Skocz do zawartości

ZSU-23-4. Zvezda.....1:xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przedstawiam kolejny model

ZSU-23-4 Szyłka od Zvezdy w skali...... 1:100? Oszukali mie!!!!!! To nie tak !!!! To przypadek !!!!

Tak na poważnie ,wciąż nie mogę kupić Szyłki w skali 1:72. Wybór padł więc na skalę jedyną dostępną nas moje warunki. 1:100.!

Pomijając skalę,to model jest niesamowicie zdetalizowany. Wyraźne linie,panele itp.Jedynie gąski i działka zdradzają skalę.

Nawet przy tej skali pobawiłem się w technikę lakieru do włosów. Na modelu jest 8warstw lakieru wraz z podkładem i bezbarwnym

Poniżej też wkleiłem zdjęcia porównawcze z PT-76 w skali 1:72 czyli z drobnymi zmianami to samo podwozie.

Efekty poniżej

Egv2cqk.jpg

lAFNA7T.jpg

1qqcZE2.jpg

SEtPSUV.jpg

x66jP6k.jpg

S788axZ.jpg

xVHpTts.jpg

k3Ob5y4.jpg

aPZXmLj.jpg

dvFQanH.jpg

B7auvAy.jpg

MMI9xi9.jpg

87nIoEO.jpg

hZ1yUrH.jpg

tGoWLrr.jpg

Napisano

Dzięki

Chyba jeszcze kilka w tej skali sobie kupię pojazdów. Na pewno jeszcze jeszcze jedną Szyłkę z zamiarem przeróbki na ZSU-23-4 MP Biała.I pewno z sentymentu Gvozdikę...

Napisano

Podziw za zapał i cierpliwość w tak nieortodoksyjnej skali - ani to porównywać, ani ustawić w zbiorze, ani wystawić w zawodach, po prostu czysta modelarska pasja Za to z pewnością warto chwalić; w swojej skali świetny

Napisano

Chyba na fiescie warszawskiej była kategoria ;)

Cierpliwości nie trzeba było bo to naprawdę przyjemny model.

Napisano

Wciąż czekam na Szyłkę w 1:72....podwozie juz zrobił Trumpeter w SAM-6 . Moze ktoś wreszcie zrobi resztę. Może Modelcollect. ... żywica też już niedostępna. ..lipa....

Napisano

Nie spodziewał bym się że to 1:100, bardzo pozytywny efekt.

Tak ogólnie - czy w skali 1:100 są dostępne kalki do pojazdów (L)WP? Zvezda coś daje, inni producenci coś robią? Zvezda w 1:100 robi kilka pojazdów których nie ma w 1:72, a że stosuję metodę "co się da to w polskim malowaniu" to i kalki by się przydały...

Napisano

To w zasadzie "nieludzka" skala więc raczej bym nie liczył na kalki w tej skali.

Ps.

Model trafił na funpage Zvezdy na Facebooku ;)

Milusio....

Napisano

Ooo! Fajnie wiedzieć.

Skala robi się coraz popularniejsza. Chyba przez swoją niszowość ze tak napiszę. Zvezda na swojej stronie na FB ma ostatnio 4 galerie modeli w 1:100 jeden za drugim ( w tym moja Szyłka)

Napisano
Wciąż czekam na Szyłkę w 1:72 (...) Może Modelcollect....

Jest szansa bo oni ostatnio sporo pozycji wypuszczają (i przyzwoitej jakości ) chociaż na razie głównie powojenne teciaki i tematykę rakietową

a modelik robi wrażenie - pierwsza klasa