panDespota Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2018 Pasy zrobione "na szybko na odwal się". Po ściągnięciu taśmy poprawiłem jeszcze granice przejść miedzy kolorami pasów pędzlem. Jam zadowolony. Nitowanie też wyszło o wiele lepiej niż na Fw190, delikatnie. Efekt poniżej Co do modelu to dziwi mnie że KP nie dodał podskrzydłowych wyrzutników bombowych i dodatkowych zbiorników paliwa. Nie orientuje się ktoś kto takie produkuje albo czy nie ma ktoś na szrocie? Przygarnął bym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Pylony do zbiorników i same zbiorniki KP sprzedaje osobno . Zobacz w KS Model.Ja tam kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Pylony do zbiorników i same zbiorniki KP sprzedaje osobno . Zobacz w KS Model.Ja tam kupiłem. Dzieki, kupione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Zapraszam do galerii Mustanga http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=61082 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Września 2018 Autor Share Napisano 19 Września 2018 Kupiłem wznowienie hasy, a tydzień później pojawiła się zapowiedź nowego Hurricana z Army. Ja to mam szczęście No nic, trza go zrobić. Malowanie będzie jak poniżej. Spodobało mi się czarne skrzydło Na chwilę obecną mam poprawioną komorę podwozia i walczę z poszyciem. Jest po pierwszej warstwie rozcieńczonej szpachlówy akrylowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Września 2018 Autor Share Napisano 20 Września 2018 Do modelu dojdzie jeszcze tabliczka Yahu, Edkowskie pasy i owiewka z Rob Taurus. W kabinie niewiele będzie widać, ale też coś dłubnąłem. Planuję ją otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Do modelu dojdzie jeszcze tabliczka Yahu, Edkowskie pasy i owiewka z Rob Taurus. W kabinie niewiele będzie widać, ale też coś dłubnąłem. Planuję ją otworzyć. Całkiem czarne czy biało-czarne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Września 2018 Autor Share Napisano 21 Września 2018 ... Całkiem czarne czy biało-czarne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cosik takigo tylko czy czarny powinien dochodzić aż do kołpaka w sytuacji gdy nie dochodzi do końca ogona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Zdecydowanie nie. Są na ten temat wpisy na pierwszej stronie tego wątku. Podział kolorów jak na sylwetce środkowej lewej kolumny z ostatniej wrzuconej przez Ciebie reprodukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2018 W końcu po prawie trzech miesiącach doczekałem się na owiewkę. Po zamontowaniu zabrałem się za malowanie. Zielony waleho niby do Brytoli dedykowany a jakiś taki soczysty za bardzo... I pytanie jeszcze. Przeglądając chwile temu zdjęcia zauważyłem jakiś dziwny poziomy element między rurami wydechowymi a kabiną. Cóż to za cholerstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 23 minuty temu, panDespota napisał: Cóż to za cholerstwo? Teoretycznie takie "cuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Po angielsku to jest : exhaust glare shield . Google tłumaczą : tarcza odblaskowa wydechu . Mocowane do lotów nocnych . Tu masz link do bardzo dobrych zdjęć z muzeum - dwa zdjęcia Hurricane'a. http://www.warbirdphotographs.com/WBP/mof12.htm Pozdrawiam Hello Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Panie despota. Wielki plus za ten modelarski projekt !!! Będziesz miał piękną kolekcje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Zielony waleho niby do Brytoli dedykowany a jakiś taki soczysty za bardzo... Ja nim troszke malowalem. Faktycznie w pierwszej warstwie jest slabo kryjacy, (nawet polprzezroczysty) i niemal ciemnoseledynowy, ale po trzeciej warstwie jest ok, zobacz mojego hurricana i spitfire'a. Chyba, ze jednak nie Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 To już nie wiem. Wymieszana jest dobrze bo w buteleczce mam łożysko. Krycie jest na pewno wystarczające bo położyłem kilka warstw. Zresztą i tak nie przebija z pod niej brąz bo pod zielonym jest czarny podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2018 Mały apdejt, kalki kalki. Oznaczenia na stateczniku pionowym malowane. To chyba ostatnia Hasegawa na forum ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, panDespota napisał: Mały apdejt, kalki kalki. Oznaczenia na stateczniku pionowym malowane. To chyba ostatnia Hasegawa na forum ever Ja też przymierzam się do Hurysia Skalskiego, jak tylko przyjdzie paczuszka z Army Ten zielony faktycznie mocno soczysty. Ja używam XF-81 z Tamiyi, jest bardziej oliwkowy. Edytowane 13 Grudnia 2018 przez GreGG24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 Szybkie pytanie. Krawędzie skrzydeł przy karabinach powinny być czerwone? Na zdjęciach nie mogę się dopatrzeć a schematy ModelMakera i Techmodu pokazują bez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, panDespota napisał: Szybkie pytanie. Krawędzie skrzydeł przy karabinach powinny być czerwone? Na zdjęciach nie mogę się dopatrzeć a schematy ModelMakera i Techmodu pokazują bez... Na schematach malowania może tego nie być, bo to była naklejana na wyloty karabinów taśma. I zazwyczaj chyba czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 W dniu 28.12.2018 o 01:49, Mariucha napisał: Na schematach malowania może tego nie być, bo to była naklejana na wyloty karabinów taśma. I zazwyczaj chyba czerwona. Zmalowane Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 W międzyczasie jak czekam na pasy do Meśka zabrałem się za P.11c. Chciałem zlepić coś bez przeróbek na odstresowanie, ale już wiem że trzeba przesunąć chłodnicę. Wkleiłem pasek plastiku i będę szlifował. Dziwne, że przy tak dopracowanym modelu takiego byka ktoś walną. Co nie zmienia faktu, że jestem mega zadowolony z modelu. Jest super! W sumie tyle tych PZL-ek było na forum, że ten warsztat to tylko dla formalności. Klasycznie wystartowałem od kabinki Malowanie jak w tytule. Teraz pytanie, czy wypłynęły jakieś nowe informacje ew. zdjęcia samolotu Pana Stanisława na jakim latał w '39? Czy cisza i zostajemy przy seryjnym 8.62 i kodowym 64? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Lipca 2019 Autor Share Napisano 13 Lipca 2019 Zamknąłem kadłub. Poprawiłem wklęśniętą chłodnicę oraz przesunąłem ją na modelu. Model przenitowałem tylko częściowo. Nie nitowałem blachy falistej. W P.7a nie usunąłem "kraterków" aby nie uszkodzić jej struktury i nie do końca byłem zadowolony z efektu. Teraz malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2019 Powoli, powoli... Kadłub i skrzydła pomalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Świetny temat . Jakie farby używasz do malowania "jedenastki"? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 6 godzin temu, Hello napisał: Świetny temat . Jakie farby używasz do malowania "jedenastki"? Pozdrawiam Hello Ciemny khaki i błękit z tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi