bazylms Napisano 17 Grudnia 2018 Share Napisano 17 Grudnia 2018 Zanosi się na kilkuletni projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2018 W dniu 17.12.2018 o 14:06, bazylms napisał: Zanosi się na kilkuletni projekt. W rzeczy samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 18 Grudnia 2018 Share Napisano 18 Grudnia 2018 Pontos robi robotę, a kadłub gotowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 9 godzin temu, Mirek-M128 napisał: Pontos robi robotę, a kadłub gotowy? Kadłub, jak będzie gotowy za pół roku, to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2018 Share Napisano 19 Grudnia 2018 Ładnie go zaczyna wyglądać. Jednak detale robią różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Grudnia 2018 Share Napisano 19 Grudnia 2018 Godzinę temu, bazylms napisał: Ładnie go zaczyna wyglądać. Jednak detale robią różnicę. Ładnie to zaczynał wyglądać Kongo a nie ten wielki vw passat wsród okrętów.. Ale komin wygląda fajnie z tymi rurami pontosa. Na zdjęciu chyba ze dwie z nich są do małej korekty pionu. Albo to złudzenie. W każdym razie klejenie idzie piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 4 godziny temu, bazylms napisał: Ładnie go zaczyna wyglądać. Jednak detale robią różnicę. Dzięki.... 2 godziny temu, Super_Hans napisał: Ale komin wygląda fajnie z tymi rurami pontosa. Na zdjęciu chyba ze dwie z nich są do małej korekty pionu. Albo to złudzenie. W każdym razie klejenie idzie piknie! Dzięki. Chyba złudzenie, ale po instalowaniu tego "badziewia" w oczach mi się mieni, więc może tak być jak napisałeś.... Delikatne korekty ustawienia są możliwe przy czyszczeniu z kleju i jeszcze popatrzę. Dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2018 Było wcześniej pytanie o kadłub. Tu na razie uporałem się z dziobem, który kosztował okolicę parę jobów... Strasznie to wredne okazało się być Rozpocząłem też walkę z "zadupkiem", która będzie chyba nieco przyjemniejsza.... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 Zabawy z dużym kalibrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 klasa jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 11 minut temu, Bengal napisał: klasa jak zawsze Dzięki, choć to tylko początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Fajnie tak raz na czas zobaczyć szczegóły pomijane w innych skalach... Soczewki w aparatach dalmierzy na przykład.. Blastbagi z lufami masz już wklejone do wież? Pytam, bo malunki i całą resztę będzie Ci pewnie łatwiej, czyściej i przyjemniej zrobić na wieżach i worach z lufami oddzielnie. Za to te lufy to z lekka poharatane tokarką dali. Krupp się nie postarał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 Godzinę temu, Super_Hans napisał: Blastbagi z lufami masz już wklejone do wież? Pytam, bo malunki i całą resztę będzie Ci pewnie łatwiej, czyściej i przyjemniej zrobić na wieżach i worach z lufami oddzielnie. Za to te lufy to z lekka poharatane tokarką dali. Krupp się nie postarał Blastbagi i lufy nie są sklejone. Te ostatnie nie są gładkie, zobaczymy jak będą wyglądać po podkładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Z dziobem uporałeś się znakomicie. Powoli to wszystko zaczyna wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 23.12.2018 o 18:08, Mirek-M128 napisał: Z dziobem uporałeś się znakomicie. Powoli to wszystko zaczyna wyglądać Dięki! 380-tki cd. "Pokrywki" na dalmierze zamontowane (2 w wersji całkowicie otwartej, jeden uchylony do połowy). Drabinki i relingi chyba będę montował po malowaniu, chociaż jakoś nie mogę się zdecydować Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 150-tki między żarciem jednym a dugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 A co one takie smutne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 23.12.2018 o 16:07, Super_Hans napisał: ..... Za to te lufy to z lekka poharatane tokarką dali. Krupp się nie postarał Trzeba było po Kruppie (Pontosie) "poprawić". Wychodzi gładko, przy okazji sobie "stestowałem" nowy dla mnie podkład. Bardzo fajny nomen omen, mogę z czystym sumieniem polecić i do części metalowych i plastiku... W dniu 26.12.2018 o 17:05, bazylms napisał: A co one takie smutne? To depresja świąteczna... Dostaną blastbagi i inne duperele to im się poprawi Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 To jakiś wodny Eco podkład... Polecić to będziesz mógł po zabawie z wycieraniem łosza i innym "złym dotyku", jak Ci nie zlezie.. Porządny podkład to nosi krzyże, czachy i musi mieć choć jeden stanowy zakaz w USA. Ale na zdjęciach wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 Tu akurat zgadzam się z Hansem. Mój wodny jak użyłem przy Dreadnought the o tak dobrze trzymał farbę że jak zrywalem taśmę maskującą to odlazł od plastiku. Zw Tamiya była nie do ruszenia. Teraz przy MiG-u użyłem takiego z Halfords i też jest ok. Ale oba to śmierdziuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) 23 minuty temu, Super_Hans napisał: To jakiś wodny Eco podkład... Polecić to będziesz mógł po zabawie z wycieraniem łosza i innym "złym dotyku", jak Ci nie zlezie.. Porządny podkład to nosi krzyże, czachy i musi mieć choć jeden stanowy zakaz w USA. Ale na zdjęciach wygląda zacnie Nie szalej. Po pierwsze luf to ja za ostro nie zamierzam niczym traktować a i dotykać też za dużo nie będę. W międzyczasie się dowiedziałem, że to ponoć to samo co AMMO One Shot Primer i ponoć faktycznie godny polecenia. 5 minut temu, bazylms napisał: Tu akurat zgadzam się z Hansem. Mój wodny jak użyłem przy Dreadnought the o tak dobrze trzymał farbę że jak zrywalem taśmę maskującą to odlazł od plastiku. Zw Tamiya była nie do ruszenia. Teraz przy MiG-u użyłem takiego z Halfords i też jest ok. Ale oba to śmierdziuchy. Maskować luf też nie chcę A jak już mowa o śmierdzeniu to gwarantuje wam Panowie, że do chwili kiedy nie użyjecie tego co macie na zdjęciu poniżej nie wiecie co to smród, zawroty głowy i omdlenia No ale za to później możecie model nawet szczotką ryżową szorować... Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, Dorotka napisał: W międzyczasie się dowiedziałem, że to ponoć to samo co AMMO One Shot Primer i ponoć faktycznie godny polecenia. Tak, to ten sam produkt. Testowałem One shot i Stynylrez, ale jakoś mnie nie przekonują. 2 godziny temu, Dorotka napisał: Maskować luf też nie chcę A jak już mowa o śmierdzeniu to gwarantuje wam Panowie, że do chwili kiedy nie użyjecie tego co macie na zdjęciu poniżej nie wiecie co to smród, zawroty głowy i omdlenia No ale za to później możecie model nawet szczotką ryżową szorować... Jak ten podkład reaguje z plastikiem? Dlaczego nie użyjesz surfacera 1500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 w tych puszeczkach to żywica i utwardzacz? tak napis na nich sugeruje ;) ale to przecież akurat ładnie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 11 minut temu, Mirek-M128 napisał: Jak ten podkład reaguje z plastikiem? Dlaczego nie użyjesz surfacera 1500? Podkład PPG nie reaguje z plastikiem. Możesz nim psikać co chcesz (choć nie wiem jak jest z częściami drukowanymi na drukarkach)... Surfacera 1500 do metalu raczej nie używam, bo złazi. Zresztą jak się ma dwie takie puchy (właściwie trzy) to po co kupować surfacer... 2 minuty temu, unicaunica napisał: w tych puszeczkach to żywica i utwardzacz? tak napis na nich sugeruje ale to przecież akurat ładnie pachnie Zgadza się. Ale z tyłu jest jeszcze rozpuszczalnik, którego trzeba dodać. A jego "zapach" zabija. Teoretycznie bez wyciągu i profesjonalnej maski nie powinno się używać... No chyba, że człowiek chce chodzić na wyższych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi