megapol Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 No i spoko Na montaż idzie zestaw nr.1 od chińczyka z zasobnikiem żeby uwolnić podwozie A na pozostałym podwoziu kiedyś zamontuje się SA-2 Guideline Missile on Launcher żeby było ciekawiej. A że rakieta długaśna to obrotowa wieżyczka montowana z tyłu idealnie się zgrają Będzie niezły Dewastator z tego jamnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 To musi cieszyć Szkoda, że nie rakiety, ale jakoś przeboleję... Tak przy okazji- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Dodaję parę fotek, jamnik na razie w podstawowej barwie i uzbrojony. Teraz musi dobrze wyschnąć, potem będzie męczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Jest dobrze. Mam wrażenie, ze - co w sumie musi zaskakiwać - wygląda mniej SciFi niż pierwotna konstrukcja Co to za farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Faba to tamiya xf 63 - german grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Chyba całkiem nieźle wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Marca 2018 Autor Share Napisano 2 Marca 2018 Chyba całkiem nieźle wyszło ? W moim odczuciu nawet nie spodziewałem się, że aż tak. A teraz zastanawia mnie inna kwestia, jeżeli waga dwóch członów jamnika jak podają źródła to 130t. a ja zamontowałem na nim tyle badziewia to ile teraz może ważyć??? No i zasadnicze pytanie dotyczące dioramki, jakby nie było pojazd będzie przekraczał "Świerkową Granice" więc pas drzew kołami połamie na drzazgi, ale jak głęboko powinien być osadzony w przeoranej ziemi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 To już chyba zależy, czy rozmawiamy o ziemi na naszej Ziemi , czy też ziemi na Ziemi alternatywnej, gdzie prawa fizyki zależne są od autora pomysłu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Prawa fizyki i tego po jakim gruncie będzie się poruszał. Wiadomo, ze mokra ziemia bardziej wsyśnie tego stwora niż ubita sucha gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Trochę popracowałem nad jamnikiem więc efekt na razie taki jak na fotkach. Jak będę robił podstawkę to wrócę do pojazdu, ale muszę się zastanowić jak głęboko go osadzę w ziemi ( błocie ) potem dopracuję koła. Ale parę fotek wstawiam a do porównania, że to poważna machina wojenna figurant statysta bo na makiecie będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Ładnie. Bardzo ładnie. Sporawy...a każdy centymetr dobrego modelu to dodatkowa chwała dla modelarza ;) Gratulki, fajny pojazd ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Dzięki, miło słyszeć, że komuś się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Niezły kawał fajnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Dołożenie uzbrojenia znacząco podniosło walor estetyczny. Bardzo mi się podoba, zapowiada się klimatyczna scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Jakbyś dał figurki w 1/72, efekt byłby jeszcze bardziej porażający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Super wychodzi, bardzo fajnie pobrudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Marca 2018 Share Napisano 13 Marca 2018 megapol - a ta "zielona granica" to jakie klimaty planujesz? leśne / górzyste / bagienne / nizinne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 13 Marca 2018 Autor Share Napisano 13 Marca 2018 megapol - a ta "zielona granica" to jakie klimaty planujesz? leśne / górzyste / bagienne / nizinne ? "Świerkowa Granica" więc od tyłu będzie to gęsty lasek, a raczej gęsty młodnik, środek to pas przeoranego pola żeby było widać czy ktoś deptał i z przodu pole wysokiej zaminowanej trawy z zaporami przeciwczołgowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 W związku z tym, że ruszam z pracami potrzebuję porady odnośnie gęstości sadzenia trawy. Tak jak pisałem w poprzednim poście ma to być świerkowy lasek, trochę ziemi i trawa. Na fotkach przedstawiam próbkę czy jest dobrze czy za gęsto co sądzicie ??? O kolorze i wys. na razie nie piszmy, to i tak ma być początek wielkiego ruskiego stepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Myślę że nie jest za gęsto. Ale może przydała by się fotka z większej perspektywy i z jakimś obiektem. Podziwiam i śledzę dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Czas pokazać efekt dwóch dni sadzenia suchych traw. A to dopiero połowa Tak wygląda jamnik w pakułach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Z brzegu dosadź trochę niższej trawy, bo za równe te kępki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Albo dosadze, albo maszynka do strzyzenia przytne, zeby zroznicowac wysokosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 a ja znów będę się wrednie czepiał..... To co zrobiłeś najbardziej przypomina uprawne pole z jakimś zbożem w porze letniej..... trawa leśna nie rośnie tak równo i nie jest tak wysoka. Jeśli to ma być jakiś leśny zagajnik to myślę że spokojnie o połowę możesz ja skrócić - tak na oko jak teraz postawisz sobie przy tej strawie "ludzia" to mu sięgnie po pachy.... mało realistycznie, chyba że to tereny podmokłe i jakieś zielsko tataraczne Wg mnie sprawa do głębokiego przemyślenia bo jak ma być teren leśny to mi zupełnie to zielsko nie pasuje (nawet kolorystyka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi