Skocz do zawartości

2S3 Akacja. Balaton Models,1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Miałem już nie wrzucać ale .....

Wiem,że słabe operowanie aerografem, nienaturalne brudzenie i w ogóle samo zło.

0xfLM2O.jpg

JAS1b12.jpg

BwSz4pa.jpg

4u53dUP.jpg

XqnCFrb.jpg

dSkMgWj.jpg

bVXLj2h.jpg

zIy4QrJ.jpg

bjaqRtU.jpg

hzQTIXV.jpg

eiBJDSH.jpg

xzf9wq2.jpg

cLwsppW.jpg

02gh5Ak.jpg

yx99Huu.jpg

iODjVSb.jpg

An1sTkY.jpg

rx8enHq.jpg

CK663dw.jpg

nG0mdhR.jpg

HJlVb6A.jpg

u2pIxFC.jpg

GOXOFua.jpg

h8deje0.jpg

ivNWcjc.jpg

Napisano

Bardzo mi się podoba..exrta efekt... też ją mam w pudełku. Tylko u mnie kadłub trochę wypaczony. Będę musiał podzialać z wrzątkiem. U Ciebie części były ok?... jakich kolorów użyłeś? Malowanko i brudzenie niczego sobie. Nie miałeś problemów z tymi gąsiennicami? Balaton ma wiele super pojazdów w swojej ofercie..kusi oj kusi żeby je wszystkie mieć w gablotce.

Pozdrawiam

Napisano

Piotr, nie kokietuj... :c)... nie jest żle :c)... mi się podoba...

Pozdro.

Napisano

Jak dla mnie to revelacja. Z ciekawosci zapytam te biale linie na wiezy to w jakim celu byly malowane?

Napisano (edytowane)
Jak dla mnie to revelacja. Z ciekawosci zapytam te biale linie na wiezy to w jakim celu byly malowane?

Pewno element szybkiej identyfikacji.

Bardzo mi się podoba..exrta efekt... też ją mam w pudełku. Tylko u mnie kadłub trochę wypaczony. Będę musiał podzialać z wrzątkiem. U Ciebie części były ok?... jakich kolorów użyłeś? Malowanko i brudzenie niczego sobie. Nie miałeś problemów z tymi gąsiennicami? Balaton ma wiele super pojazdów w swojej ofercie..kusi oj kusi żeby je wszystkie mieć w gablotce.

Pozdrawiam

Niestety też był lekko wypaczony. Myślełem ,że będzie kłopot z tym duży ale wystarczyło mocno ściskami złapać i skleić na CA. Dało radę.

Co do gąsek to najlepiej spasowane gąski w żywicy jakie dotychczas robiłem. Idealnie dopasowane co do długości. Tylko troszkę trzeba oczyścić z cienkich nadlewek.Na kołach napinających zrobiłem mały trick tzn. delikatnie zcinałem przód ogniw o ok. 1mm i lepiej się układały i długoscią wszystko się zgrało. Długie odcinki są wystarczająco elastyczne żeby je dokleić do kół napędzanych i napinających bez konieczności podgrzewania itp.

Co do kolorów to kolejność opisałem na swoim profilu na FB.

Ogólnie z zastosowanych to:

Tamiya- Field Green,Flat White,NATO Black,Dark Iron .

Vallejo- Russian Dark Green, Rust (jasko brąz) Sand Yellow.

Ammo of Mig Flat Khaki Green.

Chyba tyle...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1411850758922891&id=883805348394104

Piotr, nie kokietuj... :c)... nie jest żle :c)... mi się podoba...

Pozdro.

Edytowane przez Gość
Napisano

Standardowo skobanie po pryśnięciu Scratch Effect od Ammo of Mig.

Strasznie polubiłem tę metodę.

Napisano

Fantastyczna robota. Malunek mistrzowski !!

Napisano

Skromnisia z Ciebie ( słabo operuję aerografem etc.). A dla mnie wręcz przeciwnie Bardzo miły w odbiorze, rzadko spotykany model na forach. Malowanie i weathering wyszły bomba. Białe, częściowe starte pasy tylko potęgują pozytywny odbiór modelu. Brawo!

Napisano

Dziękuję wszystkim za opinie.

Opis posta był na przekór poprzedniej pracy.

Osobiście Akację stawiam na nr.1 swoich prac,tuż przed PT-76 z którego drapania jestem sam zaskoczony

Napisano

Ładnie pobrudzony - może trochę za bardzo jak na współczesny pojazd, ale jako model bardzo ok!!!

Napisano

Jak na obecne warunki wojen to pojazd jest mało pobrudzony...

Oglądałem sporo zdjęć z Czeczeni ( ten model ma ten okres prezentować) Syrii czy innych to prawdziwe pojazdy są wręcz ufajdane po wieże.