Szydercza Gała Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 To nie jest rosyjski okręt na francuską modłę, tylko francuski okręt zbudowany przez francuską stocznię, na zamówienie rosjan, a Twoje Borodino to ten sam projekt, "ulepszony" dodatkowo przez ruskich i zbudowany w rosyjskiej stoczni.... z wiadomym skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 Powycinałem pokład drewniany. Polepiłem kilka drobiazgów na kadłubie który otrzymał kontrolny oprysk farbOM podkładową tamiya. I przymiarka nadbudówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Juzż teraz wygląda słodko. Fajny ma kształt ta łajba !! Kusi, żeby rozpakować "Borodino", który leży w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 IdONc za ciosem, po przerwie związanej z finałem Mundialu, przygotowałem kominy i wyższe części nadbudówki. Pytanie brzmi co i w jakiej kolejności malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Bardzo ładną linię nadwozia ma ten statek muszę przyznać. Paczam dalej bo ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Wszystko poza kadłubem traktuj i maluj jako osobne moduły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Lipca 2018 Autor Share Napisano 16 Lipca 2018 Dziś jak czas pozwoli zacznę malunki kadłuba. Zakupiłem farbę na część podwodną Vallejo 70985. Analizując zdjęcia mam rozterkę co do koloru kominów. Instrukcja podaje kolor żółty, natomiast wydaje mi się, że powinny być w kolorze podstawowym malowane. PS. już jedną lufkę Caneta urwałem, ciekaw jestem ile odpadnie podczas całego etapu pudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Żółte kUminy były na białym, zielony był cały zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 Pierwsze malunki. Już na etapie bazowych kolorów rozpocząłem etap ciurania podwozia nadając przebarwienia i przetarcia. Czy malować czarny pas między częścią podwodną i burtą? Instrukcja pokazuje, że takowego pasa brak. Przeglądając fotki z epoki nie mogę dojść czy był czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Ruskie nie malowali w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 No to się umalował. Z prawej strony podciekło pod taśmę ale się jakoś zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 (edytowane) BendOM jakieś czary-mary czy pełny realizm i profesjonalizm...... ?? Edytowane 17 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 A jakże bendOM czary-mary, na miarę naszych możliwości Czy kolor został przyjęty do dalszych prac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Misie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lipca 2018 Share Napisano 18 Lipca 2018 fajna czysta sylwetka wielorybiego kadłuba. Borodino niestety ma ten kadłub spaskudzony jakimiś "naroślami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2018 Share Napisano 18 Lipca 2018 Aleś poszedł. Mi też się podoba. A te zacieki to masz już poczONtek pod brudzing kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 No to maziamy dalej. Na poczONtek psiknąłem sidoluxem a potem zabawa w cieniowanie. Wyszło jak widać poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Fajny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Cholera.. coś mi to przypomina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Cholera.. coś mi to przypomina.. Tylko efekt uzyskany jest kilka miesięcy szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Może reksio maczał w tym palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Swoją drogą mi się podoba. Jak kiedyś nauczę się mazać poprawnie fukawką to w taki sposób sam pomaluje następnego statka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Schematycznie, do kibla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 ZazdroszczOM, bo nam pierwsze łajby fajnie wychodziły, he, he. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 Dzięki Panowie. Podziałałem trochę z kamieniem. Całość na razie malowana akrylami. Czas przejść na oleje. Na zdjęciach zauważyłem, że miejscami wyszło trochę grubo, więc już wytarłem nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi