystko się zgrało. Długie odcinki są wystarczająco elastyczne żeby je dokleić do kół napędzanych i napinających bez konieczności podgrzewania itp. Co do kolorów to kolejność opisałem na swoim profilu na FB. Ogólnie z zastosowanych to: Tamiya- Field Green,Flat White,NATO Black,Dark Iron . Vallejo- Russian Dark Green, Rust (jasko brąz) Sand Yellow. Ammo of Mig Flat Khaki Green. Chyba tyle... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1411850758922891&id=883805348394104 Piotr, nie kokietuj... :c)... nie jest żle :c)... mi się podoba... Pozdro. Edytowane 8 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Przekozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 Dzięki ;) Dobrze ze Syryjskiego kamo nie wybrałem bo był monotonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Mnie się podoba, mimo, że nie moja skala to jednak efekt końcowy - wyśmienity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Nie jest źle Najsłabiej to układ jezdny się prezentuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Co marudzisz skoro jest dobrze. Jak zrobiłeś efekt zużytych białych linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 Standardowo skobanie po pryśnięciu Scratch Effect od Ammo of Mig. Strasznie polubiłem tę metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Fantastyczna robota. Malunek mistrzowski !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Zajefajny jest - jak dla mnie . Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Skromnisia z Ciebie ( słabo operuję aerografem etc.). A dla mnie wręcz przeciwnie Bardzo miły w odbiorze, rzadko spotykany model na forach. Malowanie i weathering wyszły bomba. Białe, częściowe starte pasy tylko potęgują pozytywny odbiór modelu. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Dziękuję wszystkim za opinie. Opis posta był na przekór poprzedniej pracy. Osobiście Akację stawiam na nr.1 swoich prac,tuż przed PT-76 z którego drapania jestem sam zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Ładnie pobrudzony - może trochę za bardzo jak na współczesny pojazd, ale jako model bardzo ok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Jak na obecne warunki wojen to pojazd jest mało pobrudzony... Oglądałem sporo zdjęć z Czeczeni ( ten model ma ten okres prezentować) Syrii czy innych to prawdziwe pojazdy są wręcz ufajdane po wieże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Świetny, łatwo można pomylić z 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Dzięki. Zapewniam ,że to 1:72. Choć mam coraz wieksze zakusy zrobić choć jeden pojazd w 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi