19robi88 Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Dajesz Solo z ta F-16 bo juz zapomniałem ze ty to kleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Ale poprawić na grzbiecie linii po szpachlówce to już sie nie chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Gzie konkretnie, bo nie widzę niczego takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Nie znam się na odkurzaczach, więc w taki lamerski sposób - szpachlowałeś górną część kadłuba, mniej więcej w połowie pomiędzy kabiną a statecznikiem. Na zdjęciach po szarym podkładzie wydaje się - choć rzeczywiście niewyraźnie i mogę się mylić - że nie poprawiłeś linii łączenia niektórych paneli, po szlifowaniu szpachlówki. Ale może to tylko tak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 To złudzenie, choć faktycznie na zdjęciu tak to wygląda. Nie zapomnij jednak że w tym zestawie kadłub skleja się z górnej i dolnej połówki, więc nie ma tam co szpachlować. Inna sprawa że akurat na samym grzbiecie linie podziału są znacznie cieńsze niż. np. linie komórek paliwowych, co też potęguje złudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Cieszy mnie, że do niego wróciłeś. Coraz fajniej zaczyna to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Może coś z tego w końcu będzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Jakbym miał zgadywać to F-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Solo z czego będziesz robił kożuch na fotelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Obawiam się, że już dawno temu zamknąłem kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Sierpnia 2018 Share Napisano 28 Sierpnia 2018 A z czego robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2018 W ogóle nie robiłem, to jest 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Sierpnia 2018 Share Napisano 28 Sierpnia 2018 A masz jakiś pomysł na 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Hmmm, szczerze mówiąc to nie mam pomysłu. Gdybym musiał to pewnie spróbowałbym metodą gęstego Surfacera 500, tak jak np. niektórzy robią panierkę na bombach z powłoką termiczną na lotniskowcach. Kładziesz pędzelkiem gęsty Surfacer i gdy podeschnie lekko pacasz go przyciętym, twardym pędzelkiem. To powinno dać taką zmierzwioną, szorstką powierzchnię. Ale to tylko teoria, bo sam tego nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Sierpnia 2018 Share Napisano 28 Sierpnia 2018 To podziałam dzisiaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Pokaż jak Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 kożuch na fotel najlepiej zrobić ze startego polystyrenu; powierzchnię pokryć klejem i posypać, grubość starcia dobrać trzeba metodą prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 Czym posypać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 2 godziny temu, Pires napisał: kożuch na fotel najlepiej zrobić ze startego polystyrenu; powierzchnię pokryć klejem i posypać, grubość starcia dobrać trzeba metodą prób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 Przeczytałem starego polystyrenu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 8 minut temu, Solo napisał: Przeczytałem starego polystyrenu... Stary też może być byleby bez pleśni Ktoś ponoć stosował wyściółkę z pudełeczka na pierścionek jako imitację futerka na fotelu ACES II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 Z delikatnym opóźnieniem zmierzam do finału. Model otrzymał najpierw Surfacera 1200. Następnie położyłem cienką warstwę czarnego Surfacera, który chciałem jeszcze przepolerować, ale wyłaził spod spodu szary, więc po prostu położyłem jeszcze raz czarny Surfacer i na koniec spryskałem go Leveling Thinnerem. Skończyłem też dyszę silnika. Aires zrobił fajną dyszę, ale trzeba ją niestety uformować w gorącej wodzie, inaczej płatki rozchylają się na zewnątrz, co wygląda źle. Kupiłem też żywiczne koła Res/Kit - bardzo fajne jak się je już pomaluje. Do piątku model ma być ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Ta jamke skurczową na oslonie kabiny to mogłes jednak zaszpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Solo, z innej beczki - jakim ploterem tniesz polistyren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi