dbariusz Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Ekstra. Zapowiada się kawał fajnej dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 W czasie gdy schnie posklejany do kupy styropian, popracowałem nad figurantami. Klosowi się nawet plecy spociły jak go dorwali. Na pewno zastanawia się co mu zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2017 Trochę popracowałem i wstępnie tak to wygląda, tylko pomalowane i jeszcze bez pigmentów i washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2017 Małe uzupełnienie zwiadu. Ruski "Sentinel" - super komputer. Stworzył pierwszego bojowego robota na modyfikacji planów wykradzionych z Unijnego "Skynetu". Na razie na silniku spalinowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Małe uzupełnienie zwiadu. Ruski "Sentinel" - super komputer. Stworzył pierwszego bojowego robota na modyfikacji planów wykradzionych z Unijnego "Skynetu". Na razie na silniku spalinowym /quote] to zwykły bot strażniczy, stacjonarny rzekłbym, typu "pająk", dość powolny. Amerykanie z Majestic12 wycofali je po 2060 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2017 to zwykły bot strażniczy, stacjonarny rzekłbym, typu "pająk", dość powolny. Amerykanie z Majestic12 wycofali je po 2060 roku. Hmmmm może i tak, ale taki pyrtek w wąwozie z takim kadzidełkiem na grzbiecie nie jednego nawróci na wiarę Putinowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Ułożenie gwiazdy sugeruje, że zasobnik wkleiłeś do góry nogami. Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Ułożenie gwiazdy sugeruje, że zasobnik wkleiłeś do góry nogami. Czy tak ma być? Hmmmm. też się nad tym zastanawiałem i tu raczej powinni się wypowiedzieć jakiś znawcy, ponieważ może to być babol w modelu. Z tego co widziałem na fotkach, zasobniki w tych kar. 12,7mm były montowane z prawej lub lewej strony ale taśma z nabojami zawsze podawana z góry zasobnika, więc wklejony dobrze a znaczek gwiazdy wyciśnięty w pojemniku w który wkleja się pokrywa więc teoretycznie nie mam wpływu na ten znaczek. Chociaż zawsze można go usunąć lub poszukać innego zasobnika co też już uczyniłem i zostanie wymieniony. Panowie to planeta Industria z swoim "Przenicowanym Światem" tu wszystko może się zdarzyć, i jeżeli nie wydarzy się nic złego ( utrata ręki lub wzroku ) i temat będzie was ciekawił to zaprezentuję wam fabrykę robotów i cyborgów Alberta Einsteina albo szarże kawalerii polskiej na jakiegoś mecha ( mecha jeszcze nie zdobyłem więc nie wiem jaki to będzie, czy AT-AT czy jakiś olbrzym z warhammera 40000 ) Suma sumarum, zakończeniem tematu będzie "Dzień Sądu z Terminatora" zestaw modeli sobie już płynie Ale to nie znaczy, że nie będę się starał i odwalał jakąś kaszane, pozwolę sobie tylko na własną interpretację kolorów umundurowania i broni jaką będą mieli moi figuranci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Poprawione zostanie jeszcze mocowanie karabinu no i trzeba go przykurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Poobijaj mu nogi, no i ogólnie dodaj mu wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Fajny pokrak Nóżki z czego pozyskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Fajny pokrak Nóżki z czego pozyskałeś? To są nogi z jakiegoś mecha z Warhammera Nie ma co ukrywać i może się to komuś przydać. Ale zawsze znajdzie się ktoś i powie, że to nie ta skala, ale sami oceńcie. Osobiście zawsze korzystam z gier bitewnych typu Warhammer Główki w maskach p.gaz lub bez, zwierzaki, dłonie, skrzynie, czy nawet koszyki z rzywnością itd. można to zresztą zauważyć w moich pracach np. Kot, szczury, główka truposza, komputer i sterownik klap włazu, zmutowany pająk oraz Karasie w "Czyścicielach" to wszystko z gier z skali 28mm. W "Dzielnicy obiecanej" głowa "Ducha". dłoń z licznikiem Geigera, łuk, kruki tak samo skala 28mm W "Trylogii Stalkera" mutant wychodzący z boku świni, stosy czaszek, głowa mutanta z podziemi, komputer, czarnobylce koło wraku tak samo to wszystko skala 28mm. A to jest początek łączenia skali 28mm i 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Po co masz się komuś tłumaczyć o wielkości skali. Podaj w tytule pracy dowolny rozmiar i masz po sprawie. Przecież odtwarzasz świat sci-fi, który nikogo nie otacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Pająka przenicowałem, szpiegów przykurzyłem, pieńki posadziłem, speedera rozbiłem. Jeszcze siateczkę w wąwozie rozpiąć trzeba, lasek posadzić no i gałęzie z listowiem, ogólnie trzeba zagęścić ten las. A na razie wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Fajny pokrak Nóżki z czego pozyskałeś? To są nogi z jakiegoś mecha z Warhammera To jest zestaw alternatywnych elementów firmy Spellcrow, moją też inne zamienne elementy do pojazdów z Warhammera: http://www.spellcrow.com/pajecze-cybernogi-p-446.html Modele super, podobają mi się takie klimaty . Jeżeli się da to może spróbuj nawiercić otwory w rurach wydechowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 To są nogi z jakiegoś mecha z Warhammera To jest zestaw alternatywnych elementów firmy Spellcrow, moją też inne zamienne elementy do pojazdów z Warhammera: http://www.spellcrow.com/pajecze-cybernogi-p-446.html Modele super, podobają mi się takie klimaty . Jeżeli się da to może spróbuj nawiercić otwory w rurach wydechowych. Ooooo super, teraz już wiem co to za zestaw, Kiedyś kupiłem na allegro całą skrzynkę po butach rozmaitych wyprasek z częściami i nie miałem pojęcia co do czego ale fajnie się je wykorzystuje. Dzięki za link, już mam pomysł na wieżyczki z tej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Czas pokazać jakie zmiany nastąpiły i chyba zakończyć pracę nad "Front 47 - Wąwóz" Wrzucam kilka fotek a resztę pokaże w galerii. Już czeka w kolejce "Front 47 - Ruingerg" a nie będzie łatwo ale za to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Dodaj może jeszcze trochę metalowych śmieci, przy rozbitym ścigaczu. Po takiej kolizji nie byłby w jednym kawałku chyba. Drzewo od tamtej strony odarłeś z kory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Dodaj może jeszcze trochę metalowych śmieci, przy rozbitym ścigaczu. Po takiej kolizji nie byłby w jednym kawałku chyba. Drzewo od tamtej strony odarłeś z kory? Pnie z siatką góra czy dół są bez kory to takie dziwne sf. drzewa i nie obierałem bo takie były, mogę bardziej przyciemnić i mchu posadzić żeby wyglądały na stare ale nie wiem czy nie będą za liche żeby ścigacza złapać. Lotki tam się walają i można cosik blach dołożyć ale nie za dużo bo rozwalając ścigacz zabił bym pilota a w końcu miał być złapany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Jeśli miałbym wtrącić swoje pińć groszy to ten krab nie pasuje mi trochę z tego względu, że niby ma wielka rurę wydechową, a tak właściwie to nigdzie nie ma żadnego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Jeśli miałbym wtrącić swoje pińć groszy to ten krab nie pasuje mi trochę z tego względu, że niby ma wielka rurę wydechową, a tak właściwie to nigdzie nie ma żadnego silnika Caly korpus jest silnikiem, przejzyj watek to zobaczysz ze to silnik z nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Ja wiem wiem, nie widziałem innej opcji, ale czy ten silnik nie jest za mały do takiego ciężaru? I jeszcze te rury wydechowe, w moim przekonaniu, są duże jak na taki silnik. Gdyby się czepiać, to tak mały silnik, nawet gdyby uciągnął taki ciężar - nogi, działko, paliwo - to pewnie nie wydzielałby tak dużo spalin by ładować tam takie wielkie rury...ale to wiesz patrząc realnie na całość konstrukcji. Zwyczajnie mi nie pasują proporcje całej konstrukcji. PS no i jeszcze jedna sprawa, przewierć otwory w tych rurach by nie były takie zalepione ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Kolega skleja Tie fightery i o silniki sie nie martwi a o malego pajaka juz tak. Nieladnie A wystarczy napisac, ze brzydal. To jest dzial sf. I "Przenicowany Swiat" , nie mam zielonego pojecia na jakim paliwie tam pomykaja, dla mnie moze to byc nawet woda z chlodzenia reaktorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Właśnie o silniki Tie Fighterów też się martwi, ale ok to SF więc się bardziej nie czepiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Gdy soviecki specnaz informował sztab o przechwyceniu germańskiego szpiega i zbliżającym się ataku na leżące na północy miasto "Ruinberg" Południowe zaminowane świerkowe granice przekraczał już III ciężki Legion gen. von Gustava Kruppa. Tak rozpoczyna się kolejna praca z serii: " Przenicowany Świat - Front 47 - Świerkowa Granica " Model przewodni to pojazd saperski Krupp Raumer S w skali 1/35 firmy Takom plus kilka figurek i może coś jeszcze, ale to uzależnione jest wielkością dioramy jaka wyjdzie, bo sam pojazd jest ogromny. Na razie nawet dla mnie to zagadka Edytowane 14 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi