MiloszKr Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Do czego zakupiłeś te kalkomanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 A już myślałem że coś będzie ciekawego, no nic czekam na dalszy etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Do czego zakupiłeś te kalkomanie ? Na zestawy ami, między innymi taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Ciekawy, Bardzo ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Ślaban by trafił - farbka do wykończenia wnętrza miała być we wtorek a tu jak na złość nadal jej nie ma W każdym razie prace przy Trans Amie powoli idą do przodu Kastę prysnąłem trzykrotnie bezbarwnym z utwardzaczem, obecnie lakier sie utwardza a po polerce i nałóżeniu kalkomani jeszcze raz wszystko prysnę lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 W końcu znowóż zabrałem się za Trans Am'a Papierem 2000 zmatowiłem lakier a następnie pędzelkiem naniosłem kilka plamek sido, na których nakleiłem kalkomanie. Niestety okazało się, że nie jest to wcale taka prosta sprawa gdyż np po namoczeniu paska na zderzak okazało się, że składa sie on nie z jednej części ale aż z kilkunastu W końcu nic dziwnego gdyż model jak i kalkomanie liczą sobie prawie 30 lat i nie wiadomo jak obchodził sie z niumi poprzedni właściciel. Na zdjeciu widać ten pasek z przerwami i niezbyt równo położony ale zapewniam, ze w realu wcale tego nie widać. Także wziąłem się za malowanie pozostałych elementów karoserii, takich jak tylna owiewka, lusterka i kilka innych elementów, które obecnie sobie schną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Piękna robota. Nie widać, żeby było krzywo. Jest good . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Powoli prace idą do przodu, zrobiłem poprawkę deski rozdzielczej i pomalowałem drugi fotel. Właściwie to pomalowałem oba, a to ze względu na to gdyby miała by być jakaś różnica w odcieniach koloru. Spojler na bagażnik jest już wypolerowany i umyty, ale jeszcze nienawoskowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Czy kalka TRANS AM na boku samochodu oby na pewno się nie błyszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Czy kalka TRANS AM na boku samochodu oby na pewno się nie błyszczy? Błyszczy się, a w zasadzie błyszczała bo wówczas jeszcze nie była polakierowana, tą czynność wykonałem dopiero później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 eee, myślałem, że to błyszczenie pod kalką, ale skoro było na fotce spowodowane fakturę kalki to spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Może i nie na temat ale sami zobaczcie http://moto.allegro.pl/item334160253_pontiac_trans_am_6_6_l_440_km_1980.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 (edytowane) Z silnikiem 6,6 pewnie pali tyle co mój dafik Kabina z maską od kenia schną pomalowane a więc zabrałem się za Trans Ama. Wnętrze z deską są już na ukończeniu: Kastę wypolerowałem pastą do lakierów samochoidowych Auto Max, a następnie umyłem ja w płynie do naczyń i wytarłem ręcznikiem przez co na powierzchni widoczne są przyczepione pyłki. Lakieru jeszcze nie woskowałem, zrobię to dopiero po zamontowaniu kasty na podwoziu. Zdjęcia zrobione przed chwilką z lampą błyskową: i bez lampy: i jedna fotka z telefonem przy drzwiach: Jak widać na przedostatniej fotce kalkomania z napisem TRANS AM nie wyszła najlepiej, co prawda jest to sopre powiększenie ale i tak jest to widoczne na modelu, szczególnie gdy patrzy się pod kątem. Dobrze, że jest tak tylko przy bocznych napisach bo nic na to już nie poradzę i zapewne zostawię tak jak jest. Doszedłem do wniosku, że jest to wynikiem tylko tego, iż przed nałożeniem kalkomani zmatowiłem lakier i dałem za mało sido przez co był za mały połysk. Po wyschnięciu kalkomani całą kaste psiknąłem czterokjrotnie pactrą clear gloss, więc chyba raczej napewno nie jest to wina lakieru na powierzchni Edytowane 26 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Ja pierdacze Ale wnętrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Wow . Jak zrobiłeś to wnętrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Deska rozdzielcza jest boska , kasta tez ma ładne lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Aż widać Cię Andrzej na fotce, tylko aparat zasłonił. Wszystko profesjonalnie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Dzięki Panowie Tym razem pracowałem przy światłach, przednie kierunki pomalowałem markerem a tylne i resztę farbką H 90 (kloszy w przednich lampach nie malowałem): Po wyschnieciu farby klosze podkleiłem folią chromowaną: Tylne lampy połączyłem już na stałe ze spojlerem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Strasznie czekam na finisz tego autka, model ogromny i jak narazie wszystko ładnie wygląda, ładny kolor deski i foteli, poprostu bajer!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Jak zawsze Andrzeju Modelarstwo stawiasz na wysokim poziomie. I w tym modelu jest przez duże M. Skala w tym że przypadku daje duże możliwości. A Ty je właśnie wykorzystujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Witam Pare minut temu skończyłem robić pasy, co o nich sądzicie a tu oryginały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Uuuooo... Czemu nie zrobiles takiego czerwoniutkiego wnetrza? Czadowe jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 No pasy fajne , a z czego robione jeśli można wiedziec ? Wnętrze czerwone jest ładne ale jakos tak kremowe ładniejsze :P . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Uuuooo... Czemu nie zrobiles takiego czerwoniutkiego wnetrza? Czadowe jest! Bo czerwony kolor zarezerwowałem dla innego modelu. No pasy fajne , a z czego robione jeśli można wiedziec ? Pozdro Pasy zrobiłem z tasiemki zakupionej w pasmanterii, natomiast zapinki wykonałem z puszki po piwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 KRUGER_MAN mi się wydaje, że one zrobione są z jedwabnej wstążeczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi