Markuz Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 jakaś aktualizacja ? Ano, jak to zwykle bywa, czasu mało, kruca bomba. Drewniany pokład przybył, przemyt broni od Gały dotarł ale kruca czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jakaś szansa na mały ruch w stoczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Myślę, że najwcześniej w lutym coś podziałam. Na dzień dzisiejszy urlopuję na drugim końcu świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 No chyba już pora żeby bojcy od Pułkownika wybrali sie do Ciebie w odwiedziny. Maja brać ze soba beczkę dziegciu czy się obejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 MARKUZ DO ROBOTY !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Myślę, że wizyta bojców nie będzie konieczna. Coś tam dłubie powoli jednak brak doświadczenia w budowie okrętów wprowadza pewien zamęt i niepewność co i w jakiej kolejności lepić co by sobie biedy nie na robić. Analizując instrukcję wychodzi, że pokład drewniany trzeba wkleić bardzo wcześnie a potem maskować co by farbOM nie zapaprać. Na dzień dzisiejszy mam sklejone połówki kadłuba i artylerię. A stronie North Star wypaczyłem zapowiedź Super detailing set for 1/350 Russian Navy battleship Tsesarevich 1917 – work in progress Zestaw co prawda do rocznika 1917 ale może i do 1904 coś przyszykują. PS. No i kolejnego czołga napocząłem a moce przerobowe ograniczone, a dodatkowo sezon biegowy się zaczął a maraton w warszawie tuż, tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No nie wiem jak to tam wygląda, ale nie da się tak jak u mnie - wszystko osobno malować i potem tylko ostateczny montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Prawie zawsze się tak da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 ......No i kolejnego czołga napocząłem..... co to za rozmienianie się na drobne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Wracając do naszej dyskusjo kolorystycznej, popaCZałem sobie w vallejowy wzornik na ekranie Takie wyjściowe CZy to bym powiedział 70.974 70.922 70.978 trza to zobaczyc na żywo najpierw bo wzornik jedno a rzeczywistość to zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Kolory o których wspominasz wydają mi się za jasne. Moim zdaniem należy oscylować w okolicy Dark Green 71.324, Olive Green 71.265 lub powyższe zmieszać z Russian Green 71.017. wszystkie kolory z palety Vallejo Model Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Pamiętaj że nie możesz go zamaźglać jakąś ciemną breją, bo bedzie wyglądał jak grobowiec, musisz użyć trochę jaśniejszych kolorów zeby to jakoś wyglądało. Nie mam wzornika ajerowych, ale se obczaje w internrtach farby o których piszesz. W końcu mnie też ten emat dotyczy w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Oba są grubo za ciemne, na modelu będzie wyglądało jakbyś pomalował na czarno, szczególnie jak walniesz lakiem i jakimiś szuwaksami. Będę za 3 tygodnie w wielkim dymie na konkursie, na pewno będa mieli Vallejo tam to obczaję, ale Ty pewnie masz lepsze możliwości pójścia do sklepu i obślinienia tych farb na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Zdaje się że dwa z tych trzech air modelów mam na składzie. Psiknę fukawką na plastikowej płytce to się obaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Płytka to jedno, pamiętaj że im większa skala tym bardziej trzeba rozjaśnić kolor, żeby to jakoś wyglądało. Wystarczy popatrzeć na coponiektóre 700 setki, pomalowane oryginalnOM farbOM... ten sam kolor na 350 i 700 wygląda zupełnie inaczej. Ja nawet czarnego nie maluje czarnym bo wygląda za ciemno NATO black to najciemniejsze co używam i to tylko w ekstremalnych przypadkach. Pamiętaj ze cokolwiek zmalujesz i tak zciemnieje bo: 1. kolejne wartstwy laku przyciemnią kolor 2. łosz siłą rzeczy jest ciemniejszy niż kolor bazowy 3. jakieś zacieki fafluny i rdza tez go przyciemnią. Tyle moich mundrości, siknij se na flaszkę od kokakoli, a potyem wyobraź sobie co jeszcze musisz z tym potem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Popsikałem trochę kolorów na próbę. Przeglądając internety natknąłem się na taki schemat malowania Cesarewicza rocznik 1904 Porównując próby kolorów i tą grafikę myślę, że można spróbować pokombinować z farbami od AK 1032 lub 1031. Są to kolory z palety do rosyjskiej pancerki 4BO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Kwietnia 2018 Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Ja bym się pobawił 1032(hajlajt) i 1033(baza) w sumie to ja nawet mam ten zestaw do modulacji 4BO, a jakoś o nim nigdy nie pomyslałem w kategoriach okrętowych Nie wiem czy nie należałoby dodać szarego, zobaczę jak bedzie wyglądał Twój i wtedy sie zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Dobry wieczór, Mała aktualizacja... kazamaty przemalowane, artyleria jeszcze przed poprawkami. Zamontowałem gniazda podstawki w postaci 2 śrub zabezpieczonych porcją pasty milliput Cesarewicz na podstawce roboczej. Kombinuję z kazamatami i artylerią. Z zewnątrz dział nie da się wkleić trzeba się będzie więc trochę nagimnastykować podczas malowania. Dodatkowo w celu zniwelowania grubości pokładu drewnianego zebrałem trochę plastiku w miejscu łączenia plastikowego pokładu z burtami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 O których działach piszesz? Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 O Canetach 75mm Krzychu. Eee Mareczku, jakbyś upitolił zamek zaraz za podstawą Mellera to wsadzisz je. Najpierw podstawa i hyc siedzi w środku. Musisz tylko pewnie się lufy CZymać bo jak wpadnie to po ptakach No tak czy siak miło w końcu w naszym dziale jakiś ruch zobaczyć, bo coś ostanio nabożna cisza zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Aktualizacja postępu prac stoczniowych. Ostatecznie działa wylądowały we wnętrzu okENta i już ich nic z tamONt nie wyciONgnie. Kadłub zamknięty, pokłady przyklejone. Dodatkowo kilka nadbudówek wylądowało na swoim miejscu, dokleiłem ster, wały śrub i stępki przechyłowe. A oto kilka fotogramów na dowód Zastanawiam się czy zasadnym jest coś jeszcze przylepić do pokładu, czy już wystarczy i należy go spryskać podkładem i rozpocząć proces malunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 No coś się w końcu ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Jedź z tym koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 Fajne sa te rosyjskie pancerniki budowane trochę na francuska modłę. Mam Borodino ,-)) Ciekaw jestem jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 Piękną bryłę ma ten okret! Aż mnie korci by Mikase ulepic dla rownowagi sił... Atakuj temat, bo tu nieprzYzwoity marazm i rozprężenie na warsztatach... nudOm wieje (albo jak mawia moja znajoma na imprezach "j...bie trupem") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi